Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

25η Μαρτίου: Οι δύο μοναδικοί μαθητές της Γαύδου συγκίνησαν με την παρέλασή τους

Μόνο συγκίνηση και υπερηφάνεια μπορεί να δώσει η εικόνα των δύο μικρών μαθητών να παρελαύνουν στη Γαύδο για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Facebook δείχνει τους λιλιπούτιους κατοίκους να κάνουν παρέλαση κρατώντας μαζί την ελληνική σημαία, ενώ στο πλευρό τους ήταν και η δασκάλα τους.

Από πίσω ακολουθούσε μία μονάδα του Στρατού Ξηράς.

Οι δύο μαθητές κατέθεσαν μάλιστα και στεφάνι στο μνημείο του νησιού.

ΗΠΑ: – Αναφορές για νεκρούς - Φονικός ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Μισισίπι

 


Ισχυρός ανεμοστρόβιλος διέσχισε το δυτικό Μισισίπι των ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση, ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον επτά  νεκρούς.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε τις πόλεις Silver City καθώς και Rolling Fork, τις οποίες ένας κάτοικος περιέγραψε ως «εξαφανισμένες» μετά την καταστροφική πορεία της καταιγίδας.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», δήλωσε στο CNN η κάτοικος Μπράντι Σόουα. «Αυτή ήταν μια

Η ΑΚΤΩΡ στα χέρια των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου

 


Σε νέα χέρια περνάει η ΑΚΤΩΡ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, επήλθε συμφωνία και η Ιntrakat εξαγοράζει τον κατασκευαστικό βραχίονα του ομίλου Ελλάκτωρ.  

Κατά τις ίδιες πηγές, το τίμημα υπερβαίνει κατά τι τα 200 εκατ. ευρώ. 

Η συμφωνία, ως προς το ύψος του τιμήματος, έκλεισε χθες και απομένουν πλέον οι νομικές διατυπώσεις και οι εγκρίσεις των ΔΣ, οι οποίες και αναμένεται να δοθούν στις αρχές της εβδομάδας, οπότε και θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.  

Ο… ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ… ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΘΕΝΤΕΣ!!! του Παύλου Α. Στράνα

Κι έλεγα, θα τους ξαναδούμε, δεν θα τους ξαναδούμε… 

Φαίνεται όμως ότι οι πολιτικοί μας γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας, ότι αυτός ο λαός δεν έχει ούτε κρίση, αλλά ούτε και μνήμη.

Τι είχαμε αυτή την εβδομάδα στο πολιτικό σκηνικό.

Έναν νεόκοπο αρχηγό κόμματος, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ξεφούσκωσε σαν αρχηγός, σε πολύ μικρό διάστημα, μη δυνάμενος να δώσει στο κόμμα του, την πνοή που χρειαζόταν για να κρατήσει τους επανακάμψαντες δημοσκοπικά ψηφοφόρους του παλαιού ΠΑΣΟΚ, και από το 17% των πρώτων ημερών της εκλογής του ως αρχηγός, έπεσε στο ταπεινό 9%, και τι κάνει;

Υλοποιεί την παροιμία του Ελληνικού λαού, «έκανε η μύγα…».

ΑΜΥΝΑ-ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (του Μιχάλη Μιχαηλίδη)



Η αδιανόητη και πολιτικά αστεία πρόταση του Ανδρουλάκη, που πάντως πέτυχε τον σκοπό της εφόσον συζητείται τόσο πολύ, καταδεικνύει πόσο πυκνός είναι ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις εκλογές.


Δεδομένων των συνθηκών, δημοσκοπικών και μη ο κραταιός Νικόλας, ο ο οποίος επιθυμεί πέραν παντός άλλου την αυτοδυναμία της ΝΔ ώστε να προσπαθήσει να ανασυντάξει το ταλαιπωρημένο ( και από αυτόν τον ίδιο) ΠΑΣΟΚ , σκέφτηκε να πετάξει μια ενδόμυχη σκέψη περί κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», με πρωθυπουργό τον ΚΑΝΕΝΑ τον οποίον αυτός τον έχει σκεφτεί, αλλά δεν μας τον λέει.


Λογικό, καθώς γνωρίζει ότι θα συνθλιβεί σε ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές, θα μπορεί να λέει ότι

Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό ενημερωτικό σημειωματάριο του Stock Partners (Σάββατο 25 Μαρτίου 2023)

 



Στις 25 Μαρτίου τιμούμε και γιορτάζουμε τον ξεσηκωμό των υπόδουλων Ελλήνων κατά του Τούρκου δυνάστη για ελευθερία και  αυτοδιάθεση. Εκ των πραγμάτων είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας, ως αφετηρία της εθνικής παλιγγενεσίας.

Για μία ακόμη φορά τιμούμε τους προγόνους μας που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα.

Μαζί με την εθνική επέτειο γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου που συμβολικά ταυτίστηκε με την Επανάσταση η οποία ξεκίνησε ένα μήνα νωρίτερα.

Xρόνια Πολλά σε όλους!!


Η ΕΓΚΥΡΟΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24.3.2023




https://the-stock-partners.blogspot.com/

Η ΕΓΚΥΡΟΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24.3.2023 

Μήπως να το πάρετε αλλιώς κύριοι και κυρίες; - Έλεος κάπου παιδιά… - Οχι μόνον τζάμπα μαγκιές

 


ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ: Για να καταλάβετε τι δουλειά έχουν οι ελληνικές εισηγμένες σε σύγκριση με τις ξένες, ρίξτε μια ματιά στους ισολογισμούς. 

Εδώ έχουμε φορτώσει τρομερές υποχρεώσεις τις εταιρείες και δημοσιεύουν πάνω από 200 ή και 300 σελίδες ισολογισμούς. 

Η Austriacard που είναι εισηγμένη στη Βιέννη και την Αθήνα

Έλλειψη εμπιστοσύνης = Διακυμάνσεις + Στρες (ΒΕΤΑ Weekender) από τον Μάνο Χατζηδάκη

 

Για μια ακόμα εβδομάδα συνεχίστηκαν οι νευρικές διακυμάνσεις στις χρηματιστηριακές αγορές επηρεάζοντας με ανάλογο τρόπο και το Ελληνικό Χρηματιστήριο. 

Η FED μπορεί να μην τρόμαξε τις αγορές με τα επιτόκια ωστόσο η τραπεζική κρίση δείχνει να έχει διάρκεια και να αγγίζει συστημικά μεγέθη και άλλων Ευρωπαϊκών Τραπεζών που κάθε άλλο παρά εύκολα διαχειρίσιμα μπορούν να θεωρηθούν. 

Οι αγορές ήδη τιμολογούν υψηλότερες ανταμοιβές κινδύνου στο κόστος χρηματοδότησης των ομολόγων και αυτό δημιουργεί ανησυχίες για την δυνατότητα αναχρηματοδότησης σε λογικά επίπεδα

Χ.Α.Α - 23 Μαρτίου 2023 - Επί του πιεστηρίου @14:55



ΕΙΠΑΜΕ βρε παιδιά, αλλά όχι και έτσι... Οι γερμανικές τράπεζες είναι σαπάκια, οι δικές μας είναι... πρώην. Υπερβολικές οι πιέσεις, με τον ΔΤΡ να υποχωρεί σχεδόν 5,50% και να κοστίζει στον ΓΔ -1,30%.



Eλεύθερης πτώσης συνέχεια και για την Deutsche Bank που μας σήκωνε το δάκτυλο

Η Deutsche Bank AG είναι μια παγκόσμια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα τη Φραγκφούρτη. Το τμήμα επενδυτικής τράπεζας είναι στο Λονδίνο. 

Η τράπεζα απασχολεί περισσότερους από 100.000 ανθρώπους σε 74 χώρες. Βικιπαίδεια

Η Deutsche Bank βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ακόμη ξεπουλήματος. Η γερμανική τράπεζα υποχωρεί 12% σήμερα, ενώ τα ασφάλιστρα έναντι κινδύνου πτώχευσής της (CDS) αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που δημιουργήθηκαν το 2019. 

Άλλες τράπεζες με υψηλή έκθεση στον εταιρικό δανεισμό υποχώρησαν επίσης, με την Commerzbank να χάνει 9% και τη γαλλική Société Générale 7%.

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και η έκτακτη διάσωση της Credit Suisse το

23 Μαρτίου 2023 - ΔΕΗ: Θέλει ακόμα δουλίτσα για να μας πείσει...

 

Αγαπητοί συναγωνιστές,


Το θέμα στο χρηματιστήριο όπως φαίνεται είναι πως σου πουλάνε το πακέτο, με τι περιτύλιγμα δηλαδή.


Έχουμε βρει τα προσαρμοσμένα που κοιτάνε οι αναλυτές και είναι ενθουσιασμένοι στην περίπτωση της ΔΕΗ. Εδώ και μερικά χρόνια το θέμα το αν έφτιαξε ή όχι ο ισολογισμός είναι ένα ερώτημα. 


Το θετικό είναι πως βελτιώθηκαν τα προσαρμοσμένα EBITDA, αλλά τα δημοσιευμένα είναι αρκετά κάτω και δε συζητάμε για το περιθώριο EBITDA που βούλιαξε. 


Έφτιαξε λέει ο καθαρός δανεισμός, αλλά οι λειτουργικές ταμειακές ροές κατέρρευσαν και ευτυχώς που πήραμε

23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 - Εν ολίγοις πολλά... @ 13:@15

 


ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Να το ξαναγράψουμε... ΕΥΧΗ και ΚΑΤΑΡΕΣ!!! Ο ΛΥΚΟΣ είναι... σκέτο αρνάκι μπροστά τους... 


AUSTRIA CARD: Να σου λένε κέρδη τόσα και να είναι στη πραγματικότητα το ένα τρίτο τους!!! Για τόσο... κυρίους μας περνάνε!!!

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ - απάντηση: ΟΥΤΕ BLUE chipara να ήταν!! Τόσα μηνύματα βρε... αθεόφοβοι... Νομίζω

Α, ρε κουτόχορτο που τρώμε… (Από τον ΑΝ@λήτη) - 23 Μαρτίου 2023


ΙΝΚΑΤ-ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Άλλη μια παγκόσμια ελληνική πρωτοτυπία. Ανεβαίνει η εξαγοραζόμενη, ανεβαίνει και η αγοράστρια!!!! Κάτι δεν καταλαβαίνω!!! Οι μπαγάσες, μην τυχόν και δουν λεφτά, αμέσως να τα επενδύσουν-ξοδέψουν!!!

ΔΕΗ: Πολύ ωραίες οι ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου, ωστόσο θα έπρεπε να διευκρινιστούν και δύο πράγματα: 

1) Τι σημαίνει το κονδύλι Χρηματοδοτική Υποχρέωση Δικαιώματος Προαίρεσης Μειοψηφίας ύψους €1,42 δις (!!!);

 2) Γιατί τα ίδια κεφάλαια των μετόχων έχουν υποχωρήσει κατά περίπου €1 δις (!!!!), στα €4,074 δις; Προέκυψε ζημιά από την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ; Ψίχουλα θα μου πείτε…. 

  • Εδώ ανακοινώσαμε επαναλαμβανόμενα EBITDA άνω των €900 εκ. Α, ρε κουτόχορτο

ΕΙΜΑΣΤΕ για γέλια - Τα κλάματα στέρεψαν - Στην καρακοσμάρα τους οι άνθρωποι!!! (Από τον ΑΝ@λήτη)

 

Για γέλια είμαστε!!! Έχουμε που έχουμε ένα χρηματιστήριο εστιασμένο σχεδόν αποκλειστικά σε εισηγμένες μεγάλης κεφαλαιοποίησης, σε λίγο θα το κάνουμε ένα χρηματιστήριο μεγαλομετόχων και διοικητικών στελεχών!!! 

Εις υγείαν των μικρομετόχων!!! Επειδή πολλοί θα μου πουν ότι θα πρέπει να ανταμείβονται τα στελέχη που πετυχαίνουν, θα συμφωνήσω απόλυτα....

Αλλά δεν είναι αυτός ο σωστός και ηθικός τρόπος, καθώς έτσι όπως έγινε, θα πρέπει πέρα από τις οικονομικές καταστάσεις να διαβάζουμε και το σχέδιο αμοιβών της κάθε εισηγμένης, μην βρεθούμε προ απροόπτου!!! 

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα!!! Θα προτείνω κάτι πολύ απλό: 

ΔΕΗ - ΟΠΤΙΜΑ: Στα 12,2000 ευρώ η τιμή στόχος


PPC || BUY | CP: EUR 7.87 | TP: EUR 12.20

4Q22 results – Strong last quarter, drives annual EBITDA recurring above management Guidance Strong 2023e outlook, with EBITDA target raised to EUR 1.1bn (excluding the potential ENEL Romania acquisition)

Facts: PPC reported in 4Q22 turnover of EUR 2,170m (+34% YoY, 6% below our estimate), and recurring EBITDA of EUR 309m (+27% YoY, 9% above our estimate). Finally, PPC reported IFRS net profits of EUR 161m vs. profits of EUR 24m last year. On a FY22 basis, the utility reported turnover of EUR 11,253m (+97% YoY), recurring EBITDA of EUR 954m (+9% YoY), IFRS EBITDA of EUR 651m (burdened by EUR 244m from the tax on the windfall profits, -21% YoY) and IFRS net loss of EUR 9m compared to net losses of EUR 18m in 2021. Management upgraded the target for 2023 recurring EBITDA to EUR 1.1bn. 

4Q/FY22 key P&L results

ΚΡΙΜΑ και το... πατρονάρισμα. Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν στη ζωή!!

Καθοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές κάνουν απολογισμό μιας εβδομάδας αυξήσεων των επιτοκίων και των τελευταίων ειδήσεων από τον τραπεζικό τομέα.


Κατά σχεδόν 10 δισ. ευρώ (σ.σ. χωρίς τις συναλλαγματικές διαφορές) αύξησαν πέρυσι τα εξυπηρετούμενα δάνειά τους στην Ελλάδα οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη πιστωτική επέκταση της τελευταίας 15ετίας. Την ίδια στιγμή, όμως, τα στοιχεία τελευταίου τριμήνου 2022 δείχνουν επιβράδυνση, η οποία συνεχίζεται και κατά το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.


ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΥΧΗ και ΚΑΤΑΡΑ...


Ο ΛΥΚΟΣ κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του! ΚΡΙΜΑ και το... πατρονάρισμα. Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν στη ζωή!!  ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!! ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ότι τα καθαρά κέρδη θα γνώριζαν καθίζηση!!