Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Eλεύθερης πτώσης συνέχεια και για την Deutsche Bank που μας σήκωνε το δάκτυλο

Η Deutsche Bank AG είναι μια παγκόσμια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα τη Φραγκφούρτη. Το τμήμα επενδυτικής τράπεζας είναι στο Λονδίνο. 

Η τράπεζα απασχολεί περισσότερους από 100.000 ανθρώπους σε 74 χώρες. Βικιπαίδεια

Η Deutsche Bank βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ακόμη ξεπουλήματος. Η γερμανική τράπεζα υποχωρεί 12% σήμερα, ενώ τα ασφάλιστρα έναντι κινδύνου πτώχευσής της (CDS) αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τότε που δημιουργήθηκαν το 2019. 

Άλλες τράπεζες με υψηλή έκθεση στον εταιρικό δανεισμό υποχώρησαν επίσης, με την Commerzbank να χάνει 9% και τη γαλλική Société Générale 7%.

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και η έκτακτη διάσωση της Credit Suisse το

περασμένο Σαββατοκύριακο έχει συγκλονίσει τους επενδυτές και έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ευρύτερη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού κλάδου, σε μια εποχή ραγδαίας αύξησης των επιτοκίων και υψηλού πληθωρισμού.

Παράλληλα, πιέσεις δέχονται και τα ομόλογα AT1 της γερμανικής τράπεζας. Τα ομόλογα AT1  βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής αυτή την εβδομάδα καθώς οι κάτοχοί τους της Credit Suisse ήταν οι μεγάλοι χαμένοι στη συμφωνία εξαγοράς που θα προκαλέσει την πλήρη απομείωση των ομολόγων υψηλού κινδύνου, Additional Tier 1 (ΑΤ1).

Τιμή μετοχής: http://DBK (ETR) 8,16 € -1,17 (-12,56%)
24 Μαρ, 12:15 μ.μ. CET