Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Πρόεδρος της UBS για τη συμφωνία με την Credit Suisse: Ελπίζαμε ότι δεν θα ερχόταν αυτή η μέρα

 



Ένας γάμος που γεννήθηκε από πόνο και όχι αγάπη.  Μετά από πολλές εικασίες και με τις αγορές να βρίσκονται στο κατώφλι του πρωινού πανικού της Δευτέρας στα χέρια μιας κυλιόμενης τραπεζικής κρίσης, η UBS παγίωσε την εξαγορά της προβληματικής Credit Suisse την Κυριακή το απόγευμα.  

Μερικά από τα βασικά σημεία πίσω από τη συμφωνία:  Τιμή αγοράς: Πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια  Ποιος θα διευθύνει τη συνδυασμένη οντότητα: Ο πρόεδρος της UBS Colm Kelleher και ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Ralph Hamers  Άλλο: Η UBS βλέπει τη συμφωνία να αυξάνει το EPS έως το 2027. 

Η επενδυτική τράπεζα Credit Suisse θα εκκαθαριστεί. Συνολική ετήσια εξοικονόμηση κόστους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2027. Και οι δύο τράπεζες έχουν απεριόριστη πρόσβαση στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας. 

Brian Sozzi· Executive Editor Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 στις 10:27 μ.μ. GMT+2 





Η UBS θα αναστείλει το σχέδιο επαναγοράς μετοχών. Η ένταξη θα διαρκέσει 3-4 χρόνια.  "Αυτή η εξαγορά είναι ελκυστική για τους μετόχους της UBS, αλλά, ας είμαστε ξεκάθαροι, όσον αφορά την Credit Suisse, αυτή είναι μια έκτακτη διάσωση", δήλωσε ο πρόεδρος της UBS, Colm Kelleher, σε μια δήλωση, λαμβάνοντας μια βολή με όχι πολύ λεπτό πέπλο. το διοικητικό συμβούλιο και η εκτελεστική ομάδα της Credit Suisse.  

«Είναι μια ιστορική μέρα και μια μέρα που ελπίζαμε να μην έρθει», πρόσθεσε η Kelleher σε μια κλήση αναλυτών που περιλάμβανε τον CEO της UBS, Hamers. Στελέχη της Credit Suisse ή μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν συμμετείχαν στην κλήση.  Τα στελέχη της UBS πρόσθεσαν στο κάλεσμα ότι θα προχωρήσουν «γρήγορα» για να κλείσουν την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse. 

Η εταιρεία είπε ότι είχε κρατήσει επιφυλάξεις έναντι υψηλού προφίλ δικαστικών υποθέσεων της Credit Suisse.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ralph Hamers της ελβετικής τράπεζας UBS απευθύνεται στην ετήσια συνάντηση του Swiss Financial Institute (SFI) στη Ζυρίχη, Ελβετία, 10 Νοεμβρίου 2022. REUTERS/Arnd Wiegmann Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, Ραλφ Χάμερς, στο επίκεντρο καθώς εργάζεται για την ενσωμάτωση της έκπτωτης ανταγωνιστικής της Credit Suisse. REUTERS/Arnd Wiegmann 

Η συμφωνία μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το ευρύτερο ταραχώδες χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά θα μπορούσε να αναστατώσει τους μετόχους της UBS, λέει στο Yahoo Finance πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της UBS. 

 «Από το να έχετε την καλύτερη ελβετική τράπεζα στην UBS με μια ξεκάθαρη στρατηγική, πηγαίνετε στην ιδιοκτησία της χειρότερης», πρόσθεσε η πηγή.  Η UBS αρνήθηκε να διαθέσει τον Χάμερς για συνέντευξη. Η Credit Suisse αρνήθηκε να θέσει τον απερχόμενο πρόεδρο Axel Lehmann διαθέσιμο για συνέντευξη.  

****

Ο Brian Sozzi είναι ο εκτελεστικός συντάκτης της Yahoo Finance. Ακολουθήστε το Sozzi στο Twitter @BrianSozzi και στο LinkedIn. Συμβουλές για την τραπεζική κρίση; Στείλτε email brian.sozzi@yahoofinance.com