Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Ολυμπιακός: Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Ζαντέρογλου

 

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Χρήστος Ζαντέρογλου που αποτέλεσε μέλος της θρυλικής ομάδας του Μπούκοβι έφυγε σε ηλικία 83 ετών.

Ο Χρήστος Ζαντέρογλου είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας τις χρονιές 1966 και 1967, έχει αποτελέσει στο παρελθόν και μέλος του τεχνικού τιμ του Ολυμπιακού, ενώ ως ποδοσφαιριστής ήταν μέλος της Εθνικής Ελλάδας με την οποία αγωνίστηκε συνολικά 13 φορές.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Χρήστου Ζαντέρογλου, για τον χαμό του μεγάλου ποδοσφαιριστή της ομάδας τη δεκαετία του ’60.

Τι είναι η Τεχνική Ανάλυση

 

Τεχνική Ανάλυση, είναι η μελέτη της έως τώρα συμπεριφοράς των αγορών μέσω της χρήσης διαγραμμάτων, με στόχο την πρόβλεψη της μελλοντικής τους κίνησης.

Χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει την τάση, πότε αλλάζει, πότε έχει αλλάξει, πότε να ανοίξει μία νέα θέση και πότε η ανάλυση είναι λάθος και η θέση πρέπει να κλείσει μειώνοντας στο ελάχιστο τις απώλειες. 

Γιατί "δουλεύει" η Τ.Α.

  • Η τιμή στην οποία διαπραγματεύεται μια μετοχή είναι συνήθως διαφορετική από την πραγματική της αξία.
  • Είναι η μελέτη του αποτελέσματος και όχι της αιτίας. O επενδυτής θα πρέπει να επικεντρώνεται στο "ΤΙ συμβαίνει" και όχι στο "ΓΙΑΤΙ συμβαίνει"
  • Εφαρμόζεται σε όλους τους χρονικούς ορίζοντες επένδυσης.

 

ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ - τεύχος 250 - Μάρτιος 2023

ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ - τεύχος 250 - Μάρτιος 2023

“Το Χρηματιστήριο στο ξεκίνημα μιας νέας περιόδου” ήταν ο τίτλος του βασικού θέματος του τεύχους 199, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018 (δείτε το εδώ). Στο τεύχος εκείνο, το πρώτο μετά από την επανέκδοση του Χ&Α, θέλαμε να μεταδώσουμε την άποψη ότι, από το 2016, είχε ξεκινήσει ένας νέος κύκλος για την οικονομία και το Χρηματιστήριο. Η άποψη εκείνη, αποδείχθηκε ορθή και το τεύχος 199, “προφητικό”. 


“Κεφάλαιο 2: Το Χρηματιστήριο στη δεύτερη φάση του κύκλου του” είναι ο τίτλος του βασικού θέματος του τεύχους Νο 250 (Μάρτιος 2023) που κυκλοφόρησε σήμερα.

Το τεύχος κυκλοφόρησε με το ίδιο εξώφυλλο, που είχε το τεύχος 199, επειδή στην ουσία αποτελεί τη συνέχειά του. Στο τεύχος εξηγείται το γιατί, το Χρηματιστήριο έχει πλέον μπει στη δεύτερη φάση του μακροχρόνιου κύκλου του και γιατί η φάση αυτή θα είναι ανοδική και, σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια, θα οδηγήσει στην “κορύφωση” του.

SOLIDUS BOND LIST Press 03 03 2023









Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό ενημερωτικό του Stock Partners (Σάββατο 4 Μαρτίου 2023)

**

«Τα δυστυχήματα είναι θυσίες για να βελτιωθούμε» Για ‘θυσία’ μίλησε ο Άρης Πορτοσαλτε. 
Η θυσία είναι μια πράξη που γίνεται οικειοθελώς • π.χ. πας στον πόλεμο γνωριζοντας ότι ενδέχεται να θυσιαστείς για την πατρίδα. Οι επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους, δεν μπήκαν στο τρένο για να σκοτωθούν. 
Εδώ δεν υπάρχει θυσία.
Εδώ υπάρχει έγκλημα.

(Πόσο εύκολα μιλάμε για θυσία όταν δεν πρόκειται για το δικό μας παιδί…)
**
Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε - Ρετσινάς πρώην δ/ντης Ασφάλειας ΤΡΑΙΝΟΣΕ:

Την άποψη ότι αν εξακολουθούσε να υπάρχει το κέντρο δευτεροβάθμιου ελέγχου κυκλοφορίας των τρένων που λειτουργούσε μέχρι τα τέλη του 2020 στο κέντρο της Αθήνας, «δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος σταθμάρχη», εξέφρασε

Πώς ο Πούτιν κινδυνεύει να κολλήσει στη λάσπη, όπως ο Χίτλερ το 1941 Πηγή: Protagon.gr

 

Καθώς η «rasputitsa», η «εποχή της λάσπης» ήρθε εφέτος νωρίτερα στην Ουκρανία, τα ρωσικά στρατεύματα κινδυνεύουν από τα αδιαπέραστα τέλματα που σχηματίζουν οι βροχοπτώσεις και το λιώσιμο των πάγων. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με τα ναζιστικά Πάντσερ το 1941, όταν η προέλασή τους στη Μόσχα ανεκόπη λόγω του λασπώδους εδάφους

«Rasputitsa» στα ρωσικά ονομάζεται η περίοδος του χρόνου κατά την οποία οι μη ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι καθίστανται αδιάβατοι εξαιτίας της λάσπης που σχηματίζεται από τις βροχοπτώσεις και το λιώσιμο των πάγων. 

Εφέτος, όμως, η «rasputitsa» ήρθε νωρίτερα, τουλάχιστον στην Ουκρανία, όπου η ξαφνική άνοδος του υδραργύρου έχει ήδη αρχίσει να μετατρέπει τα έως πρόσφατα παγωμένα πεδία μάχης σε αδιαπέραστα τέλματα λάσπης.

Ατζέντα 2030 – Τα Πρωτόκολλα της Νέας Τάξης Πραγμάτων

 

Η ατζέντα 2030 του ΟΗΕ, είναι ένα σχέδιο για την παγκόσμια υποδούλωση της ανθρωπότητας κάτω από την μπότα των Εταιρικών Επικυρίαρχων. 

Τα 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ κατέληξαν σε συμφωνία για τη νέα ατζέντα της ανάπτυξης για τα επόμενα 15 έτη.

Στη συμφωνία γίνεται λόγος για την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, την κατοχύρωση της ισότητας των φύλων, τη βελτίωση των προδιαγραφών επιβίωσης και της άμεσης ανάγκης λήψης μέτρων για την καταπολέμηση της κλιματολογικής αλλαγής.

Οι εκπρόσωποι των κρατών συμφώνησαν αργά το βράδυ της Κυριακής 03 / 08/ 2015, θέτοντας 17 στόχους με 169 ειδικότερους σκοπούς σε θέματα που αφορούν τη φτώχεια «σε όλες τις εκφάνσεις και παντού» την εξασφάλιση της ποιοτικής εκπαίδευσης και την επαρκή ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος. 

Ο γενικός γραμματέας Μπαν Γκι -Μουν δήλωσε πως η συμφωνία σκοπεύει «να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ευημερία θέτοντας στο επίκεντρο τη συνεργασία με τους ανθρώπους και το περιβάλλον»

Μεταφράσαμε και αποκωδικοποιήσαμε 17 σημεία της ατζέντας 2030.

Eριξαν τα χαρτιά τους στο τραπέζι - Πυρηνικός Αρμαγεδδών...

Η Ρωσία, η Κίνα, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, έριξαν τα χαρτιά τους στο τραπέζι και όλοι τους τάσσονται υπέρ του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

Αυτό είναι το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τόνι Μπλερ και του Λόρδου Γουίλιαμ Χέιγκ, που διατυπώθηκε μέσω του παγκοσμιοποιητικού εκπροσώπου του βρετανικού BBC σε μια 14λεπτη συνέντευξη στις 22 Φεβρουαρίου 2023.

Ο Μπλερ ήταν πάντα ένας αγωγός της παγκοσμιοποιητικής διαβολικής συμμορίας, οπότε όταν μιλάει πρέπει να τον ακούμε, γιατί πάντοτε, υποχρεωτικά, δημοσιοποιούν τα σχέδιά τους εκ των προτέρων (τελετουργία σε κοινή θέα) και όμως τόσο λίγοι τους δίνουν σημασία. 

Ξεκινούν την συνέντευξη παπαγαλίζοντας την συνηθισμένη δυτική προπαγανδιστική γραμμή της στιγμής, που είναι η εμμονή τους να απαλλάξουν τον κόσμο από τον “κακό” Πούτιν, τον οποίο

Στο έλεος ενός ανίκανου κράτους ( του Γιάννη Μαρίνου )

 

O σεισμός στην Τουρκία, εκτός από τους νεκρούς και τις καταστροφές που προκάλεσε, αποκάλυψε ότι έστω και ένας μικρότερου μεγέθους στα ελληνικά νησιά δεν θα ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί με τις αναγκαίες μεταφορές διασωστών και απαιτούμενων υλικών διάσωσης. 

Για τον απίστευτο λόγο ότι στην ουσία οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν τα αναγκαία μεταγωγικά αεροσκάφη. Μόνο το πρώτο C-130, που μετέφερε τους πρώτους έλληνες διασώστες και τον εξοπλισμό τους, ήταν αξιόπλοο. 

Το δεύτερο παρουσίασε πρόβλημα και με την ψυχή στο στόμα πραγματοποίησε τελικά την αποστολή του στην Τουρκία. Οι υπόλοιπες μεταφορές πραγματοποιήθηκαν εκ των ενόντων από επιβατικά αεροσκάφη της Aegean. Και αυτό διότι τα υπόλοιπα μεταγωγικά του στρατού μας είναι καθηλωμένα στο έδαφος και εκτός λειτουργίας.

Τα «γερμανικά Τέμπη»: Πώς ο σταθμάρχης που έπαιζε με κινητό έφερε την καταστροφή, και τα διδάγματα που αντλήθηκαν

Ήταν και τότε Τρίτη. Στις 05.11 της 9ης Φεβρουαρίου του 2016 ο σταθμάρχης Μίχαελ Π. λαμβάνει την εντολή να θέσει σε λειτουργία τον μηχανισμό σηματοδότησης. 

Όμως όλη η προσοχή του είναι στραμμένη αλλού. 

Έχει συνδεθεί στο διαδίκτυο και παίζει με πάθος στο ιδιωτικό του κινητό το παιχνίδι "Dungeon Hunter 5", όπου κυνηγοί κεφαλών κυνηγούν τέρατα. 


Προφανώς βρίσκεται στη φάση που κερδίζει και πρέπει να πληρώσει για να ανέβει σε επίπεδο δυσκολίας. Σε αυτήν την φάση ο Μίχαελ Π. τα κάνει ρόϊδο και πατά λάθος κουμπιά. 

Αλλά το αυτόματο σύστημα αναγνωρίζει ότι από την άλλη κατεύθυνση της επίμαχης διαδρομής, που είναι μια γραμμή, κινείται αμαξοστοιχία, στην οποία σταθμάρχης έδωσε

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Πρωθυπουργέ, ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 


  • Πρωθυπουργέ, ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

Δεν έχω ψηφίσει ποτέ την παράταξη σου, δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος, αλλά έχω ξοδέψει εκατομμύρια ώρες, για να ενημερώνομαι πολιτικά εις βάθος, από το 1964 μέχρι σήμερα.

Έχοντας γνωρίσει πολιτικές προσωπικότητες, σαν τον Καραμανλή τον Παπανδρέου, τον Φλωράκη, τον Ηλιού, και τον Κύρκο, μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι, αν εξαιρέσουμε το ΚΚΕ από τη σύγκριση, στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, υπάρχουν μόνο πολιτικοί νάνοι, που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να διορθώσουν τίποτε στη χώρα μας, αλλά και αν ήθελαν, είναι τόσο άσχετοι με το τι γίνεται στη χώρα, που δεν θα ήξεραν τι να κάνουν.

  • Προσωρινά σε εξαιρώ από αυτή μου την κρίση, για δύο λόγους. 

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ATTICA BANK - REVERSE SPLIT ΜΕΤΟΧΗΣ 1νέα για 150 παλαιές

 

Η έναρξη διαπραγμάτευσης των 9.971.190 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία, €0,05 ανά μετοχή, ορίζεται η 13.03.2023.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΨΗΦΟΥ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ (REVERSE SPLIT) ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΚΟΛΟΥΘΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑΣ 

Αθήνα, 03.03.2023 

Ενδέκατη εβδομάδα κερδών στο Χ.Α.-Τι δείχνουν θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση για ΕΛΓΕΚ, ΞΥΛΚ, και ΣΙΔΜΑ

 

Με αρνητικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 1.114,68 μονάδες με πτώση 0,37%, πραγματοποιώντας εβδομαδιαία κέρδη 0,12%. 

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 95,5 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 12,36 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 51 έκλεισαν ανοδικά, 67 πτωτικά, και 48 παρέμειναν αμετάβλητες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, χωρίς όμως να παρατηρείται το φαινόμενο μαζικών ρευστοποιήσεων, με αρκετές μετοχές της μεγάλης, μεσαίας, και μικρής κεφαλαιοποίησης, να ολοκληρώνουν με χαμηλό όγκο την συνεδρίαση.

Μάνος Χατζηδάκης: Ο μακρύς κατάλογος των μαύρων κύκνων συνεχίζεται

Το ανοδικό ρεκόρ των 11 συνεχόμενων ανοδικών εβδομάδων του Γενικού Δείκτη ισοφαρίστηκε ωστόσο το πολιτικό ρίσκο επανήλθε στην εικόνα της εγχώριας αγοράς υπερτερώντας άλλων θετικών αναγνώσεων από το οικονομικό μέτωπο. 

Τα τραγικά γεγονότα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη έχουν επιδράσει στην δυναμική της αγοράς καθώς διαφαίνεται μια συνολική αναθεώρηση των δεδομένων που καθορίζουν τους πολιτικούς συσχετισμούς ενόψει των επερχόμενων εκλογών. 

Η αναμονή -προκειμένου να μετρηθεί η επίδραση των γεγονότων στο εκλογικό σώμα- φαίνεται να υιοθετείται προς ώρας ενώ ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών απέκτησε εκ νέου αυξημένο βαθμό αβεβαιότητας.

Επί του πιεστηρίου, σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 @14:50

 

ΚΡΑΤΑΕΙ ΓΕΡΑ ο ΔΤΡ που πέρασε θετικός, μειώνει τις απώλειες του ο ΓΔ σχεδόν σε οριακά νούμερα, αλλαγή συναισθημάτων και δεν το γλυτώνουμε το 11ο σερί ανοδικό εβδομάδας (γέλια)...

  • ΑΝΟΔΙΚΕΣ - ΠΤΩΤΙΚΕΣ: 39 - 79...
  • ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ: 
  • ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ: Οι συνήθεις ύποπτοι... δηλ. ΦΙΕΡΑ, ΧΑΙΔΕ, ΕΒΡΟΦ, ΚΥΡΙΟ και ΝΑΥΠ, αλλά και οι ΕΛΙΝ(!!!!), ΟΛΘ(!!) ΠΑΙΡΗΣ, κ.α.
  • Από το -5,6% στο -1% τα ΕΧΑΕ...
ΑΝΑΘΑΡΡΗΣΕ και δικαιολογημένα η ΑΝΕΚ που ξεκόλλησε από τα 0,2200 ευρώ - βγήκε BID για 37.000 τμχ στη ΒΙΟΤΕΡ στα...0,3000 ευρώ, δεν χαρίζουν κομμάτι οι της 3Α (τόσα χρόνια περίμεναν),κάτι προσπαθούν να κάνουν στην ΙΝΤΕΤ...

ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ οι 4 ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ και έτσι τις θέλουμε... Εγραψε τα... 19,99 η ΜΠΕΛΑ(!).

Επί του πιεστηρίου, σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 @13:50

 

ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΟΥ να κλείσει σήμερα ο ΓΔ κάτω από τις 1113,36 μονάδες για να μην μας ζαλίσουν με τα... Για 11η σερί φορά έκλεισε θετικός ο ΓΔ... Νισάφι πια...

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ 10 σερί εβδομάδες θετικός ο ΓΔ, είδε καμία προκοπή το 75% των εισηγμένων μας;

ΑΓΟΡΑ χωρίς ημεδαπούς επενδυτές δεν νοείται. Ενα δισ. ευρώ κατέθεσαν στα ΕΥΑΓΗ για τα ΑΜΟΙΒΑΙΑ κεφάλαια τους και τα λαμόγια έστειλαν προς ΧΑ μεριά κάτι ψίχουλα(!). 

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ την όποια ρευστότητα έχουμε διατηρήσει ή δημιουργήσει ως κόρη οφθαλμού... Δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις διαφορετικά.

Επί του πιεστηρίου, σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 @12:50

 

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ σταδιακά και σημαντικά η εικόνα σε αρκετές μετοχές, ενώ στο μεταξύ κάποιοι που ρευστοποιούσαν πχ τα ΕΧΑΕ πριν λίγες ημέρες στα υψηλά (sic) των 4,40-4,50 ευρώ μπόρεσαν να τα ξαναπάρουν κάτω από τα 4,00 ευρώ με την μετοχή να έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα μη προβάλλοντας την παραμικρή αντίσταση εν τη καθόδω προς τα 3,9000 ευρώ(!). 

Η ΕΙΚΟΝΑ της αγοράς μας θα ήταν πολύ καλύτερη αν ένα ποσοστό - έστω του 20% - την προσέγγιζε με ορθολογικά κριτήρια. Ελα όμως που όλοι, μα όλοι, την βλέπουν σαν μία απέραντη καζινιακή ρουλέτα; 

JUMBO: Νέα ιστορικά υψηλά, ουσιαστικά. Παίρνει σβάρνα και το 20άρι, οσονούπω...

COCA COLA HBC: Την έβαζες στο χαρτοφυλάκιο σου κάτω από τα 22,00 ευρώ πριν λίγες εβδομάδες και τώρα είχες ένα +10% καθαρά συν την ησυχία σου... Αφού τα περισσότερα  είχαν φουσκώσει έως παραφουσκώσει... Ενώ αυτή...

Επί του πιεστηρίου, σήμερα Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023 @11:50

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΝΟΔΙΚΑ ΤΑ ΞΕΝΑ χρηματιστήρια, συνεχίζει πτωτικά το δικό μας. Ατυχώς το πλήγμα ήταν αδυσώπητο προς όλες τις παραμέτρους. Ξεγύμνωσε πολλούς και πολλά. Μας είχαν ζώσει τα φίδια - φαινόταν ότι ερχόταν. 

  • Εψαχναν και για την αφορμή και τους δόθηκε απλόχερα... Αλλά ειλικρινά ποιος λογικός άνθρωπος δίνει σεντ για το τι κάνουν οι μετοχές του στο ταμπλό αυτή την περίοδο... 
ΚΑΤΙ σαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μας μοιάζει, μεταξύ ξένων φατριών... Αρκεί ένας Δόν να δώσει την εντολή κι όλα μπαμ και κάτω. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ πως θα ξεμπλέξουμε με δαύτους...

ΗΤΑΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ οι εκθέσεις που φούσκωναν τιμές και μυαλά... 

Ποιες μετοχές νίκησαν τον ΓΔ - Ποιες καταγράφουν αρνητική απόδοση κι άλλα τινά...

 

ΜΕ ΑΝΟΔΟ 40,81% από την αρχή του 2023 αρχίζει σήμερα ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ @ 915,62 που ξεκίνησε από τις 640,10 μονάδες για να βρεθεί στα υψηλά του στις 954,15 (Ενδοσυνεδριακά προχθές 1.3.2023).

ΣΤΟ +19,51% ο ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ @1118,79 με διακύμανση 930,4 και 1.141 μονάδες (προχθές κι αυτός ενδοσυνεδριακά)

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ποιες μετοχές νίκησαν τον ΓΕΝΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ στη συγκεκριμένη περίοδο

ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ 

ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ 

Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό ενημερωτικό του Stock Partners (Παρασκευή 03 Μαρτίου 2023)

Μεσίστια η Σημαία αλλά ανάποδα. Σε Κυβερνητικό Κτήριο... Ελλάδα 2023 

  • Αφού δεν έβαλαν την σημαία της Ουρουγουάης πάλι καλά να λέμε.

**

Καταγγελίες για το Τραμ: «Η τηλεματική δεν λειτουργεί, δεν συνεργάζονται οι συρμοί με τα φανάρια»

**

Viral έγινε η ανάρτηση μηχανολόγου-μηχανικού για την τραγωδία στα Τέμπη: «Το να λέμε για ανθρώπινο λάθος είναι σαν να λέμε ότι φταίνε οι ανάδρομοι πλανήτες»

**

Κ.ΝΤ: ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟ! Βλέπω όλα τα 20χρονα φοιτητούδια! Ρε παιδιά, είναι όλα καθαρά, πλυμένα, ευγενικά! Πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι βρωμιάρηδες που βλέπουμε έξω από τα πανεπιστήμια να σπάνε, να καίνε και να χαλάνε;;;

Σχόλια, παρατηρήσεις, εκτιμήσεις και επισημάνσεις από των κόσμο των Αγορών - Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

 

  • TOYΣ ξέρετε πολύ καλά… Κι από την καλή κι από την ανάποδη. Αν μπορούσαν δεν θα έδιναν στον άγγελο τους νερό. Γιο αυτό προσοχή, διατήρηση πάντα ρευστότητας στα χαρτοφυλάκια και Άγιος ο Θεός…
  • Μην σας πάρουν τα κέρδη, κλειδώστε σημαντικό μέρος τους… 
  • Στο κάτω κάτω της γραφής ας βγάλουν και οι επόμενοι… Μεγάλο το ρίσκο που παίρνουν φυσικά…
  • ΟΙ αναφορές γίνονται αποκλειστικά για τους βραχυχρόνια ενεργητικά κινούμενους στο ταμπλό…
  • Οι μεσοπρόθεσμοι σκέπτονται και ενεργούν διαφορετικά, αλλά κι αυτοί να προσέχουν γιατί μπορεί να αγοράσουν φθηνότερα.
  • Οποιοι τώρα δεν μπορούν να κάνουν με… ρευστό και θέλουν χαρτιά ας κοιτούν προς τα Υποτιμημένα ή στα καλά, τα λιμνάζοντα για την ώρα…
  • Οι καιροί είναι πονηροί και κανείς δεν γνωρίζει τι θα ξημερώσει…
  • Το ποτάμι δεν θα γυρίσει πάντως... 
  • Και αφήστε τους να λένε και να γράφουν για Κραχ, καταστροφές και πανωλεθρίες. Αυτές κατοικούν στα εγκεφαλικά τους κύτταρα.

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Daily Pivot Analysis – FTSE/XA Large Cap (03/03/2023) & Ημερήσιο Δελτίο Ανοιχτών Θέσεων (02.03.2023)

 


Daily Pivot Analysis (03.03.2023) | FTSE/XA Large Cap |(Κλείσιμο 02.03.2023)

Στο έλεος ενός ανίκανου κράτους ( του Γιάννη Μαρίνου )



Ο σεισμός στην Τουρκία, εκτός από τους νεκρούς και τις καταστροφές που προκάλεσε, αποκάλυψε ότι έστω και ένας μικρότερου μεγέθους στα ελληνικά νησιά δεν θα ήταν δυνατόν να αντιμετωπιστεί με τις αναγκαίες μεταφορές διασωστών και απαιτούμενων υλικών διάσωσης. Για τον απίστευτο λόγο ότι στην ουσία οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν διαθέτουν τα αναγκαία μεταγωγικά αεροσκάφη. Μόνο το πρώτο C-130, που μετέφερε τους πρώτους έλληνες διασώστες και τον εξοπλισμό τους, ήταν αξιόπλοο. Το δεύτερο παρουσίασε πρόβλημα και με την ψυχή στο στόμα πραγματοποίησε τελικά την αποστολή του στην Τουρκία. Οι υπόλοιπες μεταφορές πραγματοποιήθηκαν εκ των ενόντων από επιβατικά αεροσκάφη της Aegean. Και αυτό διότι τα υπόλοιπα μεταγωγικά του στρατού μας είναι καθηλωμένα στο έδαφος και εκτός λειτουργίας.

Διαθέτουμε θεωρητικώς 13 αεροσκάφη C-130 τετρακινητήρια με δυνατότητα μεταφοράς βαρέων οχημάτων, εκ των οποίων 6 βρίσκονται ακινητοποιημένα στην πίστα της Τανάγρας, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, και 3 στα υπόστεγα της ΕΑΒ, ενώ ένα βρίσκεται για επισκευή στην Πορτογαλία και ένα στην Ελευσίνα ακινητοποιημένο λόγω βλάβης. Δηλαδή μόνο 2 είναι αξιόπλοα. Φαίνεται απίστευτο. 

Ενώ πραγματοποιούμε εξοπλισμούς προμήθειας όπλων δισεκατομμυρίων, παραμένουν οι Ενοπλες Δυνάμεις μας ουσιαστικά χωρίς μεταγωγικά αεροπλάνα απαραίτητα για μεταφορές τανκς, οχημάτων και υλικού πολέμου. Δηλαδή σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης θα είναι π.χ. αδύνατος ο εφοδιασμός των νησιών μας με τα αναγκαία όπλα και μεταφορικά μέσα. Το ίδιο ισχύει και για το ενδεχόμενο ενός καταστροφικού σεισμού στα νησιά μας.

EUROBANK ERGASIAS ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας για την πώληση της θυγατρικής της στην Σερβία

 

Η Συναλλαγή αποτιμά το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank Direktna στα 280 εκατ. ευρώ και είναι ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική της Eurobank να κατευθύνει κεφάλαια σε επενδύσεις με προοπτικές υψηλότερων αποδόσεων (RoTBV) και να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στις κύριες αγορές που δραστηριοποιείται, συγκεκριμένα στην Ελλάδα, στην Βουλγαρία και στην Κύπρο. 

Η Συναλλαγή εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει περίπου 50 μ.β. στο δείκτη CET 1 του Ομίλου Eurobank (βάσει των δεικτών του τρίτου τριμήνου του 2022) που αντανακλά τη μείωση του σταθμισμένου ενεργητικού. Η Συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους 2023 και τελεί υπό την αίρεση των απαιτούμενων κανονιστικών εγκρίσεων.

ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλάδος - Ισολογισμός - Αποτελέσματα και Διανομή Μερίσματος χρήσεως 2022

 

Eurostat: Στο 6,5% μειώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός αναμένεται να μειωθεί στο 6,5% από 7,3% τον Ιανουάριο.

Το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Φεβρουάριο η Λετονία (20,1%), η Εσθονία (17.8%) και η Λιθουανία (17,2%).

Το χαμηλότερο πληθωρισμό στην ευρωζώνη καταγράφουν η Ισπανία και το Λουξεμβούργο (4,8%), το Βέλγιο (5,5%), η Ισπανία (6,1%) και η Ελλάδα (6,5%). Ακολουθούν η Κύπρος (6,7%), η Μάλτα (7%), η Γαλλία (7,2%). Ο πληθωρισμός στη Γερμανία το Φεβρουάριο ήταν στο 9,3%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πιο υποτιμημένος, απλά... πεθαίνεις- ΥΠΟΑΠΟΔΙΔΕΙ σε απίστευτο βαθμό της Αγοράς

 

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πιο υποτιμημένος, απλά... πεθαίνεις. SIT TIGHT που λένε στο χωριό μου... 

  • ΥΠΟΑΠΟΔΙΔΕΙ σε απίστευτο βαθμό της Αγοράς, στο -14% στο 12ΜΗΝΟ, με τον ΓΔ στο ίδιο διάστημα στο +33%. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. 

ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ:- 

ΟΑΚ: Για να μην σας ταΐζουν λοιπόν κουτόχορτο...

 

Και καλά εμείς τόσα χρόνια αυτά γράφουμε, αυτοί της Goldman τώρα τα ανακάλυψαν; Τώρα που η εταιρία έβγαλε ΚΕΡΔΗ 1 ΔΙΣ και EBITDA 1.6 ΔΙΣ; Και όλα αυτά με κεφαλαιοποίηση 2.6 ΔΙΣ;

 

  • Και τι άλλο δεν μας λέει η έκθεση;

  1. Ότι η εταιρία μέσα στο 2022 αύξησε τα ίδια κεφάλαια της κατά 600 εκατομμύρια ευρώ και τα πάγια της κατά 840 εκατομμύρια. 
  2. Ότι μέσα σε ένα έτος η εταιρία από 65 MW ΑΠΕ έφτασε τις 340 MW και από όσο φαίνεται ο στόχος των 1000 MW το 2025 είναι πολύ πιθανός. 
  3. Για να γίνω και λίγο κακός η ΔΕΗ ετοιμάζεται να πληρώσει κάτι δισ.για τα 500 MW ΑΠΕ της ΕΝΕΛ στην Ρουμανία για τα οποία εκκρεμεί και μια ποινική ρήτρα του Ρουμανικού δημοσίου που ζητάει το 30% των κερδών τους.

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τη μετοχή της Frigoglass

Η αναστολή θα ισχύσει μέχρις ότου παρασχεθεί αναλυτική ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με σημαντικά γεγονότα.

Μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλεται προσωρινά από σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023, η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «FRIGOGLASS Α.Β.Ε.Ε.», σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς των μετοχών της εταιρείας, μέχρις ότου παρασχεθεί αναλυτική ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με σημαντικά γεγονότα. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ βγήκε πριν μισή ώρα περίπου, αλλά προείχαν άλλα πολύ σοβαρότερα θέματα να ανεβάσουμε... 

Τεχνική προσέγγιση για τους Δείκτες κλειδιά του Χ.Α - ΓΔ & Ftse25 (από τον Ηλία Ζαχαράκη)

 

Η αγορά δίνει διόρθωση μετά από μέρες, ενώ ενδεχόμενο κλείσιμο κάτω από τις 1115 μονάδες θα ανακόψει την επιθετική τάση της.


Στο intraday δοκιμάστηκε η ζώνη του στοπ μας στις 1101 μονάδες που μας δίνει έξοδο, αν κλείσει σε ώρα κάτω από αυτό.


Η ζώνη των 2700 μονάδων είναι η στήριξη στον ftse25 ενώ το στοπ του Intraday είναι στις 2678 μονάδες.

Ναυπηγεία: «Κλειδί» για το «κούρεμα» του εμπορικού ελλείμματος Πηγή: Reporter.gr

Η αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας μπορεί να φέρει σημαντικές υπεραξίες στην Ελληνική οικονομία και να τονώσει επί της ουσίας την προσπάθεια για «κούρεμα» του ελλείμματος του ισοζυγίου πληρωμών που «πατάει» στο έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών. 

Πέτρος Στεριώτης: οι όποιες προβλέψεις τύπου «πάνω-κάτω» χάνουν αρκετή από την σοβαρότητά τους όταν γίνονται με ορίζοντα ολίγων ωρών

 

Εκτιμούμε, ότι ένα από τα βασικότερα ψυχολογικά αίτια που εξηγούν την «αποστροφή» πολλών για το ράλι είναι, ότι αυτοί είναι από υπο-επενδεδυμένοι έως και καθόλου «αγορασμένοι» και προσδοκούν να τους δώσει η ελληνική Αγορά ευκαιρίες εισόδου από πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Επίσης, το πολυετές bear market έχει κάνει τις πτώσεις «συνήθεια» και τα όποια ράλι να μοιάζουν «ευκαρία εξόδου».   

Με φόντο τα όσα τραγικά διαδραματίζονται αυτές τις στιγμές στη Χώρα μας, να υπενθυμίσουμε ότι οι ανθρώπινες ζωές είναι ασύγκριτα πιο σημαντικές από οτιδήποτε άπτεται του Χρηματιστηρίου.

Τα απανταχού Χρηματιστήρια είναι κυρίως ψυχολογία στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, κάτι που συνεπάγεται ότι οι όποιες προβλέψεις τύπου «πάνω-κάτω» χάνουν αρκετή από την σοβαρότητά τους όταν γίνονται με ορίζοντα ολίγων ωρών.

Επί του πιεστηρίου, σήμερα Πέμπτη 02 Μαρτίου 2023 @12:50

  

Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να αγοράζεις μια καλή μετοχή με έκπτωση. Ειδικά, αν αυτήν την έκπτωση στην προσφέρει η Goldman. Εμείς φυσικά για να είμαστε ηθικά σωστοί από ΧΘΕΣ σας ενημερώσαμε για την ύπαρξη πολύ αρνητικής έκθεσης. Και φυσικά σήμερα στο άνοιγμα το χαρτάκι βρέθηκε στο -3.5% 

  • Επειδή όμως η Goldman μας είχε δώσει παρόμοια πολύ αρνητική σύσταση όταν η Πειραιώς ήταν 1 Ευρώ ( πλέον στο + 130%) έχουμε αρχίσει να διαβάζουμε πολύ προσεκτικά τα γραφόμενα τους. Επαγγελματίες μεν οι τύποι, αλλά δύο στα δύο δεν θα το αντέξουμε. ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ... 

ΑΤΤΙΚΗΣ: Τα παιδία παίζει και μπράβο για το κουράγιο τους... Από το -3,4% στο +17,4% ο τίτλος με 1,2 εκατ. τμχ εκ των οποίων τα 400 χιλ. πάρθηκαν στο ΠΛΗΝ... Χαιρόμαστε για όσους traders έβγαλαν πολύ καλό μεροκάματο. 

Όλες οι αποφάσεις της ζωής μας, ένα «πάμε κι όπου βγει» (του Παύλου Α. Στράνα)

 

ΠΑΜΕ ΚΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ…

Δυστυχώς, όπως στρώνουμε, κοιμόμαστε.
Ανίκανους επιλέγουμε, ανίκανοι μας διοικούν, διαχρονικά,
από την εποχή της Τουρκοκρατίας μέχρι και σήμερα
.
Κάθε συζήτηση πέρα από αυτό περιττεύει.

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αλλά το δένδρο σαπίζει από τις ρίζες.
Δυστυχώς σ αυτή τη χώρα, και το κεφάλι και τις ρίζες, τα έχουμε και τα δύο σάπια.

Επί του πιεστηρίου, σήμερα Πέμπτη 02 Μαρτίου 2023 @11:55

ΜΙΚΡΕΣ οι απώλειες στις ξένες αγορές, αυτόφωτο το Χ.Α υποχωρεί 2,3% υπό το... σκοτάδι των απίστευτων συμβάντων. Να δούμε τώρα που και πότε θα καταλαγιάσει ο αντίκτυπος... Τα πάντα ρει όμως... 

ΕΔΩ που τα λέμε όμως, την χρειαζόταν μία διόρθωση η αγορά μας αλλά όχι γι αυτόν τον λόγο. Και να μην ξεχνάμε, ότι στα μάτια των έμπειρων επενδυτών μερικά χαρτιά είχαν παραφουσκώσει. 

ΒΓΗΚΕ ΕΝΑΣ p@p@r@@ και έγραψε... ΠΟΥΛΗΣΤΕ την μετοχή των ΕΛΠΕ με κ/φση ούτε καν 2,4 δισ. ευρώ όταν ο όμιλος κατέγραψε ebitda 1,6 δισ. ευρώ το 2022 με όλα τα συμπαρομαρτούντα και τα πρόβατα τσίμπησαν. Σημεία και τέρατα, αλλά δεν μας πέφτει λόγος... Έκαστος εφω ετάχθη! 

DIMAND - απάντηση: Μία χαρά είναι η εταιρεία, αλλά με μία μικρή λεπτομέρεια. Την έβαλαν με υψηλό premium σε ένα κλάδο που διεθνώς είναι εκτός μόδας... 

ΚΑΝΟΝΙΚΑ τέτοια ημέρα δεν έπρεπε να ασχοληθώ με το Χ.Α. Αλλά μιας και το έχουν ανοικτό το μαγαζί, οι φίλοι αναγνώστες εφόσον έχουν καλά χαρτιά προτιμότερο είναι να μην τα σκοτώνουν υπό το κράτος μίας δικαιολογημένης αγανάκτησης. Οπως δεν πουλάνε φυσικά τα σπίτια τους... 

ΑΧΤΥΠΗΤΕΣ ΟΙ... ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΛΑΡΑ, οι εκ USA προερχόμενες!


Ετσι και δεν τους δώσεις μία δουλειά, έτσι και προτιμήσεις τον ανταγωνιστή τους κλπ κλπ, σου κοπανάνε μία έκθεση με ΣΥΣΤΑΣΗ SELL σου ρίχνουν και την τιμή στόχο με διάφορες αλχημείες και υποθέσεις (πχ το... 2024 ή του Αγίου - ξέρετε ποιου- ανήμερα) και έτσι και τσιμπήσουν το δόλωμα οι ανυποψίαστοι, τι είχαν τι χάσανε... Αυτοί την δουλειά τους θέλουν να κάνουν... 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ παρά μόλις λίγοι μήνες - ούτε καν 3 - που οι της Goldman Sachs έδιναν τιμή στόχου τα 1,0000 ευρώ για την μετοχή της ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!! Και έκαψαν κόσμο και κοσμάκη που έδωσαν βάση στα γραφόμενα τους. 

Σχόλια, παρατηρήσεις, εκτιμήσεις και επισημάνσεις από των κόσμο των Αγορών

 

Ξημέρωσε μαύρη πρωτομηνιά για την Ελλάδα χτες. Μέρα γεμάτη δυστυχία, με νεολαίους φοιτητές νεκρούς, με δεκάδες οικογένειες με το βαρύτερο πένθος, του γονιού που αποχαιρετά το παιδιά του.

Μαύρη μέρα, και για τη χώρα, και για το κράτος, που δείχνει ότι εξακολουθεί να παραμένει σε πρακτικές του περασμένου αιώνα, και ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι οι θετικές αξιολογήσεις είναι το "φαίνεσθαι", ενώ το "είναι",  παραπέμπει σε τρόπο λειτουργίας του 1930.


Όποιος δει τον χειρόγραφο τρόπο που καταχωρήθηκε η εντολή του σταθμάρχη στον μηχανοδηγό, αλλά και η ίδια η εντολή "αγνόησε τον κόκκινο σηματοδότη...", αντιλαμβάνεται ότι αυτή η Ελλάδα που αποκαλύφθηκε πίσω από το τραγικό γεγονός των Τεμπών, δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο κανέναν, και πρώτα την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Όλο το ηλεκτρονικό και επιτελικό κράτος, κάηκε στη φωτιά των Τεμπών, και δύσκολα δεν θα υπάρξει αποτυπωμένη η δυσαρέσκεια στις κάλπες, μέχρι του σημείου να κινδυνεύσει η ΝΔ, να χάσει και την πρώτη θέση.


Ακόμα όμως και στη Χρηματιστηριακή αγορά, η επίπτωση πιστεύουμε θα είναι μεγάλη, κανένα σοβαρό επενδυτικό σπίτι πια, δεν θα εμπιστευτεί με την ίδια θέρμη, μία οικονομία όπου τα τραίνα λειτουργούν …χειροκίνητα, επειδή έχουμε αγοράσει ολόκληρο τον εξοπλισμό ασφαλείας των συρμών, το έχουμε εγκαταστήσει, αλλά εδώ και χρόνια …έχουμε ξεχάσει να τον λειτουργήσουμε!!!

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Εδώ υπάρχουν τα λαμπρότερα άστρα: Ο αστερισμός Λέων (+ΒΙΝΤΕΟ)

 

του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου δασκάλου – συγγραφέα

   Ο Λέων [Λατ.:Leo, συντομ.: Leo] είναι ένας αστερισμός γνωστός από την αρχαιότητα και ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρον. Ένωση. Είναι ορατός σε γεωγραφικό πλάτος από 82° Βόρεια έως 57° Νότια. Είναι ο 12ος μεγαλύτερος αστερισμός με μέγεθος 947,0 τετ. mοίρες.

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΑ – ΙΣΤΟΡΙΚΆ: Οι αρχαίοι Έλληνες αστρονόμοι τον ονόμαζαν Λέοντα και τον συσχέτιζαν με το μυθικό λιοντάρι της Νεμέας, τον πρώτο άθλο του ήρωα Ηρακλή. Οι αρχαίοι Ινδοί αστρονόμοι τον ονόμαζαν Asleha, ενώ οι Ταμίλ Simham, αλλά αργότερα, επηρεασμένοι από την Ελλάδα και τη Ρώμη, τον ονόμαζαν Leya ή Leyaya, από τη λέξη Leo, που ήταν η λατινική ονομασία προερχόμενη από την ελληνική λέξη Λέων. Στα γραπτά του Οβίδιου η ονομασία εμφανίζεται ως Herculeus Leo και Violentus Leo [Βίαιος Λέων ή Λέων του Ηρακλή]Bacchi Sidus (=Αστέρας του Βάκχου), ήταν ένας από τους άλλους τίτλους του, καθώς ο θεός συχνά

Ρευστοποιήσεις στο Χ.Α.-Τι δείχνουν θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση για TITC, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, και ΕΧΑΕ

 

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, παρά το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 1.133,11 μονάδες με κέρδη 0,34%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 129,5 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 15,85 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 41 έκλεισαν ανοδικά, 71 πτωτικά, και 54 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ρευστοποιήσεις επικράτησαν σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς η πλειοψηφία των μετοχών που διαπραγματεύθηκε έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, με τον γενικό δείκτη να πραγματοποιεί ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1.140,96 μονάδες, και χαμηλό στις 1.122,66 μονάδες, και με την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1,7.

Μεγαλύτερη άνοδος/Μεγαλύτερη πτώση