Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Χ.Α.Α: Η βλακεία ξαναβάρεσε κόκκινο (3 Απριλίου 2023) - από τον Λογικό

 

Στην αρχή της εβδομάδας που πέρασε νέα αφορμή για αιμορραγία στις θέσεις των Ελλήνων επενδυτών, ο Θεός να τους κάνει επενδυτές δηλαδή. Στο άκουσμα προκήρυξης των εκλογών πέταξαν τα χαρτιά τους λες και δεν περιμέναμε από στιγμή σε στιγμή την ανακοίνωση τους.

Η βλακεία ξαναβάρεσε κόκκινο. Το μόνο βέβαιο ότι μέχρι τις εκλογές η αγορά θα είναι πολύ ψηλότερα και οι περισσότεροι χωρίς μετοχές στα χέρια τους. 

Τελικά το σενάριο μας ότι την μεγάλη ανοδική κίνηση η αγορά θα κάνει πριν τις εκλογές είναι σε ισχύ, παρά τους αστάθμητους παράγοντες που έχουν συμβεί. Γράφαμε από τον Δεκέμβριο ότι η διάσπαση των 1000 μονάδων θα γίνει τον

Ιανουάριο και επενδυτική βαθμίδα πριν τις εκλογές. 

Εντάξει ήρθε τώρα να μας το υπενθυμίσει σαν ενδεχόμενο και η GS.   

ΔΕΗ Ξεπούλησαν τον τίτλο στο άκουσμα των εκλογών ως και 7,20€ περίπου. 7,98€ την Παρασκευή και ξάπλα όλοι οι βιαστικοί που ανόητα συνδέουν την εταιρεία τόσο πολύ με τις εκλογές. Απλή υπενθύμιση ότι το δημόσιο έχει 34% πια συμμετοχή και όχι πάνω από 50%. Μετά τις εκλογές θα την βλέπετε με το κιάλι. Αν έχει προηγηθεί και η επενδυτική βαθμίδα…..   

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - ΒΙΟΧΑΛΚΟ 11-0 Τα εύσημα της αγοράς στον αγαπημένο μας Ευάγγελο που συνεχίζει να δημιουργεί αξίες στους μετόχους του και αποτελεί πια εταιρεία πρότυπο που θυμίζει εισηγμένη σε άλλο χρηματιστήριο του εξωτερικού. Νέο ψηλό στα 26,20€ και 3,75 δις κεφαλαιοποίηση. 

Από την άλλη η Βιοχάλκο με τα ιστορικότερα κέρδη και πωλήσεις φυτοζωεί με μια κεφαλαιοποίηση μόλις 1 δις αντί για 2-2,5 δις.    

ΜΟΗ - ΕΛΠΕ 1-0  Εντυπωσιακή η αντίδραση της από την πρόσφατη διόρθωση της. Μην ξεχνάτε πια στον MSCI παίζουν «μεγάλα» παιδιά και δεν συγχωρούν λάθη. Το ζευγάρι της ΕΛΠΕ έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί για κάτι καλύτερο ειδικά με την αναβάθμιση της αγοράς.   

ΤΕΝΕΡΓ Αυτή την φορά κάτι θα προχωρήσει επιτέλους. Πιέζονται κάποιοι να κλείσει πριν τις εκλογές    

ΜΟΤΟ Πολύ καλά τα αποτελέσματα. Αυξημένο κατά πολύ το μέρισμα από 0,04 σε 0,09€.  Πιο καλά προετοιμασμένη για την φετινή τουριστική σεζόν που έχει ήδη ξεκινήσει εντυπωσιακά. Θεωρώ ότι τα 87εκατ. κεφαλαιοποίησης θα αποτελούν γρήγορα παρελθόν και η τριψήφια κεφαλαιοποίηση θα είναι γεγονός.   

TITC Η συσσώρευση μεταξύ 14-14,60 θα δώσει εκ νέου κίνηση ώστε να σπάσει το πρόσφατο υψηλό των 16€. Εύκολα η αποτίμηση της μπορεί να αγγίξει το 1,5 δις αφού τα αποτελέσματα της αρχίζουν να δικαιολογούν.   

CENERGY Από την Τετάρτη κάποιοι θα καταλάβουν καλύτερα και θα αναδείξουν την ηγέτιδα δύναμη στα υποβρύχια καλώδια. Η περιοχή 3,90-4€ έχει δουλευτεί και μαζευτεί από συγκεκριμένο χέρι. Πέφτουν οι όγκοι αφού δεν βρίσκει χαρτιά οπότε λογικά θα κινηθεί πιο επιθετικά ψηλότερα.  

Απογοητεύουν με την υποαπόδοση τους ΑΔΜΗΕ, ΦΟΥΡΛΗΣ, ALPHA, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, LAMDA, PREMIA.   

Στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις ενδιαφέρουσα εβδομάδα ξεκινάει για την ΚΛΜ ενώ ΙΝΤΕΚ και ΠΕΡΦ ξεχωρίζουν για την κίνηση τους που είναι μόλις στην αρχή. Μια προσοχή και σε PROFILE και REALCONS αν και η τελευταία μας έχει απογοητεύσει.


ΕΥΧΕΣ για μία καλύτερη εβδομάδα,

Με εκτίμηση
Ο ΛΟΓΙΚΟΣ

**
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. 

Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.