Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Παραβγαίνουν για το ποιος είναι χειρότερος, ανοιχτά πλέον...

 


Ο Καραμανλης εκλαιγε στη καμερα, παραιτηθηκε για τα ματια του κωλου και ειναι κανονικα υποψηφιος με τη νδ στις εκλογες.
  • Ο Τσιπρας ΑΝΗΜΕΡΑ της τραγωδιας πηγε να δωσει αιμα για τα ματια του κωλου και χασκογελουσε την ωρα που του επαιρναν ιστορικο.
Η προεδρινα πετουσε τα λουλουδια λες και ηταν στα μπουζουκια κοιτωντας με ναζι τον φακο.
Μονο οι νερωμενες σαμπανιες ελειπαν.
  • Ο ποντικομαμης Τσιμας ειπε οτι το δυστυχημα (εγκλημα δλδ) αυτο αποτελει μια ευκαιρια να φτιαξουμε καλους σιδηροδρομους.
Ο Πορτοσαλτε ειπε οτι τα δυστυχηματα στα Τεμπη αποτελεσαν ευκαιρια για να φτιαξουμε συγχρονους αυτοκινητοδρομους.
  • Ο Ψαριανος ειπε οτι δεν ειναι δυνατον για ενα κωλοτρενο να χασει η νδ το τρενο των εκλογων.
Ο Αδωνις ειπε οτι δεν ειναι δυνατον να πει ο υπουργος μεσα στη βουλη οτι υπαρχει θεμα

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Οι Αγορές Σήμερα - 5 Μαΐου 2023 @ECONOMICO.GR

 


Οι Αγορές Σήμερα

Η Ελληνική Αγορά συνέχισε να εκπλήσσει κινούμενη κόντρα στο ρεύμα (Μάνος Χατζηδάκης)



Η Ελληνική Αγορά συνέχισε να εκπλήσσει κινούμενη κόντρα στο ρεύμα (Μάνος Χατζηδάκης)

Το πιστωτικό κραχ σε Ιταλία και Ισπανία θα είναι το επόμενο κεφάλαιο στην παγκόσμια τραπεζική κρίση


Το πιστωτικό κραχ σε Ιταλία και Ισπανία θα είναι το επόμενο κεφάλαιο στην παγκόσμια τραπεζική κρίση
Τι δεν έκαναν και τι έκαναν οι κεντρικές τράπεζες και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις του κραχ
Η πολιτική και οικονομική τάξη της Ευρώπης έχει την ψευδαίσθηση ότι οι χρηματοπιστωτικές κρίσεις στις ΗΠΑ δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση με αυτές.
Κάθε φορά διαψεύδονται.
Οι τράπεζες της ευρωζώνης έχουν μέχρι στιγμής αποσείσει τη μετάδοση από την πτώση του ντόμινο μεταξύ των περιφερειακών τραπεζών της Αμερικής, οι οποίες σήμερα βρίσκονται σε τριπλή κατάσταση φυγής καταθέσεων, αποπληθωρισμού των εμπορικών ακινήτων και απώλειας χαρτοφυλακίου από την κατοχή αμερικανικών χρεογράφων.
Υπάρχει μεγάλος αυτοϊκανοποιητικός ενθουσιασμός στους πολιτικούς κύκλους της ΕΕ, όπου αποτελεί άρθρο πίστης ότι οι αυστηρότεροι ευρωπαϊκοί κανονισμοί έχουν καταστείλει το πρόβλημα.
Στο οποίο μπορεί κανείς να απαντήσει μόνο: δόξα τω Θεώ γι' αυτό.

Οι Αγορές Σήμερα - (2) Παρασκευή 5 Μαίου 2023

 


Χ.Α.Α@12:50: Επί του πιεστηρίου (1) Παρασκευή 5 Μαίου 2023

 


Ο Παλμός της Αγοράς - Παλληκάρια, ξυπνήστε. ΧΑΑ, δεν υπάρχει, ΓΔ δεν υπάρχει, υπάρχουν μόνο μετοχές, εταιρίες, και μεγαλομέτοχοι 5 Μαΐου 2023

 

Το αεροπλάνο, το παραμύθι και η νοημοσύνη μας! - Ο ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΖΟΣ ΓΡΑΦΕΙ


Η υπερβολή είναι ένα αναμενόμενο εν πολλοίς στοιχείο μιας προεκλογικής περιόδου. Ακόμη περισσότερο δε, όταν αυτή είναι τόσο έντονη, όσο αυτή που διανύουμε. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή, η υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών!

Τα όσα λέγονται και ακούγονται από ορισμένους πολιτικούς χώρους κατά την προεκλογική περίοδο είναι αποδεδειγμένα, τουλάχιστον υπερβολικά. Αναμενόμενο σε ένα βαθμό. Αυτός είναι ο ορισμός της προσέλκυσης ψηφοφόρων. Συμβαίνουν όμως και ορισμένα περιστατικά, τα οποία δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν οτιδήποτε άλλο εκτός από ακραίο λαϊκισμό και σαφή υποτίμηση των ψηφοφόρων, ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης!

Αναφέρομαι σε περιστατικά όπως αυτό της αναφοράς Τσίπρα στη χρήση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη μετάβασή του σε

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Οι Αγορές Σήμερα - ΠΕΜΠΤΗ 4 ΜΑΙΟΥ 2023

 

Είναι επικίνδυνοι , τοξικοί , ιδεοληπτικοί φασίστες με μίσος ακατέργαστο στην ψυχή τους και κυρίως υποκριτές

 

Θες πτυχίο χωρίς σπουδές; Θες λεφτά χωρίς δουλειά;

Θες πρωθυπουργία χωρίς να ξέρεις την τύφλα σου;

Θες επανάσταση με τα λεφτά της μαμάς; Ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Θα είσαι ένα ρεμάλι του κερατά, αλλά τα τρολ των sm θα επιμένουν πως σε αδίκησε η κακούργα η κενωνία να 'ουμ.

Εκνευρίστηκε η Γιάμαλη γιατί βρέθηκε κάποιος που να απαντάει με στοιχεία στις αθλιότητες που ακούγονται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΡΑ25.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι άνθρωποι είναι ιδεοληπτικοί και δεν αλλάζουν...



Ρωτάει ο δημοσιογράφος στον Σκαι για την παιδεία τον Οθωνα Ηλιοπουλο, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οικονόμου: είστε κατά της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια; Οθ.Ηλιοπουλος: Βεβαίως. Οικονόμου: είστε κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας; Οθ.Ηλιοπουλος: Βεβαίως. Οικονόμου: έχει αστυνομία στο Χαρβαρντ; Οθ.Ηλιοπουλος: Βεβαίως. Τον ρωτάει μετά αν πρέπει να υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και ο άνθρωπος που

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Μικτά πρόσημα στο Χ.Α.-Τι δείχνουν θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση για ΜΕΒΑ και ΜΟΝΤΑ

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε και η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 1.095,96 μονάδες με άνοδο 0,78%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 73,70 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 17,35 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 54 έκλεισαν ανοδικά, 53 πτωτικά, και 52 παρέμειναν αμετάβλητες.

Μικρές ρευστοποιήσεις επικράτησαν σήμερα για την πλειοψηφία των μετοχών στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη όμως να κλείνει με θετικό πρόσημο κυρίως λόγω της ανόδου των τραπεζικών μετοχών και της μετοχής της ΕΕΕ, σημειώνοντας ενδοσυνεδριακό υψηλό στις 1.096,68 μονάδες, με την σχέση ανοδικών/καθοδικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1.

Ο ΟΤΕ θα πουλήσει την Telecom Mobile Romania και θα επιστρέψει κεφάλαιο – Η κυβέρνηση θέλει... την Αττική Οδό στην Intrakat

Ο ΟΤΕ για τον οποίο έχουν γραφεί πολλά μέχρι και σχέδια πώλησης από την Deutsche Telecom, ωστόσο η Γερμανική εταιρία ως βασικός μέτοχος έχει απορρίψει τις φήμες αυτές.

Ωστόσο μια νέα πληροφορία διαρρέεται από διάφορους κύκλους, που θέλουν ο ΟΤΕ... που πούλησε το 54% της Telekom Romania σταθερής τηλεφωνίας... τώρα σχεδιάζει να πουλήσει τις δραστηριότητες της κινητής τηλεφωνίας την Telekom Mobile Romania (TMR) που την ελέγχει σχεδόν καθολικά... και να προχωρήσει σε μεγάλη επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους του ΟΤΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ - Εντάξει, είπαμε... αλλά δεν είμαστε και τυφλοί!!





ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ των συστημικών μετοχών στο χρηματιστηριακό 6ήμερο



ΟΙ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ των συστημικών μετοχών στο χρηματιστηριακό 6ήμερο 






Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει παγκόσμια τραπεζική κρίση στον ορίζοντα...

 



Η ΑΠΟΨΗ - ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Noel Quinn υποβάθμισε τις ανησυχίες για την υγεία του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος μετά την αναγκαστική παρέμβαση της JP Morgan για τη διάσωση της First Republic της Καλιφόρνια, του τρίτου αμερικανικού πιστωτικού ιδρύματος που χρεοκόπησε μέσα σε δύο μήνες.

Ο γίγαντας που μας νοιάζει: Η «στιγμή» της Ινδίας στα παγκόσμια πράγματα και την παγκόσμια οικονομία

 


Ο γίγαντας που μας νοιάζει: Η «στιγμή» της Ινδίας στα παγκόσμια πράγματα και την παγκόσμια οικονομία





Τα 5 γεγονότα που αξίζει να γνωρίζετε σήμερα: Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας νοσταλγεί τον Καμμένο. Ο Ερντογάν παίζει το “πετάει – πετάει ο γάϊδαρος”…

 


Τα 5 γεγονότα που αξίζει να γνωρίζετε σήμερα: Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας νοσταλγεί τον Καμμένο. Ο Ερντογάν παίζει το “πετάει – πετάει ο γάϊδαρος”…

Οι Αγορές Σήμερα - 3 ΜΑΙΟΥ 2023