Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Απογευματινά σφηνάκια κερασμένα από τον ΟΑΚ

 

ΕΛΠΕ, θα αρχίσω από εδώ μιας και η GS έβγαλε έκθεση αρνητική για την εταιρία. Μας λένε λοιπόν τα λεβεντόπαιδα της ότι τα περιθώρια διύλισης της μεσαίας ποιότητας προϊόντων θα πέσουν (και λένε μεσαίας μάλλον για να ξεχωρίσουν την ΜΟΗ που όντως έχει υψηλότερο δείκτη πολυπλοκότητας και προφανώς υψηλότερης ποιότητας προϊόντα). 

Αν και διάβασα την έκθεση, δεν είδα πουθενά αναφορά για τις προοπτικές εξορύξεων της εταιρίας, ούτε για τα χρήματα που έβγαλε η εταιρία το 2022(!!!!!!!!) που έμειναν προίκα για το 2023, ούτε για το πολύ καλό πρώτο δίμηνο(που όμως θα πέσει… )

  • Φυσικά δεν πρέπει να συγκρίνουμε επαγγελματίες με τεράστια εμπειρία και γνώσεις όπως των λεβεντόπαιδων της Goldman με ερασιτέχνες, κατά βάση ασχέτους σαν και μένα. Οπότε, θα έλεγα ότι η έκθεση της Goldman πρέπει να ληφθεί... σοβαρά υπόψη από την αγορά. (γέλια, πολλά γέλια) 

Από την άλλη, εγώ τον Δεκέμβριο έγραψα ολόκληρη έκθεση για τις προοπτικές της ΠΕΙΡ και της ΑΛΦΑ ενώ η Goldman αν θυμάμαι καλά είχε βγει αρνητική τότε με τιμή στόχο στο 1 Ευρώ. Την συνέχεια την είδαμε στο ταμπλό.

 

ΦΡΙΓΟ, καλά η ανακοίνωση κόλαφος. Αν τις βάζαμε τίτλο θα γράφαμε « ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ» . Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν τις διαπραγματεύσεις με την ομάδα των ομολογιούχων και αναγκάζονται να τους εκχωρήσουν κάποια προσθετά στοιχεία ενεργητικού. 

  • Τώρα με συγχωρείται κιόλας αλλά οι βασικοί μέτοχοι και η ομάδα των ομολογιούχων δεν έχουν «στενή σχέση» ; 
  • Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούν να τελειώσουν μια διαπραγμάτευση. 
  • Μιας εταιρίας μάλιστα που  όπως είπε η διοίκηση θα βγάλει 50 εκατομμύρια EBITDA φέτος. 
  • Και τι είναι αυτά τα στοιχεία που έχουν βάλει στο μάτι οι ομολογιούχοι; 

ΑΤΤΙΚΑ, στα 2.59 ήταν η τιμή της δημόσιας πρότασης. Απέχουμε ακόμα 4%... Όταν σας το γράψαμε ήταν 2.2( άλλοι το είχαν γράψει και νωρίτερα ) αλλά δεν σας άρεσε τότε ένα 15%.

 

ΑΝΕΚ, αυτή ακόμα έχει μείνει πίσω. Να πάρουν πρώτα τα παιδιά το 15% από την ΑΤΤΙΚΑ και μεταπηδάμε μετά όλοι μαζί στο 50% της ΑΝΕΚ. Μην μας φύγει και το τρενάκι βλέπετε.

 

OTE, πιο ευκολά χρήματα πεθαίνεις. Πήρε λέει η διοίκηση απόφαση να μοιράσει μερικά σέντς λιγότερα και έπεσε ένα ευρώ η μετοχή. Από τα 14.5 στα 15 σήμερα και σύντομα Πάσχα πριν το Πάσχα. Δηλαδή ειλικρινά αντί να αγοράσεις ένα ομόλογο 100.000 Ευρώ για 2-4 % απόδοση, περιμένεις κάθε χρόνο τα 3-4 γνωστά άγνωστα χαρτιά να δώσουν το ευρωπουλάκι τους και έχεις πάρει στα 100 κάθε φορά 5-6 χιλιάρικα για πλάκα.

 

ΟΠΑΠ, μοιράζει, μοιράζει, θα ξαναμοιράσει και θα ξαναμοιράσει.

 

ΔΕΗ, παρόλη την αντιπάθεια μου στα 6 σας το είπα. Το χαρτί χρηματιστηριακά το ετοίμαζαν καιρό τώρα. Το ότι μετά τις εκλογές θα πάει άπατη η εταιρία έτσι όπως την πάνε ειδικά τώρα που αγοράζουν και τα ρουμάνικα προβλήματα είναι άλλο θέμα. Μέχρι τότε θα έχουν φύγει και οι ερασιτέχνες σαν και μένα..  

 

Φιλικά












ΟΑΚ

 

Προτροπές δεν κάνουμε, συμβουλές δεν δίνουμε, ο καθένας παίζει για την πάρτη του και το κυριότερο διαθέτουμε χαρτιά από όλα, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε και απόλυτα αντικειμενικοί έστω και χωρίς να το καταλαβαίνουμε ( άσχετο από αυτό είμαστε ειλικρινής και δεν φοβόμαστε να εκφράσουμε άποψη ακόμα και για χαρτιά που έχουμε και βλέπουμε αρνητικά πράγματα )