Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Θα πάρει αυτοδυναμία αυτός ή... αυτός;



Το τι έχει πάει λάθος εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα και η κοινή λογική μαζί με την παραγωγή ουσιαστικής σκέψης αποτελούν είδη υπό εξαφάνιση, προκύπτει από το ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να συζητάμε για το αν θα πάρει αυτοδυναμία αυτός που μέσα σε συνθήκες πανδημίας, πληθωρισμού και ενεργειακής κρίσης:

1) Αναβάθμισε την Ελληνική οικονομία. 2) Αναβάθμισε την Ελληνική δημοκρατία. 3) Αναβάθμισε την εξωτερική πολιτική. 4) Έφερε στρατιωτικές συμμαχίες. 5) Υπέγραψε ΑΟΖ με Ιταλία & Αίγυπτο.

Ελληνικό: Στα εργοτάξια του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης της Ευρώπης

 

Οι οικοδομικοί γερανοί ξεφυτρώνουν ο ένας μετά τον άλλον στα επιμέρους εργοτάξια που λειτουργούν στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού στην περιήγηση σε μερικά από τα εργοτάξια και τοποθεσίες όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη.

Την ίδια στιγμή, με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα, όπως αναφέρει η LAMDA Development, κάποια έργα έχουν πλέον κάνει εμφανή πρόοδο, ενώ στην τελική του φάση βρίσκεται και το πρώτο παραδοτέο έργο.

Εύα Καιλή: «Εξοργιστικό και αηδιαστικό να είναι εκτός φυλακής ο Παντσέρι» λέει ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί


Εξοργισμένος είναι ο Σβεν Μαρί, ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, από την απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι ο φερόμενος εγκέφαλος του σκανδάλου Qatar Gate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, και δηλώνει ότι πλέον θα είναι πολύ σκληρός και προκλητικός απέναντι στους δικαστές.

Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι του σκανδάλου Qatar Gate έχουν βγει από τη φυλακή, εκτός από την Εύα Καϊλή και τον πρώην ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα. Ο Βέλγος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, μίλησε στον ΣΚΑΪ και δήλωσε πόσο εξοργισμένος αλλά και

ΑΠΛΑ, να τα ξαναθυμηθούμε... Το χρηματιστήριο είναι 99% ψυχολογία και βιτρίνα (από τον ΟΑΚ)

Στήνεις την βιτρίνα καλά; Φτιάχνεις και ωραίο κλίμα; 

Το πουλάς το μπουφανάκι στα 300 ευρώ τιμή Κηφισιάς και στην black Friday πετάς και ένα 10% έκπτωση και νομίζει ο Χαραλάμπης ότι βρήκε ευκαιρία. 

Σου κάνει και μια τεχνική ανάλυση για την ευκαιρία του 10% και τον πάτο που βρήκε η τιμή και όλα οκ. 

Το ότι πουλάνε το ίδιο μπουφάν στο Περιστέρι στα 75 ευρώ δεν το ξέρεις, δεν το γνωρίζεις, δεν θες καν να το ακούσεις. Λες και ο πλούτος είναι θέμα βιτρίνας.

Γιατί δεν μπορείτε να δείτε την ολοφάνερη χειραγώγηση και την εξαπάτηση που σας γίνεται; Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

 

«Σε αυτόν τον αιώνα, η ανθρώπινη φυλή αντιμετωπίζει, για άλλη μια φορά, την βίαιη βασιλεία του Κράτους, που είναι πλέον οπλισμένο με τους καρπούς των δημιουργικών δυνάμεων του ανθρώπου, δημευμένο και διεστραμμένο για τους δικούς του σκοπούς.

 

Οι τελευταίοι αιώνες ήταν εποχές που οι άνθρωποι προσπάθησαν να θέσουν συνταγματικά και άλλα όρια στο κράτος, μόνο για να διαπιστώσουν ότι τέτοια όρια, όπως και με όλες τις άλλες προσπάθειες, απέτυχαν.

Από όλες τις πολυάριθμες μορφές που έχουν λάβει οι κυβερνήσεις ανά τους αιώνες, από όλες τις έννοιες και τους θεσμούς που δοκιμάστηκαν, καμία δεν κατάφερε να κρατήσει υπό έλεγχο το κράτος. Το πρόβλημα της Πολιτείας είναι προφανώς τόσο μακριά από την λύση όσο ποτέ. Ίσως

Πώς η αποικιοκρατία ενέπνευσε τον φασισμό

 


Η Βρετανική αυτοκρατορία σκότωσε 165 εκατομμύρια Ινδούς σε 40 χρόνια.

Πώς η αποικιοκρατία ενέπνευσε τον φασισμό;

Η Βρετανική αποικιοκρατία προκάλεσε τουλάχιστον 165 εκατομμύρια θανάτους μόνο στην Ινδία σε περίπου 40 χρόνια, σύμφωνα με μια ακαδημαϊκή μελέτη.

Και κατά την διάρκεια σχεδόν 200 ετών αποικιοκρατίας, η Βρετανική αυτοκρατορία έκλεψε τουλάχιστον 45 τρισεκατομμύρια δολάρια σε πλούτο από την Ινδία, υπολόγισε ένας εξέχων οικονομολόγος.

Τα εγκλήματα γενοκτονίας που διέπραξαν οι ευρωπαϊκές αυτοκρατορίες εκτός των συνόρων τους ενέπνευσαν τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι, τον Στάλιν, (κι όλα του ιδίου φυράματος κατακάθια) οδηγώντας στην άνοδο φασιστικών καθεστώτων που

Τροφή ως Φάρμακο, μια Ψεύτικη Ατζέντα...

Είτε πρόκειται για τεχνοκράτες που διεξάγουν πόλεμο κατά της πραγματικής τροφής, είτε για κανονισμούς που απειλούν την διατροφική κυριαρχία είτε για την χρήση τοξικών χημικών ουσιών, το δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν πρόσβαση σε ανόθευτη, υγιεινή τροφή ολοένα και απομακρύνεται.

Το Συμπόσιο Attack on Food, που διοργανώθηκε από την Δρ Meryl Nass και παρουσιάστηκε από την τηλεόραση Children’s Health Defense TV, συγκέντρωσε εμπειρογνώμονες από διάφορους κλάδους για να συζητήσουν το πιεστικό θέμα της ασφάλειας των τροφίμων και να δώσουν λύσεις σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο.

Συγκλονιστικό: βασανίστηκε από τον ίδιο τον πατέρα της και τους ψυχιάτρους! Η μάρτυς του 21ου αιώνα Ντανιέλα 6.4. (ΒΙΝΤΕΟ) Βουκουρέστι 1967-2004, Μ. Εβδομάδα

 


του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου


ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ: Όλοι μπορούμε να φανταστούμε πόσο τρομερός είναι ένας αποκεφαλισμός ή ένας πολύωρος βασανισμός, μαρτύρια δηλαδή που υπέφερε διαχρονικά ένα νέφος μαρτύρων της Εκκλησίας μας. 

Κι όμως, πολύ πιο επώδυνη είναι η πολύχρονη βασανιστική μαρτυρία, που, ιδίως τα τελευταία

Μετά την επιστροφή του από τον Άδη, δεν γέλασε ποτέ: Ο Άγιος Λάζαρος, ο τετραήμερος (+ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ)

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου δασκάλου


ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ: Ο Λάζαρος καταγόταν από τη Βηθανία και ήταν αδελφός της Μάρθας και της Μαρίας. Ήταν φίλος του Ιησού Χριστού (Ιωάν. ια΄5,36, Μτθ. κα΄17, Μάρκ. ια΄11) και αναστήθηκε από τους νεκρούς από τον Κύριο. Η έγερση του Λαζάρου εξιστορείται με λεπτομέρεια από τον Ιωάννη στο ιε΄κεφάλαιο του Ευαγγελίου του. 

Πολλοί ορθολογιστές βλέπουν στη διήγηση της ανάστασης αυτής ένα “σύμβολο πνευματικής ανόρθωσης του αμαρτωλού” και τίποτε περισσότερο. Όμως σε τέτοιες σκέψεις αντιτάσσονται κάποιες λεπτομέρειες της περιγραφής του γεγονότος από τον Ευαγγελιστή, που δεν αφήνουν αμφιβολίες για

Γιατί οι ΗΠΑ έχουν τόσες πολλές τράπεζες; Ευχαριστoύμε Thomas Jefferson….

 


Γιατί οι ΗΠΑ έχουν τόσες πολλές τράπεζες; Ευχαριστoύμε Thomas Jefferson….

Σάββατο 8 Απριλίου 2023 - Οι σημερινές δημοσιεύσεις στο economico.gr

 



Wall Street: Η ταινία που μας προβάλει ανήκει στο…”SCIENCE FICTION”!

Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό ενημερωτικό σημειωματάριο του Stock Partners (Σάββατο 08 Απριλίου 2023)



ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΤΑΑναλογίζομαι: Αν αυτή η χώρα ως εκ θαύματος (γιατί ένα θαύμα το χρειάζεται), κατόρθωνε ν' απαλλαγεί από τον τυφλό κομματικό οπαδισμό, αφήνοντας πίσω της τους κληρονομικώ δικαίω επαγγελματίες της πολιτικής, ψηφίζοντας αποκλειστικά με βάση τα κυβερνητικά τεκταινόμενα, πόσο διαφορετική τύχη θα είχε.

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Ψηφοδέλτια: Τι επιδιώκει ο Μητσοτάκης - Ο Τσίπρας πέταξε τα περιττά και λύθηκε. Κινέζικα καψώνια στον Μακρόν. Στον Σολτς αρέσει ο κορσές

 

Ψηφοδέλτια: Τι επιδιώκει ο Μητσοτάκης. 

Από τα στοιχεία για τους νέους υποψηφίους που ανακοίνωσε χθες η Νέα Δημοκρατία, καθίσταται σαφές ότι ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ένα επεξεργασμένο σχέδιο σχετικά με το πού θα απευθυνθεί το κυβερνών κόμμα, προκειμένου να πετύχει τον εκπεφρασμένο στόχο της αυτοδυναμίας. 

Το 50% των υποψηφίων είναι νέα πρόσωπα, τόσο ηλικιακά όσο και στην εμπλοκή τους με την πολιτική, με στόχο την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, αλλά και την απεύθυνση σε νεώτερες ηλικίες. Τα προερχόμενα από την κεντροαριστερά πρόσωπα δημιουργούν «ανάχωμα» σε ψηφοφόρους που ενδεχομένως έχουν… τάσης φυγής προς το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, τα «παραδοσιακά» για τη ΝΔ ονόματα που περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια δίνουν

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Απριλίου 2023 - Οι σημερινές δημοσιεύσεις μου

 


Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά (07.04.2023) – 

Περί Lamda, Ελληνικού, Space και Quest

 

Οι τράπεζες είναι η καρδιά των καπιταλιστικών αγορών και το χρήμα ο αιμοδότης τους…

 

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Με Δυο Λόγια - Γιατί οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Η “νέα τετραετία”, η επιχειρηματικότητα και οι μισθοί. Η ανάσα στα στεγαστικά

 

Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. 

Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες. 

Το economico δίνει καθημερινά τον σφυγμό της αγοράς. Διαβάστε σήμερα: The sky is the limit! H μετοχή που κοιτάει …28% πιο ψηλά και οι αξίες πίσω από το ταμπλό

Έμφαση στις επιχειρήσεις και τους μισθούς. Μετά από το σοκ της τραγωδίας των Τεμπών – και αφού η κυβέρνηση δεσμεύτηκε για «μάχη» με τις νησίδες του «βαθέος κράτους» -, αλλά και μετά από ένα διάστημα έντονων διαξιφισμών με αντικείμενο την εθνική ασφάλεια, ο πρωθυπουργός επανέρχεται σε γνώριμα και προνομιακά για τον ίδιο μονοπάτια.

Χ.Α.Α: Του Μάνου Χατζηδάκη - Βγήκε στην επιφάνεια, διεκδικεί την αντιστροφή

 


Χ.Α.Α: Η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει διεκπεραιωτικό χαρακτήρα

Με την ευχή το παράδειγμα της Oprima Bank (που θα το συνεχίσει...) να το ακολουθήσουν κι άλλες...

 

Ενθαρρυντικό γεγονός για την μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου αποτελεί η ενεργός ενασχόληση μαζί της των αναλυτών της Optima Bank που αποφάσισαν να βγουν από τα τετριμμένα και να ασχοληθούν με μία μετοχή σαν αυτήν της Profile.

Εναρξη κάλυψης της μετοχής της Profile από τους αναλυτές της Oprima – Στα 5,6000 ευρώ η τιμή στόχος

ΕΧΑΕ: Καλή η προσπάθεια... Από τον Μιχάλη Γελαντάλι στον ΕΚΗΒΟΛΟ του στο euro2day.gr

 


Σημαντικά όσα ειπώθηκαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΧΑΕ Γιάννο Κοντόπουλο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της διοίκησης, δεκατέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Χρήστος Κίτσιος έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ για τη σειρά πρωτοβουλιών, με σκοπό την προβολή των εισηγμένων, τη διεύρυνση των επενδυτικών εργαλείων και την προσέλκυση νέων εταιρειών.

Η συγκυρία είναι -όντως- ευνοϊκή για το ΧΑ, ειδικότερα με την προοπτική της απόκτησης

Πέτρος Στεριώτης: Αs goes January, so goes the year!


Η τραπεζοκεντρικότητα των Χρηματιστηρίων δεν αποτελεί μόνον ελληνικό, αλλά παγκόσμιο «φαινόμενο».

Αυτές αποτελούν τον πυλώνα της Οικονομίας και είναι λογική η στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε οτιδήποτε άπτεται της υγιούς (ή μη) λειτουργίας τους.

Και πάλι καλά θα λέγαμε, που ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία στήριξης των 1.000 μονάδων, ενώ «εκμεταλλεύεται» τους χαμηλούς -λόγω Πάσχα- τζίρους για να επιτύχει χαμηλής διακυμανσιμότητας, ανοδικές συνεδριάσεις.