Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Ο Άγιος Ιωακείμ ο Ιθακήσιος Βατοπεδινός ο Παπουλάκης και ο Άγιος Νικόλαος Πλανάς (Βίντεο) Κων/νος Αθ. Οικονόμου

 

ΓΕΝΝΗΣΗ, ΝΕΟΤΗΤΑ: Ο σύγχρονος αυτός άγιος γεννήθηκε το 1786 στο χωριουδάκι Καλύβια Πολυκτορίων της Ιθάκης, απέναντι από το Σταυρό.

 Ο πατέρας του ονομαζόταν Άγγελος Πατρίκιος και ήταν ντόπιος, ενώ η μητέρα του, Αγνή, καταγόταν από την Πρέβεζα. Οι γονείς του ήταν πιστοί χριστιανοί. 

Πρόλαβαν και απέκτησαν τον μικρό Ιωάννη πριν ο πλοίαρχος πατέρας του ξαναπαντρευτεί επειδή σύντομα έχασε την σύζυγο του Αγνή. Ο μικρός Ιωάννης, που δέχτηκε αμέσως το μίσος και τις επιβουλές της μητρυιάς του, είχε σπουδαία χαρίσματα και αγάπη στην εκκλησία, ήδη από την μικρή του ηλικία. Με

Η νόσος των... Κανιβάλων: Ασθένεια Kuru (+ΒΙΝΤΕΟ)- Κων/νος Αθ. Οικονόμου

 

ΓΕΝΙΚΑ: Είναι μια κλινική εκδήλωση που παρουσιάζεται κυρίως με αστάθεια, αταξία και πλήρη αποδυνάμωση του νευρικού και μυϊκού συστήματος.

 Αυτή η ασθένεια κατά κύριο λόγο παρατηρείται και έχει ερευνηθεί στους Παπούα, ιθαγενείς της Νέας Γουινέας, όπου είναι γνωστός και ο κανιβαλισμός. [ΕΙΚ. 1.] 

Αυτή η ανθρωποφαγία θεωρείται και η αιτία της εμφάνισης της ασθένειας Kuru. Πίσω από την αρρώστια αυτή κρύβονται «τοξικές» πρωτεΐνες, οι

ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ - Η Τύχη (από τον Κωνσταντίνο Αθ. Οικονόμου, δάσκαλο, συγγραφέα)

 

H θεά Τύχη της αρχαιότητας ήταν η προσωποποιημένη θεά της σύμπτωσης, του μη προβλέψιμου αλλά επιδιωχθέντος, καθώς και της ευτυχούς συγκυρίας  ενός απροσδόκητου συμβάντος [αυτό που και σήμερα λέμε τύχη]. Ήταν ακόμη συνήθως η πολιούχος θεά της ευτυχίας των αρχαίων Ελληνικών πόλεων.

ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Κατά τη “Θεογονία” του Ησίοδου, η Τύχη ήταν θυγατέρα του Ωκεανού ή του Νηρέα και της Τηθύος. Οι θαλάσσιες θεότητες από τις οποίες πιστεύονταν ότι γεννήθηκε η Τύχη σχετίζονται και με το ότι η ναυτιλία και το ναυτικό εμπόριο, που κατά την Αρχαιότητα εξαρτώνταν και από την τύχη, υπήρξαν η πρώτη και κύρια πηγή ευτυχίας των ανθρώπων. Κατά τον Πίνδαρο, ο οποίος την ονόμαζε και “Φερέπολιν”, ήταν κόρη του Ελευθέρου Διός ή του Προμηθέα. Τέλος, στους ορφικούς ύμνους συναντάται ως κόρη του Ευβουλέως.

Οι σημερινές (18) ανακοινώσεις των εισηγμένων εταιρειών του Χ.Α.Α - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-3-2023

 


Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒ (υψηλό)

 

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στo ΒΒ (high) με σταθερή τάση, ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα.

Όπως αναφέρει ο οίκος σε ανακοίνωσή του, η σταθερή τάση αντανακλά την άποψή του ότι η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη στη διασφάλιση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και της βιωσιμότητας του χρέους, παρά το πιο δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Σημειώνει ότι το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε σχεδόν 6% το 2022 λόγω της ισχυρής ανάκαμψης του τουρισμού, της συνεχιζόμενης βελτίωσης στην αγορά εργασίας και των μέτρων στήριξης.

Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό ενημερωτικό του Stock Partners (ΣΑΒΒΑΤΟ 11 Μαρτίου 2023)

 

***

Γιατί σας προκαλεί εντύπωση που λέει ο Σπίιρτζης ότι «ο ΟΣΕ λειτουργούσε άψογα επί ΣΥΡΙΖΑ». 


Εδώ έκαναν εγκαίνια του μετρό της Θεσσαλονίκης το 2018 και ο άλλος περίμενε το συρμό στην αποβάθρα. 


***

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ της Wall Street - ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΓΗΣ από τα Αιμοδιψή Sites


ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ 

JPM: +2,5% και πολύ κοντά στα υψηλά της, στα 400 δισ. δολ. η κ/φση της...

ΠΩΣ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ μεγάλες ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Δυναμικό ξεκίνημα το 2023 για τις ελληνικές εξαγωγές

 

«Με το δεξί» ξεκίνησε η νέα χρονιά για τις ελληνικές εξαγωγές, με την άνοδο να διαμορφώνεται τον Ιανουάριο στο 30,2%.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη διεθνή αγορά, με το υψηλό κόστος ενέργειας και πρώτων υλών να δημιουργούν τα μεγαλύτερα προβλήματα, οι Έλληνες εξαγωγείς κατάφεραν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο εξωτερικό, διατηρώντας τη δυναμική των τελευταίων χρόνων.

Την ίδια στιγμή, ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από το μέτωπο του εμπορικού ελλείμματος, το οποίο μειώθηκε σημαντικά κατά το εξεταζόμενο διάστημα (κατά 21,9%).

Γιατί οι καλλιτέχνες πενθούν “σκασμένοι” στα γέλια, πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να χαρούν τη “στραβή στη βάρδια” της ΝΔ και άλλες ιστορίες

https://economico.gr/ Η εμπράγματη συγγνώμη. “Ακούγοντας τους επίμαχους διαλόγους το βράδυ του δυστυχήματος, αισθάνθηκα αυτό που πιστεύω ότι αισθάνθηκαν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες: Οργή αλλά και ντροπή. 

Έχω υποχρέωση να μετατρέψω αυτά τα
συναισθήματά μου σε δημιουργική δράση. Και αυτό θα κάνω, αυτό θα κάνουμε όλοι μαζί”, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

“Έχουμε να αφήσουμε πίσω μας ένα σύστημα το οποίο δεν κρύψαμε ποτέ ότι θέλουμε να αλλάξουμε δραστικά, πρόσθεσε. Ένα σύστημα που παρά τα μεγάλα εμπόδια αλλάζουμε μέρα με τη μέρα, αλλά πρέπει να το αλλάξουμε ριζικά.

Αναμετριόμαστε και με τις υψηλές προσδοκίες που οι πολίτες έχουν από εμάς. Γι’ αυτό και οι μάχες μας με τις πολλές «νησίδες» της καθυστέρησης που αντιστέκονται. Αυτή είναι μία μάχη η οποία πρέπει να ενταθεί. Δεν έκανα πίσω ποτέ, δεν θα κάνω πίσω τώρα.. ”

Πρώτη πτωτική εβδομάδα μετά από 11 ανοδικές για τον ΓΔ στο Χ.Α.-Τι δείχνουν θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση για ΜΥΤΙΛ, ΕΣΥΜΒ, και ΑΛΜΥ

Με σημαντικές απώλειες ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να κλείνει στις 1.056,26 μονάδες με πτώση 2,49%, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 5,24%. 

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 113,8 εκατ. ευρώ, με την αξία των πακέτων να ανέρχεται στα 10,03 εκατ. ευρώ, ενώ από τις μετοχές που πραγματοποίησαν σήμερα πράξη, 11 έκλεισαν ανοδικά, 96 πτωτικά, και 58 παρέμειναν αμετάβλητες.

Τα 11 μέτρα στήριξης και αρωγής συγγενών θυμάτων, τραυματιών και επιβαινόντων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

 


Έντεκα παρεμβάσεις που αφορούν τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, ανακοίνωσε πριν από λίγο η κυβέρνηση σημειώνοντας παράλληλα ότι «η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται.

Ελάχιστο χρέος της Πολιτείας, σε αυτές τις συνθήκες, είναι να ανακουφίσει και να στηρίξει, με σεμνότητα και σεβασμό, τους συγγενείς των θυμάτων και τους τραυματίες».

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

XAA: Μάρτης, γδάρτης (WEEKENDER -του Μάνου Χατζηδάκη - ΒΕΤΑ SEC)

 

Το πολιτικό ρίσκο επέστρεψε στην Ελληνική Αγορά και σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στο εξωτερικό οδήγησε σε σημαντικές εβδομαδιαίες απώλειες το Γενικό Δείκτη.

Είναι αναμενόμενο μετά από δυόμισι μήνες συνεχούς ανόδου και εξαιρετικών βραχυπρόθεσμών κερδών σε όλο το εύρος της αγοράς να υπάρχει μια συντηρητικότερη αναδίπλωση της επενδυτικής στρατηγικής ενόψει των σημαντικών εξελίξεων που αναμένονται στο κοντινό μέλλον και που σε κάθε περίπτωση κάθε άλλο παρά αδιάφορες μπορούν να θεωρηθούν. 

Έτσι, νέα όπως το ΑΕΠ του 2022, η εξαγορά της Enel Romania και τα εξαιρετικά αποτελέσματα των Jumbo, Eurobank, Cenergy και Elvalhalcor είχαν μόνο επιλεκτικό ενδιαφέρον με σύντομη διάρκεια. Η Αγορά έχει μπει στην λογική της

Επί του πιεστηρίου, σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 @13:45

 




ΔΙΩΞΑΜΕ τα παιδιά μας στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ για να τρέφουμε τους δημόσιους κηφήνες! Αντί να τους στείλουν με συνοπτικές διαδικασίες στα σπίτια τους και να προσλάβουν ΝΕΟΥΣ άνεργους με 2 και 3 μεταπτυχιακά - Γα@ώ τους πολιτικούς και τα γλυψηματίες , κλικαδόρους, κομπιναδόρους, τεμπέληδες κι όλα τα συμπαρομαρτούντα υποκείμενα. ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ, ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ. 

ΤΡΙΣΗΜΙΣΥ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΜΙΚΤΑ στοίχιζε ο γιδοβοσκο-σταθμάρχης κι όλοι οι όμοιοι του. Κι αντί να σκίζεται στη δουλειά, κοίταζε αν κουτσουλάνε τα περιστέρια μέσα στη νύχτα... Αμ οι προϊστάμενοι του;; Τι προσωπικότητες κι αυτοί... 

ΑΦΟΥ ΒΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ γνωρίζατε την κατάσταση των ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ μας έπρεπε να προσέχετε την πάσα λεπτομέρεια. Ακόμη και την πιο μηδαμινή. Κι αντ'αυτού αφήσατε τον κανακάρη σας μόνο του και ενώ σας είχε δώσει σαφή δείγματα επαγγελματικής γραφής. 

ΣΤΑΜΑΤΩ εδώ, πάμε τώρα δικά μας που πληρώνουν βαρύ τίμημα με την σκέψη μας στους γονείς των ΑΓΓΕΛΩΝ τους που χάθηκαν άδικα και εγκληματικά. 

Επί του πιεστηρίου, σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 @12:35

 

ΤΕΝΕΡΓ: ΒΟΟΚ VALUE... 4,0000 και στο ταμπλό... 18,5000 ευρώ. Νούμερα γράφουμε, όχι σενάρια. Πόσο premium θέλετε να βάλουμε;;; ΑΝΤΕ να βάλουμε χ5 να μην χαλάμε καρδιές (γέλια)... Και ο Θεός βοηθός.

CENERGY: Εδώ που τα λέμε, τα μεγέθη της δεν έχουν και μεγάλη απόσταση από τα αντίστοιχα της ΤΕΝΕΡΓ. Για να ξέρουμε και τι μας γίνεται... ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ με τίποτα το...

  • 1 ΤΕΝΕΡΓ = 3 CENERGY
  • Mε τίποτα...
  • Και δεν σχολιάζουμε τα της ΤΕΝΕΡΓ, το ξεκαθαρίζουμε αυτό. Θα το σχολιάσουμε όταν δημοσιεύσει την δική της χρήση 2022.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Αυτό με τις εγγυήσεις το κάνουν όλοι γαργάρα!!!

 

Αυτό το άρθρο διάβαζα το πρωί και νομίζω έχει απόλυτο δίκιο!!! Αυτό με τις εγγυήσεις το κάνουν όλοι γαργάρα!!!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ... 

Οι εποπτικές αρχές επίσης δεν θα επιτρέψουν στις ελληνικές τράπεζες να αποκτήσουν το δικαίωμα κάποια στιγμή στο μέλλον να διανείμουν μερίσματα και ταυτόχρονα να επαναγοράζουν μετοχές... θα περάσει καιρός που θα επιτραπούν και τα δύο...

Το bankingnews έχει αναλύσει το θέμα και επισημάνει ότι η κανονικότητα των ελληνικών τραπεζών είναι σχετική... και επίσης αναφέρει ότι... οι μετοχές των τραπεζών είναι φούσκα... και δεν δικαιολογούνται τέτοιες αποτιμήσεις...

Όσο όμως οι τράπεζες κατέχουν ομόλογα που φέρουν κρατική εγγύηση ο SSM δεν θα επιτρέψει την διανομή κερδών… ούτε για την χρήση 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η Eurobank κατέχει ομόλογα 3,8 δισεκ. senior bond που φέρουν κρατική εγγύηση…

Η Alpha bank 5,38 δισεκ. κρατικές εγγυήσεις, η Πειραιώς 5,9 δισεκ. σχεδόν 6 δισεκ. και η Εθνική 2,79 δισεκ. κρατικές εγγυήσεις μέσω των senior bond που εξέδωσαν οι ελληνικές τράπεζες.

Επί του πιεστηρίου, σήμερα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 @11:05

 


ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ... ΚΟΨΤΕ την... πολλή.... ΜΟΧΛΕΥΣΗ, διευκρινίζω!

ΤΟ ΠΟΛΥ ΓΑΡ της... γεννά παραφροσύνη... ΘΛΙΨΗΣ διευκρινίζω!

ΤΟ ΒΡΑΔΥ έχουμε και την DBRS... 

**

ΤΙΤC: Τι έγινε βρε... πουλητάρια μου; Τι τρέχει? Έγινε κατολίσθηση κι έπεσε κάνας βράχος?







ΚΑΙ - 1% τώρα...

Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό ενημερωτικό του Stock Partners (Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023)

 








***

Ο Κώστας Σημίτης το επεσήμανε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.«Το επενδυτικό κλίμα που επιδιώκει να δημιουργήσει η κυβέρνηση είναι ένας επιβεβλημένος στόχος που, χωρίς να υποτιμώ καθόλου ό,τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, έχει αποδώσει ασταθή αποτελέσματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις κυριαρχούν οι επενδύσεις στο real estate και τα deals κερδοσκοπικών funds, τα οποία μάλιστα συχνά χρηματοδοτούνται με δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες! Δηλαδή, με τα εθνικά μας κεφάλαια οι ξένοι αποκτούν τον έλεγχο της οικονομίας μας. Αυτό δεν λέγεται ξένη επένδυση, αλλά κερδοσκοπικός οπορτουνισμός», τόνισε.

Χ.Α.Α: Σχόλια, παρατηρήσεις και επισημάνσεις από τον ΑΝ@λήτη (10 Μαρτίου 2023)

 

ΓΔ: Μια αγορά που κινείται με βάση την συμπεριφορά 10-15 μετοχών δεν έχει μέλλον. Και ειδικά όταν τα συναλλασσόμενα κεφάλαια είναι στην πλειοψηφία τους θεσμικών, άστα να πάνε!!! Αν δεν υπάρξει διάχυση, τα κουκιά είναι μετρημένα για τον ΓΔ.

ΦΡΙΓΟ: Όταν δεν κινείται φύλλο στην περιφέρεια και η εν λόγω πραγματοποιεί συναλλαγές άνω των €350 χιλ., είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!!! Βρε δεν πάτε να ….. κάνετε καμιά βουτιά, που είναι και τα νερά κρύα!!! Επειδή πολλοί επαναλαμβάνουν ότι η μετοχή ανήκει στην μεσαία κεφαλαιοποίηση, συγνώμη αλλά η μετοχή διαπραγματεύεται σε καθεστώς ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ!!!

Eurobank: Καλό crash test θα αποτελέσει η αυριανή συνεδρίαση, προκειμένου να αξιολογηθεί η αντίδραση στην μη διανομή μερίσματος!!! 

10.3.2023- Χ.Α: “Μη εν πολλοίς ολίγα λέγε, αλλ’ εν ολίγοις πολλά”

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΧΘΕΣ το βράδυ την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ του για το 2022

Οικονομική Έκθεση ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. (2022,Ετήσιος Ισολογισμός,Μητρική-Ενοποιημένη).pdf



ΕΝ ΤΑΧΕΙ: 
  • P/E: 7 (2022)
  • EV/EBITDA: 5 (2022)
  • ΜΕ ιστορικό P/e 10 η τιμή στο ταμπλό θα έγραφε 34,00 ευρώ.
  • ΜΑΖΙ του από τα 2,0000 ευρώ κι ακόμη χαμηλότερα και Χωρίς ναι μεν, αλλά... 
  • ΣΤΑ 4,00 ευρώ σας γράφαμε τα μάτια σας... 14!!
  • Στα 11,00... Με τα βλέμματα στο 21
  • Στα 21,00... Θα τραβήξει για το 31 και δεν θα καεί...

Η πιο "καυτή" μετοχή της επόμενης διετίας (Του Απόστολου Μάνθου)

Kατά τη χθεσινή συνεδρίαση κάποιοι προσπάθησαν βεβιασμένα να εφαρμόσουν την παρωχημένη πλέον έκφραση  "sell the news” κλείνοντας τη μετοχή με κάτι λιγότερο από 300 χιλ. τεμάχια στα 3,855 ευρώ, καταγράφοντας έτσι για την ημέρα απώλειες -2,41%. 

Δεν σήκωσαν όμως το βλέμμα τους να κοιτάξουν τη μετοχή του ομίλου στις αρχές του 2022 που είχε πάνω κάτω τιμές πέριξ των 4 ευρώ με τη μόνη τεράστια διαφορά ότι τότε έπαιζαν τα αποτελέσματα του 2021 όπου η Cenergy είχε καθαρή κερδοφορία τα 22 εκατ. ευρώ, ενώ τώρα είναι 174% πάνω στα 60,4 εκατ. ευρώ. Τότε ο όμιλος είχε καθαρό περιθώριο κέρδους 2,1% ενώ τώρα έχει το διπλάσιο στα 4,2%. 

Τότε το EBIT ήταν στα 59,49 εκατ. ευρώ ενώ τώρα είναι 79% μεγαλύτερο στα 106,41 εκατ. ευρώ. Τότε το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών μόλις περνούσε την πόρτα του 1 δισ. ευρώ και τώρα έχει εκτοξευτεί στα 2 δισ. ευρώ και συνεχίζει ακάθεκτο για το 2023.  

Σχόλια, παρατηρήσεις, εκτιμήσεις και επισημάνσεις από τoν κόσμο τoυ X.A.A και των Αγορών - 10 Μαρτίου 2023

 



Οι ξένοι που έχουν μπει και ποντάρουν στην επενδυτική βαθμίδα δεν θα φύγουν τόσο απλά με ένα τραγικό γεγονός. Σίγουρα το πολιτικό σκηνικό επηρεάζεται αλλά δεν αλλάζει η ρότα.

Τα θετικά εταιρικά μεγέθη δεν θα εκλείψουν, καθώς πολλές εισηγμένες συνεχίζουν να είναι νοικοκυρεμένες, οι τράπεζες έχουν εξυγιανθεί σημαντικά και το εγχώριο χρηματιστηριακό περιβάλλον μοιάζει περισσότερο φιλοεπενδυτικό.

Εν τω μεταξύ, υπάρχει αναμονή για την αναβάθμιση της Χώρας, κάτι που -όταν συμβεί- θα στρέψει εκ των πραγμάτων περισσότερα funds προς τις ελληνικές εισηγμένες.      

Εκτιμούμε ότι η μεταβλητότητα θα συνεχιστεί και στις επόμενες συνεδριάσεις καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν τις πολιτικές εξελίξεις και ενώ το σενάριο της αυτοδυναμίας απομακρύνεται.   

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Χ.Α.Α - Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ της ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ (Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023)

 



  • ΚΡΙΤΗΡΙΑ: Απόδοση μετοχής και τζίρος τουλάχιστον 100.000 ευρώ

Οι σημερινές (25) ανακοινώσεις των εισηγμένων εταιρειών του Χ.Α.Α

 


ΛΑΝΑΚ - Επ.Κεφαλαιαγοράς: Ο ορισμός της απόλυτης υποκρισίας και γελοιότητας!!

 

ΛΑΝΑΚ- ΕΚ: Η απόλυτη υποκρισία και γελοιότητα!!!! Πρόστιμο €64 χιλ. επέβαλε σε μέλη του ΔΣ της ΛΑΝΑΚΑΜ, η ΕΚ!!! Πάμε καλά; Καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν!!! 

Η ΤΙΜΙΑ διοίκηση (έχω παρευρεθεί σε ΓΣ και έχω συζητήσει με την διοίκηση) που έχει και τον μετοχικό έλεγχο της εταιρείας, παλεύει να μην καταγράψει ζημιογόνο αποτέλεσμα, σε σημείο να δίνει ετήσιους μισθούς κάτω €10 χιλ.  σε όλα τα στελέχη, που τα περισσότερα είναι και μέλη της οικογένειας των μεγαλομετόχων.

Δηλαδή ο Πρόεδρος της εισηγμένης θα επιβαρυνθεί με αποδοχές 3 ετών!!!! Βρε, ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! 

Αλήθεια, σε άλλες πραγματικά εξωπραγματικά κραυγαλέες περιπτώσεις τι γίνεται; 

1) Follie: Πάει να ξεχαστεί και ενόψει εκλογών... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! 

2) ΚΡΕΤΑ - ΜΛΣ: Αλήθεια τις θυμάται κανείς; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! 

3) Τέρνα Ενεργειακή: Ένα χρόνο συζητάνε για την πώλησή της, με την μετοχή να διαπραγματεύεται κανονικά. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! 

4) ΑΜΚ ΔΕΗ, Πειραιώς και ALPHA Bank με παραίτηση δικαιώματος και σαφέστατες ενδείξεις εσωτερικής πληροφόρησης!! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! 

5) ΙΝΚΑΤ: Όλα νομότυπα κατά την πώληση; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! 

6) Frigoglass, το τωρινό ζωντανό παράδειγμα και να δούμε εάν και πότε θα υπάρξουν κυρώσεις. 

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!! 

Ο ΑΝ@λήτης

Daily Pivot Analysis – FTSE/XA Large Cap (10/03/2023) & Ημερήσιο Δελτίο Ανοιχτών Θέσεων (08.03.2023)




Daily Pivot Analysis (10.03.2023) | FTSE/XA Large Cap |(Κλείσιμο 09.03.2023)

Πιθανόν στο ίδιο έργο θεατές, με γνωστά θύματα τους εγχώριους ιδιώτες (Από τον Λογικό)

 

Αντίδραση σήμερα για την αγορά μετά από ρευστοποιήσεις αβεβαιότητας που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

 Η προσφορά απορροφήθηκε από ξένους κωδικούς.

Πιθανόν στο ίδιο έργο θεατές με γνωστά θύματα τους εγχώριους ιδιώτες που ξεπούλησαν.

Στα σχόλια της ημέρας:-

Eurobank: Πλάνο για επαναγορά του 1,4% του ΤΧΣ, κερδοφορία 1,3 δισ.ευρώ

 

Συνολικά καθαρά κέρδη 1,3 δισ. ευρώ το 2022 για τον όμιλο. 

Η διοίκηση έχει στόχο φέτος την επαναγορά του ποσοστού 1,4% που κατέχει το ΤΧΣ. 

Σχεδιάζει διανομή μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης του 2023 σε ποσοστό περίπου 25%.

Πιο αναλυτικά:

Λίγο μετά την λήξη της σημερινής συνεδρίασης - Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

 

ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ τα πατήματα της η Αγορά μετά το ψυχολογικό "στραπάτσο" από τον αδόκητο χαμό τόσων συνανθρώπων μας. Μία "σταθμαρχειακή" συντεχνία ασυνείδητων μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας διέλυσε τα πάντα. 

Ναι μεν..., αλλά βρε ανάλγητοι αφού εσείς ξέρατε καλύτερα από τον καθένα μας τα χάλια του οίκου σας, γιατί δείξατε τέτοιο εγκληματικό αντιεπαγγελματισμό στέλνοντας σε αιώνια δυστυχία τόσες οικογένειες; 

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ από την CENER - αρκετοί έπαιξαν την είδηση που δεν τους βγήκε. Ησαν ανοικτοί και ιδού το αποτέλεσμα... Την ίδια στιγμή η ΕΛΧΑ έπαιρνε εκδίκηση από όσους χθες την... έθαβαν! Για να δούμε όμως κι αύριο - μεθαύριο...

Κάποιοι από τους «άχαρτους» περιμένουν ακόμη χαμηλότερες τιμές εισόδου για να επενδύσουν (Πέτρος Στεριώτης)

 

Φίλοι της ιστοσελίδας, χαίρετε!

Τη στιγμή που σύσσωμος ο Ελληνισμός έχει “παγώσει”, οι όποιες συζητήσεις περί ΧΑ περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Η ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία και οι κοινωνικοπολιτικές τις επιπτώσεις έχουν αυξήσει το συστημικό ρίσκο και στα ελληνικά αξιόγραφα.

Ήταν ήδη σε τεχνικώς υπεραγορασμένα βραχυπρόθεσμα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης, επήλθε και το τραγικό συμβάν ως αφορμή βίαιης ρευστοποίησης, κατοχύρωσης κερδών και αλλαγής της διαγραμματικής εικόνας.   

Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά (Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023) @16:30

 

ΗΛΙΑΣ: Το intraday έδωσε και πάλι αγοραστικό σήμα με το 2610 στοπ σε κλείσιμο ώρας. Αν θέλει να πείσει θα πρέπει να συντηρήσει στο 2630-2640 και να δοκιμάσει κίνηση στο 2697.

  • Ο τραπεζικός είναι ο αδύναμος κρίκος έχοντας δώσει ημερήσια έξοδο που θέλει προσοχή.
  • Ο ΟΤΕ σε επιθετική πτωτική τάση και θα πρέπει σύντομα να βρεθεί πάνω από τα 13,90 σε κλεισίματα.

JUMBO: Το guidance του FY:23 κάνει λόγο για αύξηση πωλήσεων της τάξης του 15%.

 

Στo δίμηνο Ιανουάριος + Φεβρουάριος η αύξηση πωλήσεων ανέρχεται στο +40%, ενώ τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις αυξήθηκαν +35%. 

Τα εγκαίνια υπερκαταστημάτων, ένα στη Ρουμανία και 1 στην Κύπρο, καθώς και το λανσάρισμα ηλεκτρονικών πωλήσεων στη Ρουμανία θα συμβάλουν σε αυτόν τον σκοπό. Το μεικτό περιθώριο για το 2023 αναμένεται να διευθετηθεί στο 54% με καθαρό εισόδημα στα €270-€275εκ. 

ELVALHALCOR (CC highlights) - Διπλασιασμός μερίσματος - καθαρή απόδοση 3,2%



ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ - 

Επιτόκιο Long Term στο 3,6%, Short Term στο 4,2%. To CAPEX θα επιβραδυνθεί κάτω από το όριο των 100 εκατ. ευρώ το 2023. 

Η υποχώρηση των καυσίμων και του φυσικού αερίου βοηθά τα περιθώρια κέρδους. 

Η ζήτηση σε αλουμίνιο παραμένει ικανοποιητική, αν και προβλέπεται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με το 2022, που ήταν μια εξαιρετική χρονιά από πλευράς κερδοφορίας και δύσκολο να επαναληφθεί κατά την άποψή μας. 

CENERGY HOLDINGS (Αποτελέσματα FY: 22 ανασκόπηση)

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα ισχυρό σύνολο εκτιμήσεων για τις επιδόσεις για το FY:22 σε όλες τις γραμμές. Πιο συγκεκριμένα: 

 Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1,43 δισ. ευρώ, αύξηση 35% σε ετήσια βάση (1,054 δισ. ευρώ το 2021). Το τρέχον ανεκτέλεστο υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ 

 Οι πωλήσεις καλωδίων αυξήθηκαν κατά 17% στα €964,388 εκατ. (€824,291 εκατ. το FY:21), με αναφερόμενο EBITD στα €105,71 εκατ. (€83,273 εκατ. το 2021, +27%0 και a-EBITDA στο €108,497 εκατ. (+22,5% σε ετήσια βάση, €88,625 εκατ. το 2021).

 Πωλήσεις σωλήνων στα €461,62 εκατ. (από €229,913 εκατ. το 2021, +100%), ανέφεραν EBITDA στα €278,934 εκατ. (από €2,388 εκατ.) και α-EBITDA στα €28,327 εκατ. (€15,974 εκ. το 2021, +77,3%)

Eurobank (Προεπισκόπηση Αποτελεσμάτων 4ο τρίμηνο:22)

 


Eurobank is set to announce Q4:22 results after market hours followed by a conference call. Following Piraeus top line interest income dynamics, we expect strong underlying profitability (up 15.5% q-o-q) and a healthy bottom line of €209m. In more details

Τραγωδία στα Τέμπη: Θα «μιλήσει» το τηλέφωνο του σταθμάρχη

 

Οι ανακριτές εκτιμούν ότι από τις τηλεφωνικές κλήσεις των εμπλεκομένων θα προκύψουν σημαντικά στοιχεία

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από δικαστικές πηγές, στα πορίσματα περιλαμβάνονται εξαιρετικά σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία που φωτίζουν τα αίτια και τις ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ενδεικτικό των συμπερασμάτων των πραγματογνωμόνων είναι η εκτίμηση δικαστικών πηγών, ότι «δίνουν μεγάλη ώθηση στις ανακριτικές ενέργειες» και ήδη μελετώνται από τις αρμόδιες ανακριτικές και εισαγγελικές Αρχές που έχουν αναλάβει το βαρύ έργο απόδοσης ευθυνών για το πολύνεκρο δυστύχημα.