Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΜΠΟΡΕΙ να βλέπουν και πολλά όνειρα στον ύπνο τους βέβαια και να επηρεάζονται... (editorial)

 


Δημοσιεύτηκε στις
13/2/23 6:57 π.μ.

ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ...

SPREADS

ΧΩΡΑΑΠΟΔΟΣΗ %Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ4,20+1,83
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ3,22+0,85
ΙΣΠΑΝΙΑ3,40+1,03
ΙΤΑΛΙΑ4,21+1,85


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 

ΑΡΧΙΣΕ η αντίστροφη μέτρηση των εβδομάδων που απομένουν για την είσοδο της AUSTRIAN CARD HOLDINGS SA - ACAG στο ταμπλό του Χ.Α.Α - Σιγά σιγά να (προ)ετοιμαζόμαστε, οσονούπω δηλαδή...

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ - όσοι ενασχολούνται εμμέσως μαζί του - για νέο γύρο διαμαρτυριών προς το απίστευτα αμαρτωλό GROUP που έχει τρελάνει κόσμο και κοσμάκη με τις αδιανόητες κινήσεις του! 

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, άμα το ξέραμε ότι θα γινόταν τέτοιο πανηγύρι με την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, λέτε να μην σας προϊδεάζαμε; Η μετοχή ήταν καθηλωμένη για μήνες στα στενά όρια των 2,1500 με 2,3000 ευρώ για να αφηνιάσει στη συνεδρίαση της Παρασκευής, έχοντας κάπως αναθαρρήσει Τετάρτη και Πέμπτη λόγω αναφορών μας περί επικείμενης δικής μας ανάλυσης-έκθεσης υπό τύπον προειδοποίησης.

  • ΜΗΝ το παίρνετε κατάκαρδα επειδή πουλήσατε νωρίς, λέτε να σταματήσουμε τις...προσφορές; (γέλια)...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην δίνετε μεγάλη σημασία στα καθημερινώς αναγραφόμενα σενάρια (τεχνηέντως  κατασκευασμένες ειδήσεις που πολύ σπάνια επαληθεύονται).

  • Οι άνθρωποι δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να γράψουν, να προτείνουν ενώ έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει - παίζεται την εκάστοτε δεδομένη περίοδο στην αγορά του ελληνικού χρηματιστηρίου.

ΜΠΟΡΕΙ να βλέπουν και πολλά όνειρα στον ύπνο τους βέβαια και να επηρεάζονται... Να είναι πάντως καλά οι άνθρωποι, μας χαρίζουν - τουλάχιστον προσωπικά - άφθονη διασκέδαση... Απλά, τα γράφω μη τυχόν και δεν τους έχετε πάρει είδηση... 

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ: ΕΧΑΕ, ΣΙΔΜΑ, ΑΛΦΑ 

ΑΦΗΣΤΕ τους να γράφουν για... Κουφάρια, για... Σαπάκια κοκ... αορίστως, χωρίς αναφορές και ονόματα. Μερικά από αυτά θα δώσουν ξανά τις μεγαλύτερες αποδόσεις του λοιπού στο ταμπλό (ΟΠΩΣ το έπραξαν οι REDS, ALMY, ΠΡΟΦ, ΕΠΣΙΛ, ΕΝΤΕΡ, ΒΙΟΣΚ, ΙΛΥΔΑ, ΕΣΥΜΒ, ΔΟΜΙΚΗ, ΣΙΔΜΑ,  και αρκετές ακόμη που τις αποκαλούσαν ... πεθαμένες, πανάκριβες, κι ότι άλλο θέλετε να υποθέσετε). Εσείς ήδη ξέρετε πολύ έγκαιρα ειδοποιημένοι την νέα τριάδα φωτιά. Οι δύο ήδη πάνε πολύ καλά...

ΕΛΙΝΟΙΛ: Αργησε μεν, αλλά θα σας αποζημιώσει. Εσάς, που παραμείνατε πιστοί στην επιλογή σας για τον γνωστό λόγο και αιτία. 

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ - απάντηση: Μη δίνετε σημασία εσείς οι κατέχοντες στο τι γράφεται και λέγεται για την λεγάμενη. The past is history ... Μια εταιρεία με book value 1,1500 ευρώ ανά μετοχή και εκπληκτικά βελτιωμένους χρηματοοικονομικούς δείκτες, με τα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ να ανοίγουν και επισήμως λίαν προσεχώς και να μην μπορεί η μτχ της να διασπάσει τα 0,5400 - 0,5500 ευρώ;  Για γέλια πραγματικά... 

ΟΛΠ: Νάτα μας και πάνω από το 18άρι... Στα 13,8000 ευρώ πριν 3,5 μήνες ακριβώς και +30% καθαρά!! Και οι ελληνάρες τα βάζουν στο τόκο, μη τυχόν και τα χάσουν στο ΧΑΑ. Τόσα ξέρουν, τόσα κάνουν και σε μας άλλωστε δεν πέφτει λόγος. Δικά τους είναι, ας τα κλωσούν όπως καλύτερα επιθυμούν. 

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ η ΡΕΒΟΙΛ, μειώνεται και η γκρίνια των άσπονδων φίλων του ΒΚΠ (πρώην μ/μ) και να μην περιμένουν απαντήσεις για ΦΡΙΓΟ, ΔΡΟΜΕΑ. Δεν ασχολούμαι με δαύτες, ούτε πρόκειται κι ας τις πάνε όπου θέλουν... 



ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ   

  1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss 
  2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
  3.  ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ 
  4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει… 

ΣΧΟΛΙΑ: 
  1. Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. 
  2. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες. 
  3. Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. 
  4. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.  
  5. Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα)
  6. Οχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και επιβάλλεται μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης. 
Τα παραπάνω εκφράζουν προσωπικές απόψεις, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε κινητής αξίας.