Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΦΤΩΧΗ Η ΛΕΞΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ (Από τον Λιμανίσιο)

 

ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ - Τώρα θα μου πείτε... για ποια τιμή μας μιλάς; Αφού η δική τους τιμή ... τιμή δεν έχει! 

ΑΡΑΓΕ τι μπορεί να γίνει στο διαφημιζόμενο... τεθωρακισμένο ελληνικό τραπεζικό σύστημα που ουσιαστικά δεν διαθέτει πραγματικά κεφάλαια αλλά μόνον λογιστικά και ένα σωρό προβληματικά ομόλογα που διακρατούνται και κρύβονται από το πόπολο στους λογαριασμούς "Χρεόγραφα διακράτησης στην λήξη".





*****

ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ FORUM μερικές στιχομυθίες ... με θέμα την εξαύλωση των AT1 bondholders της CREDIT SWISS

**Χμμμ...Όταν αγοράζετε ένα ομόλογο, συνήθως βάζετε μεγάλο κεφάλαιο για να κερδίσετε τόκους. Δεν περιμένετε να επαναξιολογηθεί το ομόλογο στο ΜΗΔΕΝ!    


**ΣΩΣΤΑ. Αλλά το ομόλογο είναι ένα δάνειο σε μια επιχειρηματική οντότητα (τράπεζα ή εταιρεία). Η επιχειρηματική οντότητα μπορεί να λάβει κακές αποφάσεις και στη συνέχεια το δάνειο μπορεί να καταστεί μη εξυπηρετικό ή μπορεί να γίνει επισφαλές δάνειο με απώλεια αρχής.      

**Βλέπω τεράστιες αγωγές στο μέλλον τους, τα ομόλογα υποτίθεται ότι πρέπει πάντα να πληρώνονται στους κατόχους πριν από μια διάσωση.

**Βλέποντας αυτό, πρέπει να είσαι τρελός για να επενδύσεις σε οποιαδήποτε ελβετική τράπεζα αυτή τη στιγμή.

**Πώς μπορείτε να... ξεσκίσετε αυθαίρετα τους κατόχους ομολόγων εναντίον των κατόχων μετοχών. Όποιος έχει ομόλογα ελβετικής τράπεζας θα πρέπει να πουλήσει τώρα.  

** Αυτό είναι αρκετά ασυνήθιστο - το να αναλαμβάνουν οι ομολογιούχοι τον κίνδυνο και όχι οι μέτοχοι. Δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα. Θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την άντληση κεφαλαίων μέσω των αγορών ομολόγων. Επίσης, λοιπόν, μπορεί να δημιουργήσει χάος στις αγορές ομολόγων. Αλήθεια ποιανού ήταν αυτή η ιδέα; 

**Περίεργο, όλοι αυτοί οι λεγόμενοι ειδικοί σε άρθρα για το yahoo και άλλους σας λένε να εξαργυρώσετε και να βάλετε τα χρήματά σας σε ομόλογα, απλώς η μία απάτη μετά την άλλη.  

**Η διατήρηση των επιτοκίων στο μηδέν για μια δεκαετία δεν πέτυχε τίποτα στο τέλος. Η ΕΚΤ πρέπει να είδε ότι η γραφή ήταν στον τοίχο για το CS και αύξησε τα επιτόκια την περασμένη εβδομάδα. Η Fed πρέπει επίσης να συνεχίσει να αυξάνει, αφήστε όλο το Riff Raff  να... ανεβαίνει όπως θα έπρεπε το 2009.

**What is Riff Raff slang for? people, or a group of people, regarded as disreputable or worthless: a pack of riffraff. the lowest classes; rabble: the riffraff of the city. trash; rubbish. adjective. worthless, disreputable, or trashy.