Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

ΑΜΥΝΑ-ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (του Μιχάλη Μιχαηλίδη)



Η αδιανόητη και πολιτικά αστεία πρόταση του Ανδρουλάκη, που πάντως πέτυχε τον σκοπό της εφόσον συζητείται τόσο πολύ, καταδεικνύει πόσο πυκνός είναι ο πολιτικός χρόνος μέχρι τις εκλογές.


Δεδομένων των συνθηκών, δημοσκοπικών και μη ο κραταιός Νικόλας, ο ο οποίος επιθυμεί πέραν παντός άλλου την αυτοδυναμία της ΝΔ ώστε να προσπαθήσει να ανασυντάξει το ταλαιπωρημένο ( και από αυτόν τον ίδιο) ΠΑΣΟΚ , σκέφτηκε να πετάξει μια ενδόμυχη σκέψη περί κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», με πρωθυπουργό τον ΚΑΝΕΝΑ τον οποίον αυτός τον έχει σκεφτεί, αλλά δεν μας τον λέει.


Λογικό, καθώς γνωρίζει ότι θα συνθλιβεί σε ενδεχόμενες δεύτερες εκλογές, θα μπορεί να λέει ότι εγώ προσπάθησα για συμμαχίες και ως εκ τούτου πρόκειται πραγματικά για μια καθαρά ΑΜΥΝΤΙΚΉ πρόταση, χωρίς το κόμμα του να υποστεί τις αρνητικές συνέπειες μιας πιθανής κυβερνητικής συνεργασίας, αφού θα είναι όλοι μαζί.
Η επιστροφή ΠΟΛΑΚΗ στον Σύριζα, σηματοδότησε τον πρόωρο θάνατο της στροφής Τσίπρα προς το κέντρο, αλλά πόσο και πόσους μπορείς να πείσεις πλέον ότι είσαι κάτι που ΔΕΝ είσαι;; Οι μετά την τραγωδία δημοσκοπήσεις, κατέδειξαν ότι στη συλλογική συνείδηση, ο Σύριζα παραμένει εκτός σκέψης της πλειοψηφίας των πολιτών για μια αξιόπιστη κυβερνητική εναλλακτική πρόταση. Επομένως, γρήγορα ξαναμαζεύτηκε στο καβούκι του προκειμένου να διατηρήσει τα όποια κεκτημένα: αν δεν μπορείς να σκοράρεις, προσπαθείς να μην το φας. ΑΜΥΝΤΙΚΗ κίνηση και εδώ.
Η κυβέρνηση από την άλλη, έχει το δύσκολο έργο και δεν ξέρουμε αν είναι το τελευταίο, να αντιμετωπίσει τη ΘΟΛΩΜΕΝΗ εικόνα τη δική της και προσωπικά του πρωθυπουργού. Όταν θαμπώνει ένα τζάμι ο μόνος τρόπος να είναι να βρεις γρήγορα ένα καθαριστικό για να μπορείς να δεις μακρύτερα και να πράξεις ανάλογα. Εδώ χρειάζεται ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ πολιτική, αντανακλαστικά, σωστή διαχείριση, πολιτικό πρόταγμα για τις διαχρονικές παθογένειες του δημοσίου και να γίνει αυτό που η συγκεκριμένη παράταξη έκανε τα προηγούμενα χρόνια.
Να μετατρέψεις τον πιο βρώμικο βραχίονα του δημοσίου ( αφού δεν τα κατάφερες μέχρι τώρα) σε μια υγιώς λειτουργούσα επιχείρηση, όπως έκανες με τον ΟΤΕ, με τον ΟΛΠ, με την Ολυμπιακή, με τη ΔΕΗ με την FRAPORT στα περιφερειακά αεροδρόμια. Είναι ευθύνη σου που δεν πρόλαβες!
Όσον αφορά το πολιτικό προσωπικό, το ήδη υπάρχον αλλά και αυτό που δραστηριοποιείται στο χώρο της μετα-πολιτικής, επειδή δεν είμαι λωτοφάγος και αναγνωρίζοντας καλές προθέσεις αλλά και ικανότητες σε αρκετά πρόσωπα, το συμπέρασμά μου είναι ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν να δέσουν ΟΥΤΕ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ του Μητσοτάκη στην εφαρμοσμένη πολιτική.
Το λέω απλώς, για να σταματήσει η πλάκα.