Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Αρχειοθήκη ιστολογίου - Οι σημερινές (58) αναρτήσεις μας - Μέχρι τις 10:00 πμ

 


Αρχειοθήκη ιστολογίου

Ατζέντα (6/6/2023 - 11/6/2023) Στο επίκεντρο Fitch (επενδυτική βαθμίδα;) και ΑΕΠ α’ τριμήνου


Σήμερα Τρίτη, οι μετοχές της ΟΠΑΠ (0,70 ευρώ/μετοχή) θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα χρήσης 2022, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοινώνει τα τραπεζικά επιτόκια καταθέσεων και δανείων για τον Απρίλιο. 

Την Τετάρτη οι ΟΤΕ, Motor Oil, Jumbo, Loulis Food και Performance Technologies έχουν συγκαλέσει τακτική γ.σ., ενώ η ΕΛΣΤΑΤ αναμένεται να ανακοινώσει τη μεταβολή του ΑΕΠ α’ τριμήνου 2023. 

ΟΠΑΠ: Πώς μπορείς να διπλασιάσεις το κεφάλαιο σε λιγότερο από 4 χρόνια

 

Του Δημοσθένη Τρίγγα @capital.gr

Η απόδοση μιας μετοχής αποτελείται από δύο συστατικά, τα κεφαλαιακά κέρδη και τη μερισματική απόδοση. Η μετοχή της ΟΠΑΠ υποαποδίδει σε σχέση με τον ΓΔΤ σε διάφορα παρελθοντικά διαστήματα όταν δεν ληφθεί υπ’ όψιν το μέρισμα. Αντίθετα, αν στην κεφαλαιακή απόδοση της μετοχής της ΟΠΑΠ προστεθεί η μερισματική απόδοση, ξεπερνά σε απόδοση τον ΓΔΤ Συνολικής Απόδοσης (δείκτης όπου συμπεριλαμβάνονται τα μερίσματα των μετοχών που συμπεριλαμβάνονται στον ΓΔΤ).

Η ΟΠΑΠ ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου στο υψηλό εύρος των

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΙΟΥΝΙΟΥ - ΣΥΡΙΖΑ: Οι έξι και το ταμπού της διαδοχής

 


Στιγμιότυπο από την πρώτη μετεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη στη Νίκαια. Ο Αλέξης Τσίπρας επωμίζεται προσωπικά όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, με τις συνιστώσες του κόμματος να τηρούν προεκλογικό σιωπητήριο. Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS

Τα «πριγκιπάτα» της Ρόδου - Ιστορίες κραυγαλέας αυθαιρεσίας, για τις οποίες έχουν εκδοθεί αποφάσεις που δεν εφαρμόζονται, καταγράφει η «Κ»

 



Τουλάχιστον 42 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι από τις πλημμύρες στην Αϊτή

 

Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν την Αϊτή το σαββατοκύριακο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 42 άνθρωποι, ενώ άλλοι 11 αγνοούνται, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Δευτέρα η Πολιτική Προστασία.

Οι σφοδρές βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις σε επτά από τους δέκα νομούς της χώρας, που είναι ήδη βυθισμένη σε οξεία ανθρωπιστική κρίση τροφοδοτούμενη από τη βία των συμμοριών.

Αντιμέτωπες με νέες προκλήσεις οι οικογενειακές επιχειρήσεις

Μπροστά σε νέες προκλήσεις βρίσκονται οι οικογενειακές επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό τοπίο, το οποίο χαρακτηρίζεται από έντονη αβεβαιότητα, αναταραχές και αναπροσαρμογές. 

Την ίδια στιγμή, η εμπιστοσύνη παραμένει βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των οικογενειακών επιχειρήσεων, ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο οι επιχειρήσεις οικοδομούν την εμπιστοσύνη αλλάζει θεμελιωδώς και ταχύτατα κυρίως επειδή αλλάζει η δημογραφική σύνθεση των πελατών, των υπαλλήλων τους αλλά και των ίδιων των μελών των επιχειρηματικών οικογενειών. 

Όπως προκύπτει από έρευνα της PwC «11th Global Family Business Survey - Αποτελέσματα

Κοντά σε συμφωνία με τον Νάγκελσμαν η Παρί Σεν Ζερμέν

 


Ο Κριστόφ Γκαλτιέ δεν έχει μέλλον στην τεχνική ηγεσία της Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς η διοίκηση της ομάδας έχει πάρει την οριστική απόφαση ν' απολύσει τον Γάλλο τεχνικό. 


Η παρουσία του ιδιοκτήτη της πρωταθλήτριας Γαλλίας, εμίρη του Κατάρ, στο Παρίσι επιτάχυνε μάλιστα τις διαδικασίες. 

Στην 9η θέση παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Αθηνών για την πολιτική του σε θέματα «Ισότητας των φύλων» και 27ο στην «Ποιοτική Εκπαίδευση»

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, δημοσιεύθηκε από τους Times Higher Education η διεθνής κατάταξη πανεπιστημίων «THE University Impact Rankings», με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο να σημειώνει σε αυτήν τις υψηλότερες επιδόσεις και διακρίσεις στην ιστορία του.

Πιο συγκεκριμένα, η αξιολόγηση των πανεπιστημίων γίνεται σε συνάρτηση με τους δεκαεπτά στόχους βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (https://www.un.org/sustainabledevelopment/sustainable-development-goals/ ). Το ΕΚΠΑ κατατάσσεται στα καλύτερα 10 πανεπιστήμια παγκοσμίως στον Στόχο 5, ο οποίος αφορά την

ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ… Να κάνουμε και ένα γκάλοπ (από τον Παύλο Στράνα)

 

1.- Βρείτε ποιος είπε την παρακάτω φράση:

«Έχουμε χρέος απέναντι στο λαό και την πατρίδα να σηκώσουμε το βάρος της συγκυρίας χωρίς πισωγυρίσματα χωρίς να απογοητεύσουμε κανέναν και για αυτό δεν θα δεχθώ φαινόμενα αλαζονείας και συμπεριφορές, που πληγώνουν την ενότητά μας αλλά και τους ίδιους τους πολίτες.».

2.- Βρείτε πόσο επί τοις εκατό πήρε το κόμμα του στις εκλογές:

11,5 % ή 51,5% ;

3.- Σε ποιο κόμμα νομίζετε ότι ταιριάζει η παροιμία:

Αχ και να τα έβλεπε αυτά ο τεράστιος Ελευθέριος Μουζάκης!


ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Η εταιρεία είχε μπει ως εγγυητής στα δάνεια της θυγατρικής της Ήλιος, χωρίς όμως να έχει γίνει ποτέ αναφορά στο ύψος των δανείων!!!! 

Και ξαφνικά ανακοινώνει ζημιογόνα αποτελέσματα (ΕΒΤ -€4,6 εκ.), τα οποία έχουν επιβαρυνθεί κατά €4,93 εκ., λόγω αδυναμίας της θυγατρικής να αποπληρώσει δάνεια, ενώ στις 24/4/23 έρχεται κοινοποίηση από άλλη τράπεζα για άλλα €2 εκ.!!!! 

Καμία ανακοίνωση στο ΧΑ και για τα δύο γεγονότα!!! Είναι δυνατόν; Δεν μιλάμε για καμία

Χ.Α.Α: Μέχρι τώρα είδαμε το πρώτο μέρος του έργου - Σας έχουμε υποσχεθεί ότι θα ζαλιστείτε από την απόδοση! ( O ΛΟΓΙΚΟΣ )

 


Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μας βρίσκει κλειστά σήμερα Δευτέρα μετά από μία εβδομάδα που οι ξένες αγορές υπεραπέδωσαν, ενώ η δική μας διόρθωσε για τρεις συνεδριάσεις και γύρισε πάλι στο ανοδικό της trend την Παρασκευή.

  • Πολύ συζητήθηκε η αγορά μας στα νησιά του Κυκλάδων που συναθροίστηκαν πολλοί του ευρύτερου χώρου όπως στη Σίφνο λένε οι πληροφορίες της στήλης, όπου εθεάθησαν γνωστοί «μεγάλοι» τραπεζίτες, χρηματιστές, εισηγμένοι, δημοσιογράφοι, στελέχη εταιρειών εισηγμένων και μη.

Αναλυτικότερα, εμείς τώρα στις επιλογές μας παλιές και νέες παρατηρούμε 

Ο Ρόμπερτ Χάνσεν, άλλοτε κατάσκοπος του Κρεμλίνου στο FBI, πέθανε στη φυλακή

 

Ο διπλός πράκτορας Ρόμπερτ Χάνσεν, στην καρδιά μιας από τις πιο καταστροφικές για τις ΗΠΑ υποθέσεις κατασκοπείας, πέθανε χθες Δευτέρα στα 79 του χρόνια στη φυλακή όπου κρατείτο από το 2002, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία φυλακών.

Αξιωματικός της αντικατασκοπίας στην ομοσπονδιακή αστυνομία, άρχισε να δουλεύει επ’ αμοιβή για τους Σοβιετικούς την περίοδο του ψυχρού πολέμου και παρέδωσε στη Μόσχα μερικά από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά των Αμερικανών τα χρόνια του 1980 και του 1990, έναντι 1,4 εκατ. δολαρίων και διαμαντιών.

Ο Ρόμπερτ Χάνσεν ήταν «ο κατάσκοπος που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην ιστορία του FBI», σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του χθες το πρωί στο κελί της φυλακής υψίστης ασφαλείας της

Έφτασε η ώρα της εισαγγελικής πρότασης στη δίκη για τη δολοφονία Καμπανού

 
Την πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης θα ακούσουν σήμερα οι 12 κατηγορούμενοι που δικάζονται εδώ και 4,5 μήνες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, μετά την «τυφλή» οπαδική επίθεση που πάγωσε το πανελλήνιο, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

   Η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα αναμένεται να αναπτύξει, νομικά εμπεριστατωμένα, την πρότασή της προς τους δικαστές του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης, αξιολογώντας το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, τις μαρτυρικές καταθέσεις και

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για την «καταστροφή» φράγματος στη Νόβα Καχόβκα - Τεράστιος όγκος νερού ρέει ανεξέλεγκτος

 


Πελώριο υδροηλεκτρικό φράγμα που ανεγέρθηκε επί Σοβιετικής Ένωσης και βρίσκεται στο τμήμα της Χερσώνας (νότια Ουκρανία) που ελέγχεται από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «ανατινάχθηκε» σήμερα, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει τεράστια ποσότητα νερού, σύμφωνα με τις εμπόλεμες πλευρές, που αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή της υποδομής κρίσιμης σημασίας.

Βίντεο που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης -δεν είναι δυνατό να επαληθευτούν προς το παρόν- εικονίζουν πολύ ισχυρές εκρήξεις στο φράγμα στη Νόβα Καχόβκα, πάνω στον Δνείπερο ποταμό. Άλλα βίντεο δείχνουν τεράστιες ποσότητες νερού να βγαίνουν από τα συντρίμμια του φράγματος και σοκαρισμένους διερχόμενους.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Χάθηκε κυριολεκτικά η... μπάλα!! ΕΙΚΟΣΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ κι έπονται κι άλλα!!!

 


ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.:  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣH ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

.... Συναφώς, αποφασίστηκε παμψηφεί η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των Ευρώ Τριακοσίων Δεκαπέντε Χιλιάδων (€ 315.000,00) με την έκδοση Ενός Εκατομμυρίου Πενήντα Χιλιάδων (1.050.000) νέων κοινών με ψήφο ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών ευρώ (€0,30) εκάστης, με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, προς δωρεάν διανομή σε Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ανώτερα διοικητικά στελέχη της Εταιρείας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα Παροχής Δωρεάν Μετοχών. 

Συνεπεία της εκδόσεως των ανωτέρω μετοχών, το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται

Οι Βραζιλιάνοι στέλνουν στην ΑΕΚ τον Σαντάνα

Δημοσιεύματα από τη Βραζιλία κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της ΑΕΚ για το μέσο της Ατλέτικο Παραναένσε, Αλεξ Σαντάνα. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει η «ge globo», άνθρωποι του «Δικεφάλου» έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τους εκπροσώπους του ποδοσφαιριστή, ο οποίος ωστόσο δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026.  

Ο 28χρονος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην πατρίδα του, με εξαίρεση

Τότεναμ: Υπογράφει για 2 χρόνια ο Ποστέκογλου

 

Σε κατ΄ αρχήν συμφωνία έφτασε η Τότεναμ με τον Άγγελο Ποστέκογλου, προκειμένου ο ομογενής Αυστραλός τεχνικός της Σέλτικ ν΄ αναλάβει τα ηνία των Λονδρέζων από την επόμενη περίοδο.

Όπως μετέδωσε τη Δευτέρα (5/06) το BBC, αλλά και άλλα βρετανικά ΜΜΕ, ο 57χρονος προπονητής αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο δύο ετών. Ο Ποστέκογλου, ο οποίος οδήγησε την

Στη Bundesliga και τη νέα σεζόν η Στουτγκάρδη

 

Μεταξύ των 18 ομάδων που θα δώσουν μάχη στο νέο πρωτάθλημα της Bundesliga θα βρίσκεται και η Στουτγκάρδη του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου, ενώ αντίθετα η νέα προσπάθεια του Αμβούργου να επιστρέψει στα «σαλόνια» του γερμανικού ποδοσφαίρου μετά τον υποβιβασμό του τη σεζόν 2017/2018 δε στέμφθηκε με επιτυχία.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα υπέρ των «Σουηβών» αποδείχθηκε μη αναστρέψιψο στο "Volksparkstadion", απ΄ όπου έφυγαν νικητές με 3-1 κι έτσι το συγκρότημα του Σεμπάστιαν

«Καμπάνες» σε 7 άτομα για ρατσιστικές επιθέσεις στον Βινίσιους

 

Επτά άτομα που συμμετείχαν σε διαφορετικές ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, τιμωρήθηκαν από την Κρατική Επιτροπή της Ισπανίας κατά της βίας, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (5/06) η Επιτροπή Αθλητισμού της χώρας.

Τέσσερις άνδρες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 60.001 ευρώ (64.255 δολάρια) και αποκλεισμού από τους αθλητικούς χώρους για δύο χρόνια,

Ο πρόεδρος Μπάιντεν εύχεται "καλή επιτυχία" στην ουκρανική αντεπίθεση σταυρώνοντας τα δάχτυλά του

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην αναμενόμενη ουκρανική αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων... σταυρώνοντας τα δάχτυλά του.

Υποδεχόμενος, στο Οβάλ Γραφείο, την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, ο Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι πιθανότητες επιτυχίας έχει η αντεπίθεση που σχεδιάζει η Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν «απάντησε» χωρίς να μιλήσει, υψώνοντας απλώς το χέρι και σταυρώνοντας τα δάχτυλά του.

Η πρωθυπουργός της Δανίας δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να αναλάβει την ηγεσία του ΝΑΤΟ

 


Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν επιδιώκει να αναλάβει την ηγεσία του ΝΑΤΟ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και μια ξεχωριστή συζήτηση με τον διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μπερνς νωρίτερα.

  • «Το έχω πει και παλαιότερα, ότι δεν είμαι υποψήφια για καμία άλλη θέση πέραν αυτής που κατέχω ήδη και αυτό δεν άλλαξε μετά τη συνάντησή μου με τον Αμερικανό πρόεδρο», είπε η Φρεντέρικσεν μιλώντας στους δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση

Αρχειοθήκη ιστολογίου ▼ 2023) ▼ TΡITH 6 IOYNIOY 2023 (34) P A R T 1

 


Αρχειοθήκη ιστολογίου

Νέα εποχή στις Ελληνο-ιαπωνικές σχέσεις

 

Της Γεωργίας Καρούντζου, Διευθύντριας Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας της JTI Ελλάδας

 

Η Ελλάδα και η Ιαπωνία με κυριότερο χαρακτηριστικό τη μακραίωνη πολιτισμική τους Ιστορία μοιράζονται θεμελιώδεις αξίες όπως η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχουν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς στον τομέα της οικονομίας με χαρακτηριστικό τον κλάδο της Ναυτιλίας, με περισσότερα από 70 χρόνια κοινής πλεύσης.

Έχει ιδιαίτερη σημασία η προώθηση του διαλόγου για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον οικονομικό- επενδυτικό τομέα, γεγονός που επισφράγισε και η πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Τόκιο.

Στη βάση αυτή και με αφορμή τη συμμετοχή της εταιρείας μας, Japan

Το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου μπορεί να έχει βιολογικά αίτια

 

Το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, δηλαδή ο θάνατος ενός φαινομενικά υγιούς βρέφους πριν κλείσει τον πρώτο χρόνο ζωής, παραμένει ανεξήγητο. 

Σε δημοσίευσή τους στο περιοδικό «Journal of Neuropathology & Experimental Neurology», επιστήμονες συνδέουν το σύνδρομο αυτό με βιολογικές αιτίες.

Ο αιφνίδιος βρεφικός θάνατος φαίνεται να συμβαίνει όταν τα βρέφη κοιμούνται. Αν και σπάνιος, είναι ο κυριότερος μεταγεννητικός βρεφικός θάνατος στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, καθώς σημειώνεται σε 103 από τις 100.000 γεννήσεις ζώντων παιδιών ετησίως. Παρά τις εθνικές εκστρατείες δημόσιας υγείας που προωθούσαν ασφαλή περιβάλλοντα ύπνου στα βρέφη τη δεκαετία του 1990 στις ΗΠΑ, τα ποσοστά των περιπτώσεων παρέμειναν τα ίδια τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Κατευθυντήριες Οδηγίες και προτεινόμενη Διαδικασία Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα

 

Έλεγχο για τον Καρκίνο του Πνεύμονα προτείνουν 55 ειδικοί επιστήμονες από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ), την Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία (ΕΑΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδιάς-Αγγείων (ΕΕΧΘΚΑ). 


Με την ενεργό συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), κατήρτισαν Κατευθυντήριες Οδηγίες και προτεινόμενη Διαδικασία Προσυμπτωματικού Ελέγχου του Καρκίνου του Πνεύμονα (ΠΕΚΠ) στην Ελλάδα και το επόμενο βήμα είναι η υποβολή προς αξιολόγηση στο Υπουργείο Υγείας.