Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον εισέρχεται και στην κατηγορία της μπύρας



Tη διεύρυνση του 24/7 χαρτοφυλακίου της στην κατηγορία της μπύρας με τα προϊόντα της Three Cents και της ζυθοποιίας AB InBev ανακοίνωσε η Coca-Cola Τρία Έψιλον στο πλαίσιο της Έκθεσης HoReCa 2023. Με την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της η εταιρεία προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στους πελάτες της, συμβάλλοντας στην επίτευξη του οράματός της να αποτελεί συνεργάτη επιλογής για τους πελάτες της, 24/7.

Πιο συγκεκριμένα, η Coca-Cola Τρία Έψιλον προχωρά σε μία αποκλειστική, μακροπρόθεσμη συμφωνία με την AB InBev, τη μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο με ορισμένα από τα πιο δημοφιλή σήματα μπύρας, όπως Corona, Stella Artois και Bud.

Η συνεργασία – που βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023- περιλαμβάνει πωλήσεις, διανομή, trade marketing και ενεργοποίηση της αγοράς για ορισμένα από τα πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα που ανήκουν στην AB InBev. Μαζί με την AB InBev και με ένα ισχυρό και απολύτως αλληλοσυμπληρούμενο χαρτοφυλάκιο κορυφαίων εμπορικών σημάτων, η εταιρεία καλύπτει ακόμα περισσότερες περιστάσεις κατανάλωσης.




Μεθοδικός σερίφης ⭐️ Οι προφητείες μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες

Ο προφήτης είναι ο άνθρωπος που δηλώνει ότι επικοινωνεί με το υπερφυσικό η το θεϊκό καί εκείνος είναι ο μεσολαβητής με την ανθρωπότητα μεταφέροντας τη γνώση από την θεϊκή και υπερφυσική οντότητα στους άλλους ανθρώπους.

  • Τον Σεπτέμβριο από ντε φάκτο πόλεμο με τη Τουρκία ακολουθούσαν οι άμεσες εκλογές που θα σήμαινε πολιτική αστάθεια μέχρι το κακό που θα μας έβρισκε η ενεργειακή καταστροφή λόγο βαρύ χειμώνα και ο αλματώδεις πληθωρισμός που θα έπνιγε τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Τότε οι προφήτες  είχαν λουφάξει ενώ σήμερα  παρουσιάζουν επενδυτικές ευκαιρίες με τιμές στόχους σαν να μην υπάρχει αύριο μεταφέροντας το άγχος ευθύνης ότι έπρεπε να είχαμε ήδη τοποθετηθεί και ότι ποτέ δεν είναι αργά και όλα είναι τέλεια.

  • Τον Σεπτέμβριο ο μ/μ έβγαινε μπροστά σε κάθε αρνητισμό και έκρουε τον κώδωνα κινδύνου να μην πετάτε τις μετοχές σας από τα παράθυρα !

Σήμερα δεν θα κάνουμε ανάλυση της ΜΙΓ γιατί θα πρέπει κάποιοι άλλοι να ασχοληθούν με αυτό το σκάνδαλο, όμως θα θέλαμε να προσέχετε τους προφήτες αναλυτές με τις επενδυτικές προτάσεις τους.
Πάντα να έχετε μετρητά σε ένα ποσοστό που νιώθετε καλά και ας λέει ο κάθε ένας ότι θέλει !

  • Στη πτώση ελάχιστοι θα σε συμβουλέψουν για τα βασικά μιας επένδυσης, ενώ στην άνοδο δεν θα σου πει κανένας ότι πριν αποφασίσεις θα πρέπει να φιλτράρεις ελέγχοντας τι σου λένε.

Ψάξτε εταιρείες που να έχετε λόγους τοποθέτησης, με ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχουν μείνει πίσω η δεν έχουν ξυπνήσει στα μισά της διαδρομής τους με βάση τις απαιτήσεις των πραγματικών προσδοκιών που αποδεδειγμένα έχουν δείξει, ώστε αν η αγορά σας βρει στη πρώτη να μην σας πιάσει άγχος.

  • Premia ΑΕΕΑΠ , BriQ properties, Βιοχάλκο , Cenergy , ΕΛΧΑ , ΑΔΜΗΕ , ΕΥΔΑΠ , Μοτο , Λάμδα , Γεκτερνα, ολα τα ΜΕΖΖ , Ικτίνος , 3E , Realcons, και κάποιες που σίγουρα έχω ξεχάσει και εύχομαι να έχετε εντοπίσει.

Χθες το βράδυ κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει  δημοσιευτεί και βγαίνει πρώτη φορά από ΕΔΩ 
  • Η Ευρωπαϊκή επιτροπή πήρε πράσινο φως από τα κράτη μέλη να επιτρέψει επιδοτήσεις για κρατική ενίσχυση στο πράσινο Υδρογόνο.
Παλαιότερα, είχαμε αναφερθεί σε κάποιες εταιρείες οπότε έγκαιρα σας είχαμε ενημερώσει.

Καλή επιτυχία σε κάθε σας επιλογή !

Εις το επανιδείν 

Ν.Ν.



Μεθοδικός σερίφης ⭐️




Χ.Α.Α - 11 Φεβρουαρίου 2023 : Τα... ΙN και τα... ΟUΤ στο ταμπλό αυτή την περίοδο

 Τα... ΙN  και τα... ΟUΤ στο ταμπλό αυτή την περίοδο



ΙΝ

  1. MYTIΛHNAIOΣ
  2. ΜΕΖΖΕΔΕΣ
  3. JUMBO
  4. ETE BANK
  5. PIRAEUS BANK
  6. ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ
  7. ALPHA BANK
  8. EUROBANK
  9. AEGEAN AIRLINES
  10. TEXNIKH OΛΥΜΠΙΑΚΗ
  11. ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  12. ΑΝΕΚ
ΟUΤ
  1. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
  2. ΔΡΟΜΕΑΣ
  3. ΙΝΦΟΡΜ ΛΥΚΟΣ
  4. ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ
  5. ΚΤΗΛΑ
  6. SPACE
  7. KRI KRI
  8. ΕΥΑΠΣ
  9. ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ
  10. ΔΟΜΙΚΗ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ - ΕΥΔΑΠ: Τα 7,4000 αποτελούν την τρέχουσα αντίσταση για την μετοχή της

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ - ΕΥΔΑΠ: Προσπάθεια να σώσει την επιθετική στήριξη του 719, αν δεν θέλει να δοκιμάσει κίνηση στο 696. Το 740 αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση με το 810 επόμενο στόχο...


MANOΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η Αγορά έχει “πλάτη” - Δείχνει να διατηρεί την αποτελεσματικότητά της

Ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του 2012, κλείνοντας ωστόσο την εβδομάδα με μια συνεδρίαση φορτισμένη από κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Το κλείδωμα κάποιας ρευστότητας από γρήγορα χαρτοφυλάκια μπορεί να θεωρηθεί κίνηση εντός προγράμματος, καθώς στις πρώτες 28 συνεδριάσεις του 2023, ο Γενικός Δείκτης έφθασε να καταγράφει κέρδη 15,6%.

Τα καλά νέα για την Αγορά δεν έχουν να κάνουν μόνο με την άνοδο των αποτιμήσεων, αλλά και με την σημαντική αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας, η οποία έχει εδραιωθεί σταθερά πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ.

  • Yπεύθυνος τμήματος ανάλυσης της Beta Sec.

Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει τα αντανακλαστικά της Αγοράς και παρά την αύξηση της ροής της ανεπίσημης πληροφόρησης και των διαψεύσεων που ακολούθησαν σε φήμες νέων εταιρικών συμπράξεων, η Αγορά δείχνει να διατηρεί την αποτελεσματικότητά της, όπως φάνηκε και μετά την ανακοίνωση των μηνιαίων πωλήσεων της Jumbo, ή την προσθήκη της Motor Oil στο δείκτη Global Standard του MSCI.

Επιπλέον η πορεία της Αγοράς δείχνει να μην συναρτάται από την πορεία των Ξένων Αγορών, ενισχύοντας έτσι το βαθμό συμμετοχής και την έκταση των αποδόσεων σε όλο το φάσμα των κεφαλαιοποιήσεων.

Στις ΗΠΑ η ερχόμενη Τρίτη μπορεί να θεωρηθεί κομβικής σημασίας για μετοχές, ομόλογα και την στάση της FED στην προσεχή συνάντηση νομισματικής πολιτικής (21/3). Συγκεκριμένα θα δημοσιευθούν τα στοιχεία πληθωρισμού για τον μήνα Ιανουάριο (15.30 ώρα Ελλάδος) στα οποία εκτιμάται κάμψη του δείκτη τιμών καταναλωτή για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναμένουν πληθωρισμό 6,2% (Δεκ. 2022: 6,7%) με τον δομικό πληθωρισμό να διαμορφώνεται στο 5,4% (5,7% προηγ.) Οι επιδόσεις του Λιανικού Εμπορίου για τον Ιανουάριο (Τετάρτη 15/2, 15.30) επίσης θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ σε ότι αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα η ερχόμενη εβδομάδα στο εξωτερικό θα εστιάσει κυρίως σε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου από τις AirBnb, Coca Cola (14/02) και Cisco (15/02).

Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει 300 Εταιρείες του S&P 500, εμφανίζοντας κάμψη κερδών ανά μετοχή κατά 6,7% και αύξηση κύκλου εργασιών 5,7%.

Τεχνικά ο ΓΔΧΑ κατέγραψε μια από τις υψηλότερες τιμές όλων των εποχών στους ημερήσιους ταλαντωτές στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης (87,2 με όριο το 100). Ανάλογης έντασης ανοδική δυναμική είχε καταγραφεί τον Μάιο του 2017, όταν ο Γενικός Δείκτης είχε ξεπεράσει την τιμή 90. Η πληθωριστική εικόνα των ταλαντωτών και παραμονή της για 19 ημερολογιακές ημέρες σε υπεραγορασμένες ζώνες έφερε την διόρθωση της Παρασκευής, η οποία είναι μια μάλλον αναμενόμενη, έως και αργοπορημένη εξέλιξη για την έκταση της ανόδου που προηγήθηκε.

Ακόμα και αν δοκιμαστούν τα επίπεδα των 1040 μονάδων, δεν αλλάζει κάτι βραχυπρόθεσμα, η ορμή της ανόδου παραμένει ισχυρή και η άνοδος πλέον κοιτάζει το νέο επίπεδο αντίστασης που βρίσκεται στα υψίπεδα των 1100 μονάδων.

Ουσιαστικά θα μιλάμε για αλλαγή τάσης, μόνο αν η Αγορά χάσει τις 1000 μονάδες, κάτι το οποίο επί του παρόντος δεν φαίνεται άμεσα εφικτό, αφού οι όγκοι είναι υποστηρικτικοί και η εναλλαγή των ημερήσιων πρωταγωνιστών βοηθά στην γρήγορη απορρόφηση των σημαντικών βραχυπρόθεσμών κερδών.

Η Αγορά έχει “πλάτη” και αυτό οφείλεται στην επανεπένδυση των γρήγορων κερδών και στην διατήρηση της ρευστότητας σε υψηλά επίπεδα.

Μια καλή ένδειξη, ωστόσο, ολοκλήρωσης, ή κορεσμού της διόρθωσης θα είναι μια συνεδρίαση ισορροπίας με μειωμένο τζίρο.

Προς το παρόν η διόρθωση που ξεκίνησε από το μεσημέρι της Πέμπτης, μπορούμε να υποθέσουμε ότι είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η συνέχιση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της MIG. Την Τρίτη η Coca Cola HHBC ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης, μέρισμα και την προοπτική του 2023 πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Την ίδια ημέρα αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η παρουσίαση της TITC στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Την ερχόμενη Παρασκευή, λήγουν οι σειρές Παραγώγων επί δεικτών για το μήνα Φεβρουάριο.

ΤΑ “ΣΑΪΝΙΑ” της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, και η ντροπή που έχει χαθεί (γράφει ο Παύλος Α. Στράνας)

 

ΤΑ “ΣΑΪΝΙΑ” της ΠΕΙΡΑΙΩΣ, και η ντροπή που έχει χαθεί

  • Γράφει ο Παύλος Α. Στράνας

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι μία τράπεζα της οποίας η μετοχή έχει χάσει το 99% της αξίας που είχε, φυσικά εις βάρος των «ηλίθιων» μικρομετόχων της, που νομίζουν ότι το ΧΑΑ, είναι ένα κανονικό χρηματιστήριο, και η Πειραιώς μία κανονική Τράπεζα.

  • Αυτό μάλλον νομίζουν και οι σύμβουλοι του Μητσοτάκη, που δεν του λένε ότι έπρεπε να είχε βάλει φυλακή όλους τους διοικητές της τράπεζας, αλλά πώς να του το πουν αφού εμπνευστές της μεγάλης ληστείας είναι μάλλον στο περιβάλλον τους.

Έχετε καταλάβει φίλοι επενδυτές τι έχει γίνει με την Πειραιώς; ( Θα πούμε και για την ΜΙΓ, μη βιάζεστε).

  • Η μετοχή της Πειραιώς στις 31 Μαρτίου 2014 είχε τιμή ….67.333 ευρώ!!!. Ναι καλά διαβάσατε. 63 χιλιάδες επτακόσια τριάντα τρία ευρώ. Θα μου πείτε ενέσκηψε η λαίλαπα Τσίπρα – Βαρουφάκη τότε. Σωστά.

Στις 5 Ιουλίου 2019, όμως που δεν υπήρχε Τσίπρας, η μετοχή είχε τιμή 53,54 ευρώ, και στις 16 Ιανουαρίου 2020 είχε 54,44 ευρώ!!! Τα στοιχεία είναι από το ΧΑΑ, και στις τιμές έχουν υπολογιστεί όλα τα dilution που έχει υποστεί η μετοχή από ΑΜΚ.

  • Χτες η μετοχή έκλεισε στα 2 ευρώ !!! Από 67333 ευρώ το 2014, και από 54,44 ευρώ το 2020, σήμερα 2 ευρώ!!! Και ούτε ο Μεγάλου έχει πάει σπίτι του, ούτε κανένας έχει πάει φυλακή, που μία περιουσία του δημοσίου 67χιλιάδων τριακοσίων τριάντα τριών ευρώ ανά μετοχή, έχει γίνει ΔΥΟ ευρώ!!!

Και βέβαια η ατιμωρησία αποθρασύνει τους κλέφτες.


Τι έγινε αυτές τις μέρες με την ΜΙΓ;

  • Η μετοχή από 0,044 στις 20 Ιανουαρίου πήγε στο 0,1668 σήμερα και δεν ξέρω πόσο αύριο. Ποιος πήρε στις 21 Ιανουαρίου 400 χιλιάδες κομματάκια με 0,044 ;
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΙΓ!!! Πόσα λεφτά έδωσε; 17700 ευρώ.

Πόσο κάνουνε οι μετοχές που πήρε πριν 15 μέρες σήμερα; 400000 Χ 0,1668 = 66720 ευρώ. Μπράβο ρε Μεγάλε πρόεδρε, πολύ καλή ….«μαντεψιά»!!!
Και δεν έχει επέμβει προσωπικά ο Μητσοτάκης να τον στείλει σπίτι του ΤΩΡΑ, και αυτόν, και τον Μεγάλου, και όλα τα σαϊνια της Πειραιώς, που όπως απαξίωσαν περιουσία του Δημοσίου δισεκατομμυρίων, τώρα με την ΜΙΓ, έτσι και δεν έμπαινε στη μέση ο Ηλιόπουλος, θα πούλαγαν τα καράβια στον …εαυτό τους τσάμπα, και θα έπαιρναν και την ΜΙΓ, σαν κουφάρι με τιμές μετοχής 0,000, αντε λίγα σεντς, μετρημένα στα δάκτυλα της μίας χειρός!

  • Α, υπάρχει και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς που αφήνει να κοινοποιείται υποχρεωτική δημόσια πρόταση, χωρίς τιμή, που αφήνει τη μετοχή της ΜΙΓ, να διαπραγματεύεται, με την δημόσια πρόταση χωρίς τιμή στον αέρα, και υποτίθεται ότι όλοι αυτοί πληρώνονται για να εξασφαλίζουν την αξιοπιστία του ΧΑΑ.

Κύριοι,

Είστε όλοι μαζί η χειρότερη παρέα, που έχει ενσκήψει στο χρηματιστήριο, επιτροπές, διοικήσεις, σύμβουλοι του πρωθυπουργού, όλοι. Και απορώ με την οικονομική δημοσιογραφική οικογένεια. Απ έξω, απ έξω, και «όσοι ήξεραν επωφελήθηκαν…», και «θα κοστίσει στον Μεγάλου λίγο παραπάνω…». και τέτοιες αηδίες.

  • Να καταγγείλουν με στοιχεία στον εισαγγελέα, κανένας. Και δεν υπάρχει ένας μωρέ, ένας από αυτούς που θεωρούν τους εαυτούς τους σοβαρούς δημοσιογράφους, κάποιος από τις ενώσεις μετόχων, να βγει επώνυμα κα να κάνει μηνύσεις σε όλους αυτούς, που καταληστεύουν τους μικρομετόχους, που διανέμουν εσωτερική πληροφόρηση όπου τους γουστάρει, όλους εκείνους που δήθεν προστατεύουν θεσμικά την αξιοπιστία του ΧΑΑ, και παραμένουν μουγγοί μπροστά σε εγκλήματα.

Και φυσικά έχουν πάρει είδηση και τα ξένα λαμόγια, πόσο γελοίοι είμαστε και σαν διοικήσεις, και σαν ελεγκτικοί μηχανισμοί, και αγοράζουν τα χρυσαφικά της Ελλάδας, σε εξευτελιστικές τιμές.

  • Αλλά είπαμε, εδώ είναι Ελλάδα και οι “…Εξυπνιές” όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά επί πλέον γίνονται και οδηγός και για άλλες επιχειρήσεις, να απαξιώσουν τους μικρομετόχους με τα κόλπα Μεγάλου, και τις περίφημες δημόσιες προτάσεις προκειμένου να βγάλουν τις μετοχές τους από το ΧΑΑ, σε εξευτελιστικές τιμές σε σχέση με την τιμή εισαγωγής τους.

Διότι σου λένε, αφού το Δημόσιο αφήνει ατιμώρητους ανθρώπους που με τη διαχείριση των μετοχών που κατέχει στις Τράπεζες, το ζημιώνουν δισεκατομμύρια, σιγά μην ελέγξει έναν ιδιώτη επιχειρηματία, που θα ακολουθήσει ακριβώς τις ίδιες τακτικές.

  • Απλή, τετράγωνη λογική.

Όταν δεν τιμωρείς τον κλέφτη που κλέβει την περιουσία σου, θα ζητήσεις την τιμωρία του κλέφτη που κλέβει την περιουσία του διπλανού σου; Μπράβο στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ που έδειξε το δρόμο, τόσο με την ΑΜΚ τη δική της, όσο και με τους σχεδιασμούς της στην ΜΙΓ πριν την εμφάνιση Ηλιόπουλου…

Αθάνατη Ελλαδάρα…
Με εκτίμηση 
Παύλος Α. Στράνας

Coca Cola HBC – OTE – ΔΕΗ: Οι βαριές εφεδρείες της αγοράς

 

Coca Cola HBC – OTE – ΔΕΗ: Οι βαριές εφεδρείες της αγοράς

Τρεις μετοχικοί τίτλοι που ρυθμίζουν το 17,5% περίπου της δυναμικής της αγοράς μέσω του Γενικού Δείκτη βρίσκονται σε βαθιά υστέρηση σε σχέση με το υπόλοιπο ταμπλό. Μιλάμε για τη Coca Cola HBC, τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, όπου διαθέτουν προσθετικά μια κεφαλαιοποίηση της τάξεως των 17,9 δισ. ευρώ σε μια συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των 74 δισ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας το 24,2% αυτής. Οι πολύ ισχυροί αυτοί όμιλοι ακόμα και σήμερα που ο Γενικός Δείκτης έχει βγει θετικός με ένα +18,90% από τα επίπεδα τιμών προ της έναρξης του πολέμου της Ουκρανίας υπολείπονται με πολύ αιχμηρά ποσοστά πτώσης που δεν αντικατοπτρίζουν καν τα οικονομικά τους δεδομένα.

Η μετοχή της Coca Cola HBC βρίσκεται στο -30,43%, η ΔΕΗ στο -15,24% και ο ΟΤΕ στο -8,60% σε μια αγορά που μέρα με τη μέρα δείχνει όλο και πιο επιθετική. Μάλιστα η σημαντική αυτή υστέρηση έχει προκαλέσει και μεγάλη φθορά στη συμμετοχή που έχουν στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη. Έτσι λοιπόν η Coca Cola HBC έχει πέσει πλέον από το 11% στο 8,2% απειλούμενη από την Τράπεζα Πειραιώς που έχει βρεθεί με την τελευταία εκρηκτική ανοδική της κίνηση στο 6,58%, την ίδια ώρα όμως που έχει μόλις το 31% της κεφαλαιοποίησης της πρώτης. Ο ΟΤΕ έπεσε από το 10% στο 4,4% και η ΔΕΗ από το 7,6% που είχε μετά την ΑΜΚ στο 4,89%. Το μόνο θετικό στοιχείο έγκειται στο γεγονός ότι η μεγάλη αυτή “κρυμμένη” ανοδική δύναμη που διαθέτουν οι τρεις όμιλοι όταν ελευθερωθεί μπορεί να σπρώξει τον δείκτη και την αγορά σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από αυτά που είναι τώρα.

Βλέποντας τώρα ξεχωριστά τη διαγραμματική ανάλυση κάθε μετοχής ξεκινάμε από την πλέον υποτιμημένη, την Coca Cola HBC (ΕΕΕ). Εδώ λοιπόν στο διεβδομαδιαίο chart τιμών βλέπουμε τη μετοχή να πραγματοποιεί από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη μια πλάγια κίνηση συσσώρευσης μέσα σε ένα στενό εύρος τιμών έχοντας ως Vwap τα 22,40 ευρώ. Ο μεγάλος όγκος που έχει πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτό το εύρος δείχνει αλλαγή φρουράς με το ελατήριο να έχει συμπιεστεί τόσο πολύ που σύντομα θα ξεσπάσει έντονα ανοδικά μιας που το κάτω μέρος έχει χτιστεί με πέτρα για πάνω από 230 μέρες.

Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί από την ανοδική διάσπαση του στροφέα αντίστασης “Q” στα 22,86 ευρώ περίπου. Από εκεί και πάνω δύσκολα θα σταθεί εμπόδιο η περιοχή των 24,85 ευρώ στη δύναμη που θα απελευθερωθεί. Το στατιστικό όριο της ανόδου θέτει ως στόχο την περιοχή των 27,70 ευρώ ή ένα +25% από το χθεσινό κλείσιμο των 22,22 ευρώ. Συσσώρευση δυνάμεων πραγματοποιεί και ο αργός τεχνικός ταλαντωτής Σχετικής Ισχύος (RSI). Ίσως το έναυσμα να δοθεί από τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινώσει ο όμιλος την ημέρα των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου.

Η μετοχή τώρα του ΟΤΕ έχει πραγματοποιήσει για πάνω από 70 ημέρες μια πλάγια κίνηση “μαζέματος” που ξενίζει στους ενεργούς επενδυτές, θεσμικούς και μη σε μια αγορά μάλιστα που είναι άκρως ανοδική. Μάλιστα στο κύριο εύρος διακύμανσης των 14,90 με 14,50 ευρώ έχουν γυριστεί πάνω από 31 εκατ. χαρτιά με έναν μέσο όρο τα 14,76 ευρώ. Τώρα βέβαια έχει εκδηλωθεί μια κίνηση ανοδικής διαφυγής πάνω από τα 15 ευρώ, αλλά και πάλι η μετοχή -για να πούμε ότι έρχεται λίγο στον ίσιο δρόμο της ανόδου- θα πρέπει στις επόμενες συνεδριάσεις να μπει μέσα στην περιοχή των 16,14 με 17,35 ευρώ.

Οι δε τεχνικοί ταλαντωτές για πρώτη φορά στα χρονικά έχουν βρεθεί σε τέτοιο σημείο “σβησίματος“. Είναι λες και κάποιος έχει νοθεύσει εσκεμμένα τα ανοδικά καύσιμα αναμένοντας κάτι. Πολύ παράξενο είναι επίσης και το γεγονός που φέρει τον όμιλο να έχει σταματήσει παρά την αρνητική συμπεριφορά της μετοχής τις αγορές ιδίων από τις 7 του περασμένου Δεκέμβρη όπου και είχε αγοράσει 166.221 μετοχές. Και μη μου πείτε για την υποχρεωτική διακοπή ένα μήνα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 23 Φεβρουαρίου γιατί και πάλι ο όμιλος ήταν άφαντος έως τις 28 Ιανουαρίου. Αφήστε που αν θυμάμαι καλά στις 10 Νοεμβρίου ο όμιλος έβγαλε τα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2022 και αγόραζε ίδιες δύο μέρες πριν στις 8 Νοεμβρίου με 59.200 μετοχές.

Κλείνω με τη μετοχή της ΔΕΗ, όπου αργά αλλά σταθερά ανεβαίνει το ένα διαγραμματικό σκαλοπάτι μετά το άλλο θέτοντας ως στόχο την ανακατάληψη των 9 ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Έτσι η μετοχή μετά το πέρασμα πάνω από το επίπεδο των 6,26 ευρώ στις αρχές του Νοεμβρίου έχει ανέβει δημιουργώντας ισχυρή βάση αγοραστών και στα 7,10 ευρώ ανοίγοντας έτσι δίαυλο επικοινωνίας με το επόμενο που είναι στα 8,20 ευρώ. Πάνω από εκεί ο δρόμος οδηγεί κατευθείαν στο κατώφλι των 9 ευρώ. Καθοριστική από απόψεως θεμελιωδών θα είναι και η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2023, όπου και θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις εναπομείναντες πληγές της ενεργειακής κρίσης. Η ανοδική τάση που αποτυπώνεται στο διεβδομαδιαίο chart τιμών έχει αρκετό φορτίο ακόμα μέσα της. Τόσο που μπορεί προς το τέλος του καλοκαιριού να μας έχει θετικές εκπλήξεις ως προς την τιμή στο ταμπλό.

Να ξέρετε πάντως ότι αν βγει “άβρεχτος” ο όμιλος από αυτή τη παγκόσμια κρίση ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Στάσσης θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του το 2024 ώστε να δικαιώσει τους μετόχους που στάθηκαν στο πλευρό της ΔΕΗ με ότι αυτό θα σημαίνει για τη τιμή της μετοχής στο ταμπλό.

 



Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

Με τι καρδιά να ασχοληθείς με το υπόλοιπο Χ.Α.Α;

Στον Standard δείκτη της Ελλάδας πρόσθεσε τη μετοχή της Motor Oil ο οίκος MSCI (την αφαίρεσε από τον Small Cap), με ημερομηνία εκτέλεσης 1 Μαρτίου 2023

  • ΠΑΝΤΩΣ χθες δεν είχα κοιμηθεί από την αγωνία μου, για το τι θα αποφάσιζε η ΜΟΡΓΚΑΝ βρε παιδιά. Είχα και μία φαγούρα…
  • Με τι καρδιά να ασχοληθείς με το υπόλοιπο Χ.Α.Α; Γέλια, πολλά γέλια…
  • ΕΧΕΙΣ και τον Απόστολο να σου γράφει για τις χρυσές εφεδρείες του Χ.Α (ΕΕΕ, ΟΤΕ και ΔΕΗ) άντε τώρα να κινηθείς και εσύ…