Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

23 Μαρτίου 2023 - ΔΕΗ: Θέλει ακόμα δουλίτσα για να μας πείσει...

 

Αγαπητοί συναγωνιστές,


Το θέμα στο χρηματιστήριο όπως φαίνεται είναι πως σου πουλάνε το πακέτο, με τι περιτύλιγμα δηλαδή.


Έχουμε βρει τα προσαρμοσμένα που κοιτάνε οι αναλυτές και είναι ενθουσιασμένοι στην περίπτωση της ΔΕΗ. Εδώ και μερικά χρόνια το θέμα το αν έφτιαξε ή όχι ο ισολογισμός είναι ένα ερώτημα. 


Το θετικό είναι πως βελτιώθηκαν τα προσαρμοσμένα EBITDA, αλλά τα δημοσιευμένα είναι αρκετά κάτω και δε συζητάμε για το περιθώριο EBITDA που βούλιαξε. 


Έφτιαξε λέει ο καθαρός δανεισμός, αλλά οι λειτουργικές ταμειακές ροές κατέρρευσαν και ευτυχώς που πήραμε

και εκείνα τα λεφτά από την πώληση του ΔΕΔΔΗΕ και κάπως μειώθηκε το κεφάλαιο κίνησης λόγω της βελτίωσης της κατάστασης στο θέμα της ενεργειακής κρίσης.


Αφήστε που οι συνολικές υποχρεώσεις απογειώθηκαν στα 17 δισ. ευρώ ενώ τα ίδια κεφάλαια έχασαν 1 ολόκληρο δισεκατομμύριο. 


Δεν ξέρουμε που θα ήταν η ΔΕΗ σήμερα αν δεν είχε γίνει η μεγάλη αύξηση κεφαλαίου και δεν είχε πουληθεί ο ΔΕΔΔΗΕ. EBITDA 1,1 δισ. ευρώ βλέπει ο κ.Στάσσης για φέτος και θα βγάλει κέρδη να δώσει και μέρισμα. 


Η ουσία είναι πως έχει καταφέρει να αλλάξει την εικόνα της επιχείρησης και να κάνει τους επενδυτές να τη βλέπουν με θετικό μάτι και αυτό είναι το πιο σημαντικό. 


Για εμάς βέβαια που κοιτάμε και όλο το ταμπλό και μας αρέσουν εταιρείες με χαμηλή μόχλευση, ειδικά σε ένα τέτοιο περιβάλλον και δίνουν και καλά μερίσματα, θέλει ακόμα δουλίτσα για να μας πείσει.


Την καλημέρα μας   


Ο ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ