Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Πέτρος Στεριώτης: Οι εν δυνάμει αγοραστές δεν φαίνεται να βιάζονται να στηρίξουν την Αγορά

 


Φίλοι επενδυτές, χαίρετε!

"Ήταν στραβό το κλήμα, το 'φαγε και ο γάιδαρος" στα διεθνή Χρηματιστήρια, με το ένα θρίλερ διάσωσης της μίας ξένης Τράπεζας να διαδέχεται το άλλο.

Όλα αυτά, φυσικά, δεν δημιουργούν κλίμα ασφάλειας στις Αγορές, που ήδη ήταν αντιμέτωπες με τις αυξήσεις των επιτοκίων δανεισμού.

Μια αντικειμενική και επαγγελματική ματιά στα αποτελέσματα του ΟΛΠ (από τον αναλυτή της γειτονιάς σας)

 

Λογικά ο ΟΛΠ αναμένεται να κάνει βουτιά τη Δευτέρα 

Καθώς τα αποτελέσματα ήταν τραγικά υψηλότερα από τα αναμενόμενα,

πυροδοτώντας την αβεβαιότητα σχετικά με το μέρισμα που πιθανώς θα κινηθεί σε τιμές άνω του 1 ευρώ και

δημιουργώντας σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας.  

Στον αντίποδα, ως θετικό μπορεί να εκληφθεί το γεγονός ότι ο περιορισμός της ρευστότητας θα οδηγήσει σε...

Γιατί ο ΟΤΕ Αποτελεί ιδανική περίπτωση εξαγοράς από την Deutsche Telekom? (Από τον ΟΑΚ)

Ίσως η πλέον ασφαλής επένδυση για να κάνει η Deutsche Telekom παγκόσμιος είναι να εξαγοράσει τις υπολειπόμενες μετοχές ή ουσιαστικά την μισή εταιρία με μια δημόσια πρόταση προς τους μετόχους του ΟΤΕ. 


Ούτως η αλλιώς το Ελληνικό επενδυτικό κοινό χαρακτηρίζετε από την παντελή έλλειψη επενδυτικής γνώσης και αρέσκεται να εισπράττει μερικές χάντρες για να παραδώσει τα διαμάντια που έχει στα χέρια του. 


Το έχουμε δει το σενάριο σε δεκάδες δημόσιες προτάσεις που σας πήραν τα χαρτιά αντί ανούσιου τιμήματος. Κάπως έτσι και στον ΟΤΕ τώρα που πέφτει, εμφανίστηκαν οι επιστήμονες επαγγελματίες ελληνάρες και θυμήθηκαν ότι ο ΟΤΕ έχει μπροστά του πόλεμο τιμών, ανταγωνισμό κλπ κλπ κλπ.

 

Κουραφέξαλα, με μία λέξη.

Στο «ΦΩΣ»Δομάζος, Κούδας, Μαύρος, Σιώκος για Μίμη Παπαϊωάννου: «Και έμεινα με το στόμα ανοικτό» (Θέμης Σινάνογλου)

 

 


 Όταν βλέπεις την απήχηση που   έχουν στον θάνατό τους τέτοιοι   ποδοσφαιριστές, καταλαβαίνεις   πόσο φτωχαίνει το ελληνικό   ποδόσφαιρο. 

 Ο Μίμης Παπαϊωάννου ήταν   από τους μεγαλύτερους   ποδοσφαιριστές εκείνη την   εποχή, μεγάλο όνομα. 


Και στην Εθνική παίξαμε μαζί και στην ΑΕΚ. Όταν πήγα στην ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό, μου έδωσε εκείνος το «10»! Ο ίδιος μου το έδωσε.


SOLIDUS Securities - BOND LIST - Press 17 03 2023

 


Ιστορικό ρεκόρ εισπράξεων αναμένεται το 2023 για τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους

 


15 εκατ. οι επισκέπτες κατά το 11μηνο του 2022.  

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΗ ΚΟΥΣΟΥΝΗ @travel.gr

Όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι και τη φετινή χρονιά η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση θα κινηθεί ανοδικά στην Ελλάδα, μία εξέλιξη που αναμένεται να οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητας και των εισπράξεων στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους.

Neom: Η πόλη του μέλλοντος των 500 δισ. δολαρίων

 


Το Sindalah είναι ο πρώτος προορισμός στη

 Neom που θα υποδεχθεί επισκέπτες στις αρχές του 2024.


Τα πρώτα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν στον φουτουριστικό προορισμό Neom, κατασκευάζει η Marriott International. Ειδικότερα, το ένα ξενοδοχείο της συλλογής Autograph Collection και τα δύο ξενοδοχεία της συλλογής Luxury Collection, θα ανοίξουν τις πύλες τους σε έναν νέο πολυτελή νησιωτικό προορισμό που ονομάζεται Sindalah, ως μέρος του τεράστιου project της Σαουδικής Αραβίας, Neom, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό ενημερωτικό σημειωματάριο του Stock Partners (Σάββατο 18 Μαρτίου 2023)

 


Athens 1900s

Financial Times: Η UBS συζητά την εξαγορά της Credit Suisse


 Η τράπεζα UBS βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά όλης ή μέρους της Credit Suisse, γράφει η έγκυρη οικονομική εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη πολλές πηγές που είναι «ενήμερες» για τις συνομιλίες αυτές.

 Τα διοικητικά συμβούλια των δύο μεγαλύτερων ελβετικών τραπεζών θα συνεδριάσουν χωριστά το Σαββατοκύριακο για να εξετάσουν τη σημαντικότερη ένωση τραπεζών μετά την οικονομική κρίση.

Η ελβετική Εθνική Τράπεζα και η ρυθμιστική αρχή Finma προωθούν αυτές τις συζητήσεις σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα της χώρας, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές. 

Γαλλία: «Διακομματική» πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης



Οι βουλευτές μιας μικρής ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας ανακοίνωσαν σήμερα την κατάθεση στη γαλλική Εθνοσυνέλευση μιας "διακομματικής" πρότασης μομφής σε βάρος της κυβέρνησης αντιδρώντας στην εκκίνηση από την εκτελεστική εξουσία διαδικασίας υιοθέτησης, χωρίς ψηφοφορία, της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

18 Μαρτίου 2022 - Χ.Α: Εν ολίγοις πολλά (από τον… Παρατηρητικό)


 

ΑΔΜΗΕ: Όσοι έχετε επενδύσει στη συγκεκριμένη, μην ανησυχείτε. Παρεξήγηση έχει προκαλέσει την παρατεταμένη διολίσθηση. 

Δεύτερη εβδομάδα απωλειών στο Χ.Α.-Τι δείχνουν θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση για ΣΙΔΜΑ και ΣΑΡ

 


Αυξημένη παραμένει η μεταβλητότητα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να μην διατηρεί τα κέρδη που κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, 

σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1.045,72 μονάδες, και να κλείνει στο τέλος σε αρνητικό έδαφος, κοντά στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 1.017,93 μονάδων, με την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 2.

Χ.Α.Α - Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ της ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (17 Μαρτίου 2023)

 


  • ΚΡΙΤΗΡΙΑ: Απόδοση μετοχής και τζίρος τουλάχιστον 75.000 ευρώ

Οι πρόσφατες (18) ανακοινώσεις των εισηγμένων εταιρειών του Χ.Α.Α

 



Γνωστοποιήσεις Συναλλαγών και Μεταβολής Ποσοστών
DIMAND Α.Ε.:  Ανακοίνωση Αγοράς Ιδίων Μετοχών
18:37 17 Μαρ 2023  -  [DIMAND]

Μπάιντεν: Διάθεση 750 εκατ. δολ. για την προώθηση τεχνολογιών καθαρού υδρογόνου (Μεθοδικός σερίφης ⭐️)


Η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE), ανακοίνωσε χθες τη χρηματοδότηση 750 εκατ. δολαρίων για προσπάθειες έρευνας, ανάπτυξης και επίδειξης για τη δραματική μείωση του κόστους του καθαρού υδρογόνου. 

Αυτή η χρηματοδότηση , η πρώτη φάση των 1,5 δισ. δολαρίων στον Δικομματικό Νόμο για τις Υποδομές του Προέδρου Μπάιντεν που είναι αφιερωμένη στην προώθηση των τεχνολογιών ηλεκτρόλυσης και στη βελτίωση των δυνατοτήτων κατασκευής και ανακύκλωσης 

αποτελεί κρίσιμο στοιχείο της συνολικής προσέγγισης της διοίκησης για την επιτάχυνση της ευρείας χρήσης καθαρού υδρογόνου και θα διαδραματίσει ρόλο ζωτικής σημασίας στην επίτευξη εμπορικής κλίμακας ανάπτυξης υδρογόνου γιατί θα παράγεται με καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Δε θα τελειώσει ποτέ η σαπίλα - Silicon Valley Bank: Διακοπές στη Χαβάη κάνει ο πρώην CEO μετά την κατάρρευση


Silicon Valley Bank: Το πρώην αφεντικό της τράπεζας, Gregory Becker, απολαμβάνει τον ήλιο στο παραθαλάσσιο καταφύγιό του στη Χαβάη

ο οποίος δυο μέρες πριν από την κατάρρευση της τράπεζας πούλησε 12,5 χιλιάδες μετοχές αξίας 3.6 εκατ. δολαρίων, για να προλάβει να βγάλει κέρδος.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Πούτιν – “Κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου”

 

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε την Παρασκευή ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κατηγορώντας τον ότι ευθύνεται για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για φρικαλεότητες κατά τη διάρκεια της εισβολής της στην Ουκρανία.

Ε, ρε Σκυλακάκης που σας χρειάζεται...! ----- Χώρα βρυκολάκων...

 

Του Άγη Βερούτη

Επί του θέματος των Τεμπών που έχει προκαλέσει την εθνική κατάθλιψη (...και ορθώς), για τον άδικο χαμό των 57 ψυχών, προκύπτει τελικά ότι: 
- και η τηλεδιοίκηση των τρένων που περνούσαν από τον σταθμό ήταν λειτουργική από τον περασμένο Νοέμβριο του ‘22, 
- και ολόκληρη την αποφράδα ημέρα όλα τα προηγούμενα τρένα με το σύστημα τηλεδιοίκησης είχαν δρομολογηθεί από τον σταθμό, 
- και δεύτερος σταθμάρχης είχε υποχρέωση παρουσίας αλλά δεν ήταν εκεί, 
- και επόπτης έπρεπε να ελέγχει τα διαδικαστικά αλλά πήρε εκ των υστέρων αναρρωτική επειδή κι αυτός έλλειπε, 
- και ο μοιραίος σταθμάρχης είχε εκπαιδευτεί στη χρήση της τηλεδιοίκησης αλλά επέλεξε να δουλέψει το χειροκίνητο σύστημα των κλειδιών από ανασφάλεια στην εκπαίδευσή του, 
- και βάραγαν οι καμπάνες στην κονσόλα για πάνω από δέκα λεπτά για να αποφευχθεί ο τόσο άδικη και απάνθρωπη σπατάλη της ζωής 57 νέων ανθρώπων!

ΒΕΤΑ Sec. - Weekender: Επιστροφή στην μεταβλητότητα

 




Με απώλειες έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα η χρηματιστηριακή αγορά συμβαδίζοντας με την πορεία των ξένων αγορών. 

Αυτή την φορά οι αιτίες πίσω από την υποχώρηση των αποτιμήσεων είχαν σαν αφετηρία το τοξικό κλίμα διακυμάνσεων στο εξωτερικό και τις ανησυχίες για τον τραπεζικό κλάδο σε Ευρώπη και Αμερική. 

Η προσαρμογή στην βίαιη αύξηση των επιτοκίων διεθνώς δεν άφησε ανεπηρέαστες όλες τις τράπεζες και παρά την αναχαίτιση των παρενεργειών στο συστημικό σκέλος της αγοράς, έβαλε μια νέα παράμετρο ανησυχίας στους επενδυτές η οποία εκφράστηκε με την μείωση του ρίσκου. 

Επί του πιεστηρίου, σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 @14:35

 


ΠΑΕΙ ΚΑΙ η διαδικασία της Triple και πως διάβολο την λένε οι τζογαδόροι - καζινόβιοι του ΧΑΑ χωρίς κάτι το συνταρακτικό να διαδραματίζεται και ούτε να μας απασχολεί. Οπως αντιλαμβάνεστε, την έχω περί πολλού αυτή την ΑΓΟΡΑ, ο Θεός να την κάνει κι ανάθεμα αυτοί που την ανακάλυψαν. 

Επί του πιεστηρίου, σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 @12:45

 

ΟΣΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΦΤΗΡΙΟ θα το λειτουργούν 24/7 δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν χαλάσει το μηχάνημα ή το βάλουν σε συντήρηση γιατί έτσι θα τους συμφέρει, τα κόζα θα αλλάζουν. 

ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ θα έχουμε την παράσταση στα ΠΑΡΑΓΩΓΑ (η αιτία όλων των δεινών και η σταδιακή καταστροφή των οργανωμένων κοινωνιών) που στη χώρα μας σε παραπέμπουν σε εποχές Σπηλαίων.

ΟΜΩΣ δεν είναι έτσι στη διεφθαρμένη Γουόλ, στο παιδάκι της στο Τσικάγκο κλπ κλπ όπου μέσω αυτών των αγορών χειραγωγούν, καθοδηγούν και εξαθλιώνουν τις κοινωνίες όλων μας.  

ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ

Επί του πιεστηρίου, σήμερα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 @11:45



ΑΣ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ μονότονοι αναμασώντας τις ίδιες και ίδιες (10) το πολύ μετοχές.

ΕΛΕΟΣ και νισάφι πιά. Ποια άραγε από αυτές μπορεί να μας δώσει πλέον άνετα ένα +100% όπως πχ ο τίτλος των ΕΧΑΕ στα χρόνια που έρχονται; (2023/2024)... Αλλωστε, όταν τις δίναμε εμείς αυτές τις (10), όλοι σχεδόν είχαν κρυφτεί στα λαγούμια τους. 

Πολιτική ανευθυνότητα και Λαός για κλάματα! (του Παύλου Α. Στράνα)

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.
του Παύλου Α. Στράνα

Ο χαμός των 57 παιδιών στα Τέμπη, παρά τις διαδηλώσεις, και τις διαμαρτυρίες, φαίνεται ότι έχει «ξεχαστεί» ήδη από την «κοινή» γνώμη, η οποία πλέον το αντιμετωπίζει ως ένα «πολιτικό», γεγονός, έχοντας κατ ουσία αθωώσει τον εαυτό της, λέγοντας ότι δεν θα τα φορτώσουμε όλα στον σταθμάρχη.

Και βιάστηκε η «κοινή» γνώμη να το πει αυτό, γιατί στο πρόσωπο του σταθμάρχη, οι πιο πολλοί από αυτούς που αποτελούν την «κοινή» γνώμη, βλέπουν τον εαυτό τους, και τον τρόπο που λειτουργούν, σε όποια υπηρεσία και αν εργάζονται, δημόσια ή ιδιωτική.

Γιατί ΟΛΟΙ ξέρουν, ότι ελάχιστοι διορίζονται στους Οργανισμούς κοινής ωφέλειας, χωρίς μέσον, εδώ και εκατό χρόνια στην Ελλάδα. 

Γιατί ΟΛΟΙ ξέρουν ότι, η κοπάνα από τη δουλειά του Δημοσίου, είναι καθεστώς και όχι εξαίρεση.

Γιατί ΟΛΟΙ ξέρουν, ότι έχουν και οι ίδιοι συμπεριφορές σταθμάρχη, απλά, η δική τους ανικανότητα και ανευθυνότητα δεν έχει τόσο οδυνηρό αποτέλεσμα.

Γι αυτό, φωνάζουν ότι «δεν φταίει ΜΟΝΟ ο σταθμάρχης», γι αυτό «φταίνε όλες οι κυβερνήσεις που δεν

Γιατί είναι τυχερός ο άτυχος Μητσοτάκης- Η λαϊκή οργή του 2012 και του 2023- Η “θανατερή” ατμόσφαιρα στην Αθήνας και άλλες ιστορίες

 

Τελικά, οι δημοσκοπήσεις  αυτής της περιόδου είναι κακές για τη Νέα Δημοκρατία. 

Αλλά όχι τόσο κακές όσο φαίνονται  γιατί, κατά βάθος, είναι χειρότερες για τους βασικούς αντιπάλους της    

Τα στοιχεία και των νέων μετρήσεων δείχνουν πως ο δικαιολογημένος θυμός του κόσμου (ιδίως των νέων) για το εγκληματικά ακατάλληλο κράτος παίρνει μεν “μπάλα” την κυβέρνηση, αλλά λαβώνουν παράλληλα και τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης που κυβέρνησαν για χρόνια και δεν είναι αθώα του αίματος.  

ΠΑΝ μέτρον άριστον * Η μετοχή της ημέρας και όχι μόνον * Οι 3 μεγάλες απογοητεύσεις * Από τον Λογικό * Το άρθρο της ημέρας * Κι άλλα πολλά

 

ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ κάθε λίγο και λιγάκι σχεδόν αποκλειστικά με τις ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ υποδηλοί και πάντα κατά την ταπεινή μου γνώμη, είτε...

  1. ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΛΕΤΗΣ και ΟΡΘΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ του ελληνικού χρηματιστηρίου
  2. ΣΧΕΣΗ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ 
  3. ΕΜΜΟΝΗ ΓΙΑ ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ, χωρίς να έχει αερόσακους.
  4. ΜΟΝΟΜΑΝΙΑ άνευ προηγουμένου.
  5. ΜΕΤΑΓΓΙΣΗ ΚΑΖΙΝΟΒΙΑΚΩΝ TAΚΤΙΚΩΝ
  6. ΜΑΖΟΧΙΣΤΙΚΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ TRIPLE A
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ... 

Το πράσινο σχέδιο για την ευρωπαϊκή βιομηχανία: Αυτή είναι η απάντηση στις ΗΠΑ

 


Το νέο «πράσινο» σχέδιο της Ευρώπης για τη βιομηχανία, με στόχο να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα στις καθαρές τεχνολογίες, παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν.

Πρόκειται για τη βασική «άμυνα» της Γηραιάς Ηπείρου έναντι του αμερικανικού Inflation Reduction Act, το οποίο περιλαμβάνει χρηματοδότηση-ρεκόρ ύψους 369 δισ. δολαρίων σε πολιτικές για το κλίμα και την ενέργεια, καθώς και έχει καταστήσει τις ΗΠΑ «μαγνήτη» για επιχειρήσεις

Επίσης, η Κομισιόν προσβλέπει και στη μερική απεξάρτηση της Ευρώπης από την Κίνα, η οποία

Pivots (17.03.2023) & Open Interest (16.03.2023) Tables

 

 Daily Pivot Analysis (17.03.2023) | FTSE/XA Large Cap |(Κλείσιμο 16.03.2023)

Οι πρόσφατες (31) ανακοινώσεις των εισηγμένων εταιρειών του Χ.Α.Α

 


Χ.Α.Α - Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ της ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (16 Μαρτίου 2023)

 


  • ΚΡΙΤΗΡΙΑ: Απόδοση μετοχής και τζίρος τουλάχιστον 75.000 ευρώ

ΑΠΟΨΕΙΣ - Σύστημα και μόνον σύστημα (Τάκης Θεοδωρόπουλος@ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Για να υπάρξει «παρακράτος» πρέπει να υπάρχει κράτος. 

Ενας οργανισμός που λειτουργεί βάσει θεσμών, ιεραρχίας, πειθαρχίας, με κύριο στόχο τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. 

Το είχε πει ο Χομπς στον «Λεβιάθαν». Χωρίς κράτος η κοινωνία είναι καταδικασμένη στον πόλεμο όλων εναντίον όλων. 

Το είχε πει και ο Πλάτων στην «Πολιτεία». Το χειρότερο πολίτευμα είναι η αναρχία, χειρότερο ακόμη κι απ’ την τυραννία. 

Η κλασική πόλη-κράτος, περισσότερο ακόμη κι απ’ τον εξωτερικό εχθρό –όση δύναμη κι αν είχε, όπως οι Πέρσες–, φοβόταν τη στάση, τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής. 

Αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες μετά τα Τέμπη είναι η....

ΓΝΩΜΕΣ- Τα Τέμπη, η οικονομία, οι κάλπες (Μιχάλης Μιχαήλ Πηγή: Protagon.gr)

ΓΝΩΜΕΣ 

Τα Τέμπη, η οικονομία, οι κάλπες 

Η σιδηροδρομική τραγωδία και όσα ακολούθησαν σάρωσαν την επικαιρότητα και εκτροχίασαν από τη δημόσια συζήτηση τις οικονομικές προκλήσεις που θα κληθεί σύντομα να αντιμετωπίσει η χώρα και που σε άλλη περίπτωση θα ήταν το ζήτημα των επικείμενων εκλογών. 

Ηταν λογικό και αναμενόμενο: Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με την οργή και τον θυμό που προκάλεσε, οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για τις ανεπάρκειες και το μπάχαλο στον ΟΣΕ και στο κράτος, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον και έτσι πέρασαν σε δεύτερη μοίρα αλλά σημαντικά ζητήματα για το άμεσο μέλλον της χώρας –και το μέλλον όλων μας. 

Για παράδειγμα, δεν αναλύθηκε επαρκώς, δεν συζητήθηκε και ούτε συζητείται η κρίσιμη απόφαση του Eurogroup σύμφωνα με την οποία από την Πρωτοχρονιά του 2024 επανέρχεται, σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, η οικονομική πειθαρχία και μπαίνει τέλος στις εκτεταμένες δημόσιες δαπάνες τις οποίες οι 27 πραγματοποιούσαν τα τρία τελευταία χρόνια για να αντιμετωπίσουν την πανδημία και την ενεργειακή κρίση. 

Με άλλα λόγια, τα ελλείμματα και τα χρέη που δημιουργήθηκαν πρέπει από του χρόνου να

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Μη πειστική η άνοδος στο Χ.Α.-Τι δείχνουν θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση για ΟΠΑΠ και ΟΤΕ

 


Κέρδη καταγράφηκαν σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 1.031,91 μονάδες με άνοδο 0,65%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 131,0 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 3,05 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 59 έκλεισαν ανοδικά, 49 πτωτικά, και 57 παρέμειναν αμετάβλητες.  

Παρά το δυνατό ξεκίνημα που πραγματοποίησε σήμερα ο γενικός δείκτης, φθάνοντας σε κέρδη έως και 2%, όπου και σημείωσε ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1.045,78 μονάδες, δεν

Πέτρος Στεριώτης: Μακροπρόθεσμα, «ουδεν κακόν αμιγές καλού»...

 


Εν μέσω της αβεβαιότητας που δημιουργούν στο μετοχικό sentiment τα ζητήματα που έχουν "ανοίξει" στον χρηματοπιστωτικό κλάδο σε Ελβετία και ΗΠΑ, οι σημερινές ανακοινώσεις της ΕΚΤ προσπάθησαν να ανακουφίσουν τους επενδυτές, όπως αναμένετο.  

Άβολη η θέση στην οποία είχε φέρει τον εαυτό της η νομισματική Αρχή της Ευρωζώνης, η οποία αφενός έχει δεσμευτεί σε περαιτέρω σκλήρυνση της επιτοκιακής της γραμμής, από την άλλη η στρατηγική σύσφιγξης δεν διευκολύνει τις αγορές χρήματος και κεφαλαίου, γενικά, πόσω μάλλον εν μέσω κρίσης.  

Κρίσιμη, εκτιμούμε, η διατήρηση ευελιξίας από τις Κεντρικές Τράπεζες, οι οποίες όμως οφείλουν να διατηρούν την αξιοπιστία τους. 

ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΝΤΡΟΠΗ...- Επί του πιεστηρίου, σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 @3:00μμ

 
Η ΜΑΦΙΑ ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!!

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΑΡΑ ΟΝ PLANET EARTH!!!

***

TIΣ ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ STOCK OPTIONS, ΣΕΤΑΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΑΡΕΣ ΤΟΥΣ... 

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΑΣ... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΣΚΑΡΦΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΖΕΔΕΣ... 

ΕΤΣΙ και είχαν οι άλλες αγορές, εταιρείες και ομίλους σαν και των δικών μας θα....πέταγαν!!

Εδώ όμως είναι η χώρα της ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ, των Μιζερόπληκτων και των ΛΑΜΟΓΙΩΝ του ποδαριού, της σίγουρης κονόμας και της λεηλασίας εις βάρος των υγιώς σκεπτόμενων και σωστών, έντιμων πολιτών της. 

Και μιλάμε για ποσοστό άνω του 50% των εισηγμένων εταιρειών στο ελληνικό χρηματιστήριο. 

ΟΤΕ: Η λογική μιας σημαντικής αντίδρασης με λελογισμένο ρίσκο έχει πιθανότητες

 

Η πιο τασική πτωτικά μετοχή του Ftse είναι και αυτή που μπορεί να βοηθήσει την αγορά.


Πλέον πλησιάζει το 1260 επίπεδο που είναι και το κάτω μέρος του πτωτικού καναλιού.


Το στοπ σε Intraday στο 1327 σε κλείσιμο ώρας.

Η ΦΩΝΗ των Forum - Παντού τα λαμόγια των τραπεζών είναι ίδια...

 


Χ.Α.Α: Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης (Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023)

 

NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ - Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Το νέο τραπεζικό επεισόδιο με την Credit Suisse Group πυροδότησε σημαντικές πωλήσεις από τους επενδυτές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα οι ημερήσιες απώλειες για τους βασικούς Ευρωπαϊκούς μετοχικούς δείκτες να κινούνται περί των 4 ποσοστιαίων μονάδων. 

Στην τελευταία ανακοίνωση της τράπεζας ως άμεσο σχέδιο γίνεται αναφορά για δανεισμό από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας. Πορευόμαστε αξιολογώντας τις εξελίξεις επί του θέματος. 

Στο επίκεντρο θα βρεθεί σήμερα η συνεδρίαση της  ΕΚΤ και το μέγεθος της αύξησης επιτοκίων μετά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών. Η αύξηση πιθανολογείται μεταξύ των 25μβ και 50 μβ. 

Στο εσωτερικό, πλήρη στήριξη στις αποτιμήσεις προσφέρουν τόσο τα αποτελέσματα του

Η τράπεζα είναι γενικώς "υγιής", όλοι οι δείκτες είναι υγιείς, όλα είναι εντάξει

 

Η Credit Suisse είναι απίθανο να αποζητήσει περισσότερα κεφάλαια και η τράπεζα είναι γενικώς υγιής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κορυφαίου επενδυτή του ελβετικού δανειστή.

"Αν κοιτάξετε τι είπε ακόμη και η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας χθες με όλους τους δείκτες, είναι όλοι υγιείς, όλα είναι εντάξει", δήλωσε ο Ammar Al Khudairy, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας, σε συνέντευξή του στο CNBC  "Δεν νομίζω ότι θα χρειαστούν περισσότερα κεφάλαια."

Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό ενημερωτικό σημειωματάριο του Stock Partners (Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023)




Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) δήλωσε ότι θα παράσχει ρευστότητα στην Credit Suisse, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, «αν χρειαστεί». Σε κοινή της δήλωση με την ελβετική ρυθμιστική αρχή FINMA, η SNB τόνισε: «Η Credit Suisse πληροί τις απαιτήσεις κεφαλαίου και ρευστότητας που επιβάλλονται σε συστημικά σημαντικές τράπεζες. Εάν είναι απαραίτητο, η SNB θα παράσχει ρευστότητα».

  • Υπενθυμίζεται ότι η Credit Suisse απηύθυνε έκκληση στην SNB και τη FINMA για στήριξη αφού οι μετοχές της κατέγραψαν πτώση 24%, σημειώνοντας ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ. Ελβετία: SNB και FINMA θα στηρίξουν την Credit Suisse, αν χρειαστεί-1 Credit Suisse: Ζητεί στήριξη από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας

Η Credit Suisse σκοπεύει να δανειστεί έως και 50 δισ. ελβετικά φράγκα από την Swiss National Bank

 


(Reuters) - Η Credit Suisse Group AG δήλωσε την Πέμπτη ότι σκοπεύει να δανειστεί έως και 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (54 δισεκατομμύρια δολάρια) από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας σε αυτό που αποκάλεσε «αποφασιστική δράση» για την ενίσχυση της ρευστότητάς της.  

Η σχεδιαζόμενη κίνηση ήρθε αφότου οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές υποσχέθηκαν μια σωτηρία ρευστότητας στην Credit Suisse σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση από μια κεντρική τράπεζα μετά την πτώση των μετοχών του κορυφαίου ελβετικού οίκου έως και 30% την Τετάρτη. 

Δεν κοιτούσαν τα χάλια τους! - Μη χάνετε τη ψυχραιμία σας!

 

Ζήτησε κρατική βοήθεια  η Credit Suisse σύμφωνα με τους Financial Times.

Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξουν κυρώσεις για τη κακοδιαχείριση, ενώ από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι αν ήταν στην Ελλάδα όλοι θα έβγαιναν αθώοι.

Όσες στηρίξεις και να χρειάζονταν θα της παρείχε ο Ελληνικός κρατικός οργανισμός και ο Έλληνας φορολογούμενος θα έβαζε ως συνήθως πλάτη γιατί στην Ελλάδα το λογαριασμό στο τέλος τον πληρώνουμε μόνο εμείς.

Πιστεύω ότι το παράδειγμα του Βελγίου με το Κατάρ gate θα ακολουθήσουν και οι Ελβετικές αρχές γιατί πολύ απλά τηρούν τους νόμους.

Όσο για τη Credit Suisse θα ήθελα να εκφράσω δυο λέξεις πού πάνω κάτω έχω την ίδια άποψη για όλους αυτούς τους οίκους.

Upside Down & Stayin Alive (από τον Παρατηρητικό)

 

Όταν καλή (τι καλή... κακή, ψυχρή κι ανάποδη) ώρα, υπάρχουν τόσο έντονα σκαμπανεβάσματα και το δάκτυλο στο πληκτρολόγιο παίζει μεταξύ αγοράς και πώλησης εγκυμονώντας λόγω άγχους λανθασμένες εκτιμήσεις, η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος σύμβουλος. 

Κινήσεις υπό το καθεστώς πανικού απαγορεύονται δια ροπάλου, αφού αυτό το ρημάδι το γνωστικό άγχος που σε παρόμοιες καταστάσεις μας διακατέχει έχει μεταξύ άλλων σαν συνέπειες την αύξηση του ρυθμού των σφαλμάτων και της διαταραχής της σκέψης. 

Μετοχές εταιριών που εμπιστευόμαστε δεν τις αποχωριζόμαστε στην πρώτη στραβή (ούτε στη δεύτερη....αν βέβαια τριτώσει το κακό, καλό είναι να επανεξετάσουμε την επιλογή μας και πιθανώς να αναθεωρήσουμε)

Χ.Α: Κάπως έτσι σήμερα... - Έτσι είναι η ζωή - Και αύριο μέρα είναι...

Ώρα είναι να δούμε και ουρές για 50€ στα ΑΤΜ της... Ζυρίχης. Θεέ μου! Τι ντεκαντάνς!

  • Και να τρέχουν να βάλουν τα λεφτά τους εδώ για να τα γλιτώσουν. Ελβετία θα γίνουμε!
  • Η οικονομία είναι ένα άθλημα με χρήματα που... πάντα κερδίζει ο Αμερικάνος
Κάπως έτσι σήμερα...



*********