Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Ουκρανία και Δύση ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη ανοικοδόμηση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

 

Eνα χρόνο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, η οικονομία και οι υποδομές της χώρας είναι κατεστραμμένες, με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της να σχεδιάζουν τη μεγαλύτερη προσπάθεια ανοικοδόμησης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με το CNBC, η Παγκόσμια Τράπεζα εκτιμά ότι το ουκρανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 35% το 2022 και προέβλεψε τον Οκτώβριο ότι το ποσοστό του πληθυσμού με εισόδημα κάτω από το εθνικό όριο της φτώχειας θα αυξηθεί σχεδόν στο 60% μέχρι το τέλος του περασμένου έτους – από 18% το 2021.

Ποιος φοβάται τη «μεσαία τάξη»; (Γιάννης Πρετεντέρης)

Γέννημα της μεταπολεμικής Ελλάδας και παιδί της Μεταπολίτευσης, η λεγόμενη «μεσαία τάξη» αποτελεί πλέον την ευρύτερη ομάδα ψηφοφόρων.

Αυτή για την οποία ερίζουν τα κόμματα. Εκείνη που κρίνει τις εκλογές.

Την ορίζουν συνήθως με «μέσους όρους» εισοδηματικών κριτηρίων αλλά είναι ανεπαρκής και ατελής προσδιορισμός. Δεν είναι ζήτημα φορολογικών δηλώσεων.

ΑΛΕΞΗ, ΑΛΛΑΞΕ …ΛΟΓΟΓΡΑΦΟ!!! Γράφει ο Παύλος Α. Στράνας

ΑΛΕΞΗ, ΑΛΛΑΞΕ …ΛΟΓΟΓΡΑΦΟ!!!

Γράφει ο Παύλος Α. Στράνας

Ως γνωστόν το ειδικό Δικαστήριο που αποτελείται από 13 Ανώτατους Δικαστές, οι οποίοι βγαίνουν με κλήρωση που διενεργεί ο πρόεδρος της Βουλής παρουσία των κομμάτων, καταδίκασε τον Παππά, παρά την αθωωτική εισήγηση της εισαγγελέως, που και αυτή εκλέγεται δια κληρώσεως, με ομόφωνη απόφαση, δηλαδή και οι 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του Παππά.
Ο Αλέξης μετά την αγόρευση της εισαγγελέως που αθώωνε τον Παππά, έλεγε ότι «υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα», εκθειάζοντας την …ανεξαρτησία  της εισαγγελέως, αλλά μετά την ομόφωνα καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, ανακάλυψε …πολιτικές σκοπιμότητες στους δικαστές.
Αυτοί που μας αθωώνουν είναι ανεξάρτητοι, και αδέκαστοι,
αυτοί που μας καταδικάζουν είναι στημένοι, και αναξιόπιστοι,

και επί πλέον δημοσιεύουμε και τα ονόματα τους,
μπας και τους λυντσάρει κάποιος τρελός,  για να μάθουν
να δικάζουν ….σωστά!.

Τι δήλωσε λοιπόν ο Αλέξης μετά την καταδικαστική απόφαση:

(25-26/02/2023) ΧΑΑ: Πολλά μικρά + μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

Οι μετοχές προσφέρουν ασύμμετρη ανοδική πορεία. Με άλλα λόγια, ενώ μπορείτε να χάσετε μόνο όσα βάλετε, μπορείτε να κερδίσετε πολλαπλάσια από αυτά που βάλατε ανοδικά.

***

O Adam Smith αναφέρθηκε πρώτος στο παράδοξο της αξίας και το 1870 διατυπώθηκε η θεωρία της οριακής χρησιμότητας.

***

Στο osfp1926a@gmail.com θα μπορούν οι φίλοι μου να στέλνουν τα μηνύματα τους... 

***

Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό ενημερωτικό του Stock Partners (Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023)

 


*****

24/2/2022. Ουκρανία 12 μήνες μετά. Ποτέ πια η ίδια. 
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΙΚΑΚΟΥ

Θυμάμαι που εκείνες τις πρώτες μέρες ξενύχταγα μπροστά από τον υπολογιστή βλέποντας Live τις εικόνες από το Κίεβο. Πολλοί τότε είχαμε πειστεί πώς ήταν θέμα ωρών να μπουν στην πόλη οι Ρώσοι. Κάθε φορά που έβλεπα φώτα στους δρόμους πίστευα ότι ήταν ρωσικά τανκς που έμπαιναν στην πρωτεύουσα. 

Θυμάμαι που θεωρούσα αδιανόητο να αντισταθεί ο πρώην ηθοποιός Ζελένσκι στην εισβολή της υπερδύναμης. Ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα έφευγε από τη χώρα για να σωθεί.    
Και κάπου εκεί θυμάμαι άκουσα τη φωνή του: «Δεν ξέρω για πόσο καιρό ακόμα θα υπάρχει η χώρα μου. Ούτε εγώ ξέρω για πόσον καιρό θα ζω ακόμη. Βοηθήστε μας»
Και δεν έφυγε. «Θα πολεμήσουμε» 

Επενδυτικό «big bang» σε πραγματική οικονομία και χρηματιστήριο (της φίλης μου Μαίρης Βενέτη στο liberal.gr)

 (σ.σ: περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ). 

Πέραν του τουρισμού όμως, ποιοι είναι οι υπόλοιποι κλάδοι αιχμής για την ελληνική οικονομία, που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών σε όλον τον κόσμο; 

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τους κλάδους της Ενέργειας, των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τα Παγκόσμια Κέντρα Παροχής Υπηρεσιών, ενώ την Τρίτη θα αναλύσουμε εκείνους της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, των Επιστημών Υγείας, των Τροφίμων και Αγροτικών προϊόντων και των Οπτικοακουστικών Παραγωγών. 

Tης φίλης μου Μαίρης Βενέτη στο liberal.gr (του εδώ και 30 χρόνια φίλου μου Θανάση Μαυρίδη)

HELLENIC ENERGY - ΧΡΗΣΗ 2022: Και έμειναν όλοι Παγωτό (!) -

 

ΥΓ: ΣΕ πολύ υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και τον Ιανουάριο τα περιθώρια διύλισης.

ΥΓ1: Το εμπάργκο στη Ρωσία θα τα βοηθήσει να παραμείνουν...

ΥΓ2: Το ιστορικό υψηλό της μετοχής καταγράφηκε στις 3.10.2005 στα 13,5800 ευρώ.

ΥΓ3: Η τότε κεφαλαιοποίηση τους ανέρχονταν σε... 4,15 δισ. 

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοινώσεις (24) εισηγμένων εταιρειών - Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

 


Η τεχνική προσέγγιση του 25άρη- Mένει να δούμε αν η διπλή κορυφή είναι ικανή να κρατήσει το short

 


Mένει να δούμε αν η διπλή κορυφή είναι ικανή να κρατήσει το short ή η αγορά θα συνεχίσει ανοδικά άμεσα.


BRIQ: Τα ακίνητα είναι hot και έχουν δρόμο μπροστά τους (Ηλίας Ζαχαράκης)

 

Ένα σημαντικό νέο από την αγαπημένη BRIQ


Ουσιαστικά συγχωνεύεται με την ΙΝΤΕΡΚΟ και πλέον θα έχουμε μέγεθος και εμπορευσιμότητα κάτι που λείπει από τον κλάδο. 


Τεχνικά είμαστε Long με το στοπ στο 19350 ενώ το 220 είναι σημαντική αντίσταση με την στήριξη στο 196

ΟΤΕ: Το πιο πιθανό είναι να “πάει ταμείο” με υπομονή και με μικρό ρίσκο σε σχέση με την αγορά

Αρκετοί θεσμικοί τον είχαν με αυξημένες θέσεις στα χαρτοφυλάκια τους. Τώρα που η αγορά γύρισε σε Bull, κάποιοι πιθανότατα μειώνουν θέσεις να πιάσουν “στασίδι” σε τράπεζες. Τα αποτελέσματα δεν τα λες και άσχημα για να έχει αυτή την συμπεριφορά.

Ο τίτλος όχι μόνο δεν έχει ακολουθήσει την αγορά αλλά βρίσκεται και κοντά στα χαμηλά της τελευταίας περιόδου. Αν κάποιοι αγοράζουν περισσότερο από όσο πρέπει σε ένα χαρτοφυλάκιο το έχουν μετανιώσει και είναι και λάθος.

H επιμονή και η βιασύνη της κίνησης μας βάζει σε σκέψεις... (από τον Ηλία Ζαχαράκη)

H επιμονή και η βιασύνη της κίνησης μας βάζει σε σκέψεις μην υπάρχει κάποιο σχέδιο μεταξύ τους από πίσω και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου.

Τα στοπ έχουν ανέβει στο 4,57 και 2,10 σε ΕΤΕ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ αντίστοιχα.


Η ΕΤΕ έχει το 5,30 κοντινή αντίσταση με το 4,84 κοντινή στήριξη και επιθετική τάση όσο το συντηρεί.

OTE - Full year 2022 review and Conference Call highlights (by Beta Securities)


OTE (FY:22 review and CC highlights): The company reported an in line set of FY:22 financial performance characterized by strong Greek underlying trends (best in the last 10 years) and weak (top line) Romanian Mobile operations. In more details:

 

§  Consolidated revenues up 3.6% to €3.455bn from €3.336bn.  Adjusted EBITDA (Leasing charges adjusted) up 4% to €1.348bn from €1.296mn. EBITDA (AL) margin flat y-o-y to 39% vs 38.8%.  Reported net profit down 20.2% to €388.6mn vs €487mn in FY:21. Adjusted Net profit +9.8% to €540.7mn from €492.4mn and vs €534.2mn consensus estimate.

Ο ΓΙΑΝΝΟΣ είναι αποφασισμένος να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα

 



Ο ΓΙΑΝΝΟΣ είναι αποφασισμένος να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα. Λίγο να τον βοηθήσουν και θα δούμε πολύ ωραιότερα πράγματα στο Χ.Α. 

Μπορεί να μην φαίνεται προς τα έξω, αλλά γίνεται πολύ καλή δουλειά απ' ότι μαθαίνω από δικές μου πολύ αξιόπιστες πηγές. 

  • Το πρόβλημα είναι... αποκεί και πέρα, με τους αρμόδιους να λένε τα ίδια και τα ίδια, να σχηματίζουν τις γνωστές συμβουλευτικές ομάδες, να μιλάνε περί ανέμων και υδάτων και φυσικά τίποτα ουσιαστικό να γίνεται. Το ήμουνα νιός και γέρασα, πάει γάντι με δαύτους.

Απόστολος Μάνθος: Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στα όρια του


Ίσως στις επόμενες συνεδριάσεις χρειαστεί λίγο παραπάνω προσοχή από αυτή που πρέπει σε όσους θελήσουν να ανοίξουν νέες αγοραστικές θέσεις σε αυτά τα επίπεδα τιμών.

Ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει διαγραμματικά συμπτώματα «ξελιγώματος» μετά από μια σημαντική  άνοδο της τάξεως του +22% από τη συσσώρευση που είχε προκληθεί στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη δίχως όμως να παίρνει  τις κατάλληλες ενδιάμεσες  διορθωτικές ανάσες. Μάλιστα σε κάποια διαγραμματικά time frame έχει αρχίζει και αποτυπώνει candlesticks και patterns με υποψία πτωτικής ανάσχεσης.

23.2.2023- Χ.Α: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα από τον Λιμανίσιο

 

ΜΕ ΑΥΤΑ και με εκείνα έφτασε η συνολική κεφαλαιοποίηση αισίως τα 77,4 δισ. ευρώ και σε ποσοστό το 40% του επίσημου ΑΕΠ. Καλά, για το Ανεπίσημο δεν γίνεται λόγος... Κανέίς μας δεν μπορεί να το προσδιορίσει εκ του ασφαλούς, έστω κατά προσέγγιση. 

CENERGY: Λέτε να αποτελεί κίνηση εν σχεδιασμώ στο να μεταβληθεί στην... ΤΕΝΕΡΓ του κλάδου της;  Προσωπικά δεν θα στοιχημάτιζα ενάντια... Μπορεί να πάρει καιρό , αλλά μόνον έτσι κτίζονται περιουσίες από το ταμπλό. Γιατί βρε κύριε αγοράζεις ένα οικόπεδο, ένα σπίτι κοκ προσδοκώντας στο απώτερο μέλλον να βγείς κερδισμένος και όταν αγοράζεις την μετοχή μίας δυναμικής και ποιοτικής εταιρείας συμπεριφέρεσαι σαν να κρατάς μία ωρολογιακή βόμβα στα χέρια σου; 

Ο ξεχασμένος από ... αστρολόγους 13ος αστερισμός: Οφιούχος [+ΒΙΝΤΕΟ] του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου δασκάλου – συγγραφέα


ΓΕΝΙΚΑ: Ο Οφιούχος [Λατινικά Ophiuchus, συντομ.: Oph] είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς της Διεθνούς Αστρον. Ένωσης, που σημειώθηκε πρώτη φορά από τον Πτολεμαίο. Από τους 13 ζωδιακούς αστερισμούς (αστερισμοί που περιλαμβάνουν τον Ήλιο στη διάρκεια του έτους), ο Οφιούχος είναι ο μόνος που δεν λογίζεται ως αστρολογικό ζώδιο. [Ένας ακόμη λόγος, από τους δεκάδες, που αποδεικνύουν την Αστρολογία μια γνήσια ψευδοεπιστήμη.] 


Είναι ορατός σε γεωγραφικό πλάτος από 59° Βόρεια έως 75°Νότια. Η έκτασή του στον ουράνιο θόλο είναι 948,3 τετ. μοίρες [11ος μεγαλύτερος αστερισμός]. Ο Οφιούχος απεικονίζεται ως ένας άνθρωπος που στηρίζει ένα Φίδι (τον αστερισμό του Όφεως). Η παρεμβολή του σώματός του διαιρεί το φίδι σε δυο μέρη, το Serpens Caput και το Serpens Cauda, που ωστόσο θεωρούνται ενιαίος αστερισμός.

23/2/2023- Χ.Α: Εν ολίγοις πολλά, από τον… Παρατηρητικό

Γράφαμε χθες - «BULL MARKET: Χαρακτηριστικά της τα απότομα και έντονα πισωγυρίσματα. Πετούν έξω τους βιαστικούς που αποθαρρύνονται και δοκιμάζουν την υπομονή των επενδυτών…Για το λόγο αυτό επιβάλλεται ιδιαίτερη προσοχή, ενώ κινήσεις πανικού αντενδείκνυνται»...

Και πριν στεγνώσει το μελάνι, επήλθε άμεση επιστροφή. Ο δείκτης κάλυψε όλες σχεδόν τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, ενώ πολλές από τις μετοχές που είχαν φανερώσει αντιστάσεις στην πτώση (ΕΕΕ, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ) παρουσίασαν σημαντική άνοδο. 

Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό ενημερωτικό του Stock Partners (Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023)

ΕΛΕΝΗ ΜΠ: Οσον αφορά την Ντόρα δεν μου έκανε εντύπωση όταν μίλησε θετικά για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Οταν όμως το είπε ο Καρατζαφέρης έπεσα από τα σύννεφα. Οπως φαίνεται ήρθε ο καιρός να μας παρουσιάσει και τον πραγματικό εαυτό του. Ενα βήμα προφανώς με άγνωστα μεν αλλά ευκόλως εικαζόμενα ανταλλάγματα.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ σε αριθμούς (Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023)

 



Πέτρος Στεριώτης: «Τhe trend is your friend until it bends» (Η τάση είναι ο φίλος σου μέχρι να ανατραπεί)

 

Λογικές οι «αναταράξεις» στις τιμές, ειδικά δεδομένου του «ράλι» το οποίο προηγήθηκε, των αμφιβολιών σχετικά με τη διατηρησιμότητα της ανοδικής τάσης στα Ξένα Χρηματιστήρια και του νέου stress που προκαλεί στους επενδυτές η... ανηφορική κίνηση των επιτοκίων, όπως αυτή καταδεικνύεται μέσα από τις αξιοπρόσεκτες αποδόσεις των κυβερνητικών ομολόγων σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

Κρατούμε, φυσικά, την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη Λεωφόρο Αθηνών και αποφεύγουμε τον πειρασμό να βλέπουμε παντού μαύρο, ειδικά όταν δεν συντρέχει λόγος απαισιοδοξίας και φοβίας.


Ηλίας Ζαχαράκης: Ο πιο ταλαιπωρημένος τίτλος του τελευταίου 6μήνου συνεχίζει να απογοητεύει...

Ο πιο ταλαιπωρημένος τίτλος του τελευταίου 6μήνου συνεχίζει να απογοητεύει. Το πτωτικό trend που πλέον έχει κατέβει στην ζώνη των 15,5000 ευρώ δεν μπόρεσε να κατοχυρωθεί.

Τα σημερινά αποτελέσματα δεν άρεσαν, οπότε η αγορά τίμησε με πωλητές τον τίτλο δίνοντας και έξοδο σε ημερήσιο (κλείσιμο κάτω από τα 15,0800). Το 14,80 επίπεδο είναι κοντινή στήριξη με το 15,10 να έχει γίνει αντίσταση. Ουσιαστικά, είναι και ο μόνος που είναι κοντά στα χαμηλά περιόδου που είναι στην ζώνη του 14,40.

IDEAL HOLDINGS: Δεν θα ησυχάσει, αν δεν δει την μετοχή της κάποια μέρα ανάμεσα στις 25(!).

 

ΙΝΤΕΚ: Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 174 εκατ. ευρώ από 124 εκατ. ευρώ το 2021, τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 50% στα 27,4 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη από 10 εκατ. ευρώ το 2021 προσέγγισαν τα 15 εκατ. ευρώ το 2022. 

  • Προτεινόμενη Επιστροφή Κεφαλαίου € 0,20 ανά μετοχή, καταβλητέα σε 2 δόσεις.

ΟΑΚ: ΙΝΚΑΤ, πολύ διαφήμιση ρε παιδιά...


****
ΙΝΚΑΤ, πολύ διαφήμιση ρε παιδιά... ΟΚ είπαμε νέοι ιδιοκτήτες, νέα διοίκηση αλλά ο κλάδος μαστίζεται ακόμα και το κυριότερο η ΙΝΚΑΤ αποτελεί μια μικρή εταιρία του κλάδου που στο εξάμηνο εμφάνισε υποχρεώσεις 300+ εκατομμυρίων, που το 2021 είχε ζημιές, που και στο ενιάμηνο του 22 πάλι ζημιές εμφάνισε
  • Που οι νέοι βασικοί μέτοχοι δεν είναι του κατασκευαστικού χώρου (πώς να το κάνουμε δηλαδή, δεν την εξαγόρασε ο Περιστέρης, δύο εφοπλιστές την πήραν), σχεδόν όλα τα παλιά στελέχη αποχώρησαν από την εταιρία και μαζί με αυτούς η εμπειρία που κουβαλάγανε.

Ρύθμιση με κούρεμα για ληξιπρόθεσμα δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου

 

Ρύθμιση των 120 δόσεων με κούρεμα και για δάνεια με κρατική εγγύηση φέρνει η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Η ρύθμιση αφορά χιλιάδες δανειολήπτες και κυρίως επιχειρήσεις  που είχαν λάβει δάνεια με κρατική εγγύηση έως το 2012 όπως δάνεια από την  «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ΑΕ» (πρώην «Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης ΑΕ»), από το  «Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΑΕ (ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ), τα οποία είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα στα πιστωτικά ιδρύματα έως τις 7.10.2019 και μετά «κατέπεσαν» στο Δημόσιο και έχουν βεβαιωθεί πλέον από την ΑΑΔΕ.  Έτσι η οφειλή του δανειολήπτη έχει μεταφερθεί από τις Τράπεζες στο Δημόσιο καθώς η οφειλή προς τις τράπεζες έχει εξοφληθεί από το κράτος.

Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα κλπ κλπ.

KYΡΙΑΡΧΕΙ μία νευρικότητα στα Υψηλά Κλιμάκια που εξαφανίζει ως συνήθως την διάθεση για... εμπλοκή στα μικρομεσαία και μικρά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το ελληνικό χρηματιστήριο θα παίρνει ανάσες, θα ανακτά δυνάμεις και θα αναπτύσσει ταχύτητες. 

ΤΑ αποτελέσματα του ΟΤΕ δεν μπορεί κανείς να τα χαρακτηρίσει super ώστε να δώσουν μία θετική ώθηση στο γενικότερο κλίμα. Τα αυριανά όμως των ΕΛΠΕ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ;;; Εδώ θα έχουμε θεαματικές εικόνες.  

ΟΤΕ: Η τρέχουσα πάντως αποτίμηση του δεν συνάδει με την πραγματική του αξία... Αργότερα περισσότερα.

Hellenic Telecom- OTE - 4Q22 results today before market opens (and Full year as well)

 


We expect Group Revenues at EUR856m, -3.9% y/y, Group EBITDA A/L at EUR337m, +1.6% y/y, and Net Profit at EUR122m, +21.5% y/y.

In Greece we expect 4Q22 revenues of EUR785m, -3.4% y/y, EBITDA A/L of EUR323m, +0.6% y/y, while in Romania we forecast Revenues of EUR87m, +4.7% y/y, and EBITDA A/L of EUR14m, +36.4% y/y.

Corporate Calendar - Macro Calendar

 





Corporate Calendar

23-Feb-23: Hellenic Telecom 4Q22 results & cc

24-Feb-23: Piraeus Bank FY22 results & cc

24-Feb-23: HelleniQ Energy 4Q22 results & cc

23.02.2023- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά...

 

ΓΙΑ ΠΟΤΕ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ... ΚΑΒΟΥΡΕΣ στο καβούκι τους εεεε; Τζάμπα μάγκες, εκμεταλλεύονται την εύθραυστη ψυχολογία των βραχυχρόνια κινούμενων επενδυτών κατά το δοκούν. 

Γι αυτό πρέπει να κατοχυρώνουμε τα κέρδη μας σταδιακά εν τη ανόδω και να μην μας πιάνει αυτό το ντελίριο των συνεχών αγορών κ.λπ, κ.λπ. Και φυσικά το ανάποδο εν τη καθόδω...

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ - Χωρίς ανησυχία η πτώση στο Χ.Α.- Τι δείχνουν θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση για ΜΟΝΤΑ, ΜΙΝ, ΒΙΝΤΑ

Χωρίς ανησυχία η πτώση στο Χ.Α.- Τι δείχνουν θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση για ΜΟΝΤΑ, ΜΙΝ, και ΒΙΝΤΑ

  • Δεύτερη μέρα απωλειών στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 1.101,30 μονάδες με πτώση 1,82%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 115,3 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 3,32 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 13 έκλεισαν ανοδικά, 108 πτωτικά, και 44 παρέμειναν αμετάβλητες.
Ρευστοποιήσεις επικράτησαν σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, σε μεγάλη, μεσαία, και μικρή κεφαλαιοποίηση, με τον γενικό δείκτη να κινείται σε αρνητικό έδαφος καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 1.101,30 μονάδες, και με την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 8,3.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!!! H ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ!!! του Παύλου Α. Στράνα

 

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!!!
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ!!!
του Παύλου Α. Στράνα


Μεγάλη έκπληξη από τα αποτελέσματα της μεγάλης Πανελλαδικής Δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, έρχεται πρώτο κόμμα και σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή!!!

  • Η εταιρεία kiraloifes opinion πραγματοποίησε μεγάλη δημοσκόπηση με ψηφοφόρους από όλη την Ελλάδα, και τα αποτελέσματα ήταν συγκλονιστικά. Στην πρόθεση ψήφου τα αποτελέσματα ήταν:

Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό ενημερωτικό του Stock Partners (Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023)

 

Χύνουμε μαύρο δάκρυ προεκλογικά για τα θύματα στο Μάτι αλλά ασκούμε έφεση στις αποφάσεις για τις αποζημιώσεις, διότι τελικά δεχόμαστε ότι ήταν "περιστατικό ανωτέρας βίας". Έτσι πάει...

****

Daily Pivot Analysis – FTSE/XA Large Cap (23/02/2023) & Ημερήσιο Δελτίο Ανοιχτών Θέσεων (22.02.2023)

 

Daily Pivot Analysis (23.02.2023) | FTSE/XA Large Cap |(Κλείσιμο 22.02.2023)

Ημερήσιο Δελτίο Ανοιχτών Θέσεων  (OpenInterest) – 22.02.2023

23/02/2023- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις, από τον… Παρατηρητικό

ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ του ελληνικού χρηματιστηρίου από τις ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ... Αυτό θέλουμε και έτσι πρέπει. Ας πέφτουμε εμείς κι ας ανεβαίνουν αυτές ενίοτε. 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δημόσια Πρόταση για την Attica Group στα 1,8550 ευρώ ανά μετοχή για το 100% των μετοχών της εισηγμένης στην οποία ελέγχει ήδη το 79,38%. Δεν θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς, δεν αποσύρει τη μετοχή από το Χρηματιστήριο.

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

ΧΑΑ: Λίγα λόγια και σταράτα...



ΣΑΣ φουσκώνουν τα μυαλά με τις πραγματικές φούσκες και μετά την πληρώνουν οι υποτιθέμενες. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε... 

ΒΛΕΠΕΤΕ, οι υποτιθέμενες δεν πληρώνουν για διαφημίσεις, εξυπηρετήσεις κλπ και δέχονται επιθέσεις γιατί σε κάποιους πρέπει να τα χώνουν!! Για να δείξουν ότι αγωνίζονται υπέρ του αναγνώστη, ότι τον σκέπτονται κι ας τον έχουν φλομώσει με... παραμυθοσενάρια.

Daily Pivot Analysis – FTSE/XA Large Cap (22/02/2023) & Ημερήσιο Δελτίο Ανοιχτών Θέσεων (21.2023)

 



Daily Pivot Analysis (22.02.2023) | FTSE/XA Large Cap |(Κλείσιμο 21.02.2023)

Σε δύσκολες αποστολές: ΙDEAL Holdings (ΙΝΤΕΚ) και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓ) - Του Απόστολου Μάνθου

 

Του Απόστολου Μάνθου

Υψηλότερα αναμένονται τα ετήσια μεγέθη για το 2022 που θα ανακοινώσει σήμερα μετά τη λήξη της συνεδρίασης η ΙDEAL Holdings(ΙΝΤΕΚ), ακολουθώντας έτσι την πολύ καλή πορεία που παρουσίασε στα αποτελέσματα του 9μηνου. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε παρουσιάσει σημαντική αύξηση των εσόδων κατά 38% στα 134,5 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, άνοδο κατά 22% των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), κλείνοντας στα 19,2 εκατ. ευρώ και αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας κατά 17% στα  15 εκατ. ευρώ. Επίσης, το σύνολο των χρηματικών διαθεσίμων στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη ήταν στα 40,4 εκατ. ευρώ. Οι δύο τομείς στους οποίους επικεντρώνεται το χαρτοφυλάκιο της IDEAL είχε φέρει στο 9μηνο στη μεν βιομηχανία ισχυρή αύξηση κατά 41% στα κέρδη προ φόρων φτάνοντας τα 11,6 εκατ. ευρώ και στην πληροφορική αύξηση 23% κλείνοντας στα 5,4 εκατ. ευρώ. 

ΠΑΝΩ σε τι μπορεί να γίνει η σύγκριση και πως είναι δυνατόν - Τι δεν θα σας πουν, για την ώρα...

ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ απώλειες της Wall Street και παντού θα διαβάζουμε τα... συνηθισμένα. Οι γνωστοί κύκλοι θα προσπαθήσουν να ... τρομοκρατήσουν τους λιγόψυχους, λες και υπάρχει συνάρτηση πορείας Wall Street με Leoforos Athinon Street110, όταν η συνολική κεφαλαιοποίηση της δεύτερης είναι απλά ένα υποπολλαπλάσιο της αντίστοιχης μίας μεσαίας κατηγορίας εισηγμένης της πρώτης. 

ΠΑΝΩ σε τι μπορεί λοιπόν να γίνει η σύγκριση και πως είναι δυνατόν μία Αγορούλα στυλ Δόξας Βύρωνα να συγκρίνεται με ένα μεγαθήριο τύπου ΡΕΑΛ μαζί με Μπαρτσελόνα, τις 2 Μάντσεστερ, κι όλες τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις alltogether? Θα ήταν ποτέ δυνατόν; 

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Απίστευτη η αγορά μας, διορθώνει ενδοσυνεδριακά και το μυαλό της μόνο... πάνω (από τον Λογικό)


Απίστευτη η αγορά μας, διορθώνει ενδοσυνεδριακά και το μυαλό της μόνο... πάνω. 

Σχόλια ημέρας:

  1. ALPHA BANK 1,4230 χαμηλό και σκούπισμα μετά απορροφώντας όποια προσφορά. Αρχίζει να μυρίζει λίγο... πειραιοκατάσταση του 1,8000.  
  2. CENERGY Παικταράδες αφού τους σημάδεψαν χτες το 4,0800, το θεώρησαν douple peak οι «λαγοί» και την έστειλαν εως 3,9200 σήμερα δίνοντας ευκαιρία στον αγοραστή να τους πάρει τα stops και να τους γλεντήσει κλείνοντας πάλι 4,0000€. Τους άφησε με τα μολύβια και τον διαβήτη στον….. άντε καλά στο χέρι θα πω.  
  3. ΤΙΤΑΝ Αρχίζει και η μετοχή να θυμίζει τσιμέντο, από 15,6400 οριακά κάτω το κλείσιμο της στο 15,8000. Έχει επισημανθεί έγκαιρα το ξεκίνημα της πορείας της με τελικό στόχο το 19,8000€.  

Moda Bagno: Γιατί δεν είναι υπερβολή η διπλάσια τιμή (Από τον Χούλιγκαν)

 


Σύντροφοι, συναγωνιστές καλησπέρα!

Το Χρηματιστήριο πάει μπάλα και έχουν φάει τα εσώψυχά τους οι άχαρτοι! Μιλάμε, πρέπει να είναι πολλοί αυτοί που είναι εκτός, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται για ενεργοποίηση. Μία αύξηση 30% στους κωδικούς δε λέει κάτι, όταν πριν λίγο καιρό είμασταν 500-600 κωδικοί. 


Όμως η συζήτηση έχει στραφεί στο ποια μετοχή έχει μείνει πίσω. Εγώ θα σας πως αν εξαιρέσουμε 2-3 μετοχές που το ράλι προσωπικά θεωρώ ότι δε δικαιολογείται όλα τα άλλα χαρτιά και αναφέρομαι σε αυτά που έχουν κάτι (θεμελιώδη δηλαδή) έχουν μείνει υπερβολικά πίσω.


Μία περίπτωση θα αναλύσω λίγο, γνωστή σε όσους παρακολουθούν το site του Μπιλάρα.

Ειρήσθω εν παρόδω και ατάκτως ερριμμένα - Στον παλμό του Χ.Α.Α @14:35

 

  1. Από το -3% και τα 1,4200 ευρώ γύρισαν θετική την ΑΛΦΑ με την αξία των συναλλαγών της να ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ ή στο 16% του συνολικού τζίρου μέχρι στιγμής. 
  2. ΕΧΑΕ: Θα συσσωρεύσει τώρα για λίγο και μετά θα κινηθεί προς το επόμενο οχυρό, μικρής αντίστασης κι αυτό... 
  3. ΜΕ τις μετοχές του Στασινόπουλου μην παίζετε βραχυχρόνια, μπορούν να σας κάψουν έτσι και χρησιμοποιείται και κάποιο margin. Eίδατε πχ πως ανέβασαν χθες ενδοσυνεδριακά την CENER στα 4,1000 ευρώ και πως την γύρισαν μετά, ενώ η πίεση έχει και συνέχεια σήμερα. 

Χ.Α: Μία κίνηση, που δεν μπορούσαν να την αντιληφθούν οι απλοί έλληνες επενδυτές...

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ η δυναμική του ελληνικού χρηματιστηρίου, που κινείται αυτόνομα εδώ και μερικούς μήνες. 

Μία κίνηση που δεν μπορούσαν να την αντιληφθούν οι απλοί έλληνες επενδυτές, που είχαν συνηθίσει να αναπνέουν, να κινούνται, να ζουν σε ένα πρωτόγονο χρηματιστηριακό περιβάλλον που το εξουσίαζε μέχρι πρότινος η ψυχοπάθεια ορισμένων κύκλων. Και οι οποίοι κύκλοι είχαν καταφέρει να τους επιβληθούν αποβλακώνοντας τους. 

ΘΑ ΕΝΘΥΜΕΙΣΤΕ βέβαια, πριν πόσο καιρό είχα αρχίσει να γράφω ότι το ΧΑΑ είναι το φθηνότερο στο κόσμο και δεν πρέπει να δίνουμε δεκάρα τσακιστή στα γραφόμενα των πουθενάδων του στυλ...

  • Τι κρίμα, τώρα που το ελληνικό χρηματιστηριακό θα κινηθεί ανοδικά θα "συμπέσει" με την πτώση των ξένων αγορών κλπ κλπ

Ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις - ΤΡΕΙΣ (3) μετοχές στο προαύλιο της έκρηξης (ΟΑΚ)

 -  Μέγας κερδισμένος από την άνοδο του τζίρου η ΕΧΑΕ. Στο σενάριο της εκρηκτικός ανόδου του ΧΑΑ η ΕΧΑΕ αναμένει τριπλασιασμό και άνω του τζίρου.

- ΜΠΕΛΑ η μετοχή ελάχιστα έχει αποδώσει στο ταμπλό σε σχέση με την αγορά. Ο τζίρος του Ιανουαρίου εκρηκτικός και έχει και ένα μέρισμα άκοπο μπροστά της.

- Ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις. ΤΡΕΙΣ (3) μετοχές στο προαύλιο της έκρηξης. Αυτή την φορά όμως θα κρατήσουμε την εκτίμηση αυστηρά για μας. Αρκετά κάναμε μάγκες αυτούς που δεν εκτιμάνε.

- ΟΤΕ πολλές οι φήμες μια η ουσία... Το χαρτί είναι τζάμπα.

- ΕΛΠΕ + ΜΟΗ - Αναμείνατε τα νούμερα

- ΓΚΜΕΖΖ - Από τα 11 το λέμε και στα 36 θα επανέλθουμε

Φιλικά 
ΟΑΚ

ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ - 2022: Με +23% στον τζίρο για το 2022 και ebitda στο +7% στα 9,5 εκ

ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ - 2022: Με +23% στον τζίρο για το 2022 και  ebitda στο +7% στα 9,5 εκ

Κέρδη 6,7 εκ οριακά αυξημένα από το 2021 που ήταν 6,6 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα στα 14.8 εκ εναντι 10,3 το 2021. Η αγορά θέλει να βλέπει ebitda να πετάνε παρόλα αυτά οι εξαγορές είναι λογικό τουλάχιστον τον πρώτο χρόνο να την προσγειώνουν. Και τα αποτελέσματα της προσπάθειας να εμφανίζονται σε δεύτερο χρόνο


https://www.athexgroup.gr/documents/10180/6949770/1183_1078_2023_Greek_1.pdf/5b3aea7d-b722-4a55-a20c-75bf04a8e5a9

 


Έτσι λοιπόν στο ταμπλό δεν είδαμε στην παρούσα κίνηση με ένα πωλητή να επιμένει εδώ και μέρες στημένος μέχρι την ζώνη του 420. Λογικά, μία πιο προσεχτική ανάγνωση μπορεί να ωθήσει θεσμικούς να απορροφήσουν την προσφορά στα επίπεδα. Το στοπ μας είναι κοντά στο 399 σε κλείσιμο.

Σήμερα είναι 500% πάνω από την πρώτη κρίση και μόλις 100% από την δεύτερη

Στον κρίση του 2020 έγραψε 0,8500. Στην κρίση του πολέμου έγραψε 2,5400. Σήμερα είναι 500% πάνω από την πρώτη κρίση και μόλις 100% από την δεύτερη

Επόμενος στόχος τα 5,30 με το στοπ στα 4,57. Πλέον, ο κλάδος αποκτά σταδιακά την χαμένη του αίγλη!

Δεύτερη σε κεφαλαιοποίηση στα 4,64 δισ. με την EUROBANK πρώτη στα 5,36 δισ. , την ΑΛΦΑ στα 3,47 και την Πειραιώς στα 2,94 δισ. ευρώ.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Από φίλο μου - Την έκανα και πήρα 20.000 μίγες!!! Μη φωνάζεις... είναι καλό το σκεπτικό μου!!

 (Την έκανα και πήρα 20.000 μίγες!!! Μη φωνάζεις... είναι καλό το σκεπτικό μου!!).

ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΣΑ... ΜΙΓΕΣ!!!

      Σήμερα αγόρασα στο 0,225 μερικές χιλιάδες μίγες, 20 τον αριθμό.
Δύσκολη απόφαση, αφού την τελευταία φορά, τις είχα πάρει 0,08  και τις έδωσα στο πρώτο 30άρι, στα 0,10.
Γιατί  τώρα μπαίνω στις Μιγες στα 0,225;


1.- Γιατί έιναι η μοναδική φορά που ξέρω ΠΟΣΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΧΑΣΩ, αν η πρόβλεψη μου είναι λάθος.
Θα χάσω ΑΚΡΙΒΩΣ  2,5%, ότι και να γίνει, αφού είναι υποχρεωμένη η Πειραιώς να μου τις αγοράσει στο 0,219.

2.- Στη μάχη των βουβαλιών που γίνετaι για τον ...νερόλακκο της ΜΙΓ, όποιος και να επικρατήσει, είναι τόσο μεγάλο το τίμημα που θα πληρώσουν για να αποκτήσουν τον νερόλακκο, που σίγουρα δεν θα τον αφήσουν ...νερόλακκο, θα τον αξιοποιήσουν προκειμένου να πάρουν πίσω τα λεφτά που δώσανε για να τον αποκτήσουν, μπορεί ...να φέρουν ξενοδοχεία γύρω του, και να εισπράττουν νοίκια, μπορεί να τον κάνουν ...τουριστικό προορισμό και να εισπράττουν εισιτήρια, πάντως με 0,219 ανά μετοχή, δύσκολα να πετάξουν τον νερόλακκο στα σκουπίδια.
Οπότε το στοίχημα είναι, ποσοστό χασούρας 2,5% ΤΟ ΠΟΛΥ,  με προσδοκία  κέρδους ...ποσοστού άγνωστου.
Προσωπικά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο.

Ο φίλος σου... Τάδε
****

ΣΣ: Ενα απέραντο φρενοκομείο είμαστε, αλλά στη τελική... μία ωραία ατμόσφαιρα!