Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Ο… ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΚΑΙ ΟΙ… ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΘΕΝΤΕΣ!!! του Παύλου Α. Στράνα

Κι έλεγα, θα τους ξαναδούμε, δεν θα τους ξαναδούμε… 

Φαίνεται όμως ότι οι πολιτικοί μας γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας, ότι αυτός ο λαός δεν έχει ούτε κρίση, αλλά ούτε και μνήμη.

Τι είχαμε αυτή την εβδομάδα στο πολιτικό σκηνικό.

Έναν νεόκοπο αρχηγό κόμματος, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ξεφούσκωσε σαν αρχηγός, σε πολύ μικρό διάστημα, μη δυνάμενος να δώσει στο κόμμα του, την πνοή που χρειαζόταν για να κρατήσει τους επανακάμψαντες δημοσκοπικά ψηφοφόρους του παλαιού ΠΑΣΟΚ, και από το 17% των πρώτων ημερών της εκλογής του ως αρχηγός, έπεσε στο ταπεινό 9%, και τι κάνει;

Υλοποιεί την παροιμία του Ελληνικού λαού, «έκανε η μύγα…».

Παρουσιάζεται σαν Μεσσίας, και προτείνει στους ψηφοφόρους που δεν θέλουν ούτε τον Μητσοτάκη, ούτε τον Τσίπρα , να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ, και εκείνος ΜΕΤΑ τις εκλογές θα σκεφτεί, και θα προτείνει κάποιον άλλον για πρωθυπουργό!!!

Ας αναλύσουμε λίγο αυτό που προτείνει, για να αντιληφθούμε την ηλιθιότητα που περιέχει η πρόταση.

1.- Σε ποιους ψηφοφόρους απευθύνεται η πρόταση; Προφανώς σε αυτούς που δηλώνουν ότι δεν ψηφίζουν κανέναν από τους δύο για πρωθυπουργό.
Ποιοι ψηφοφόροι δηλώνουν ότι δεν θέλουν ούτε Μητσοτάκη ούτε Τσίπρα;

Προφανώς οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, του Βελόπουλου, του Βαρουφάκη, του Κασιδιάρη, του Τζήμερου, και όλων των άλλων μικρών εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων.

Φυσικά, οι υπόλοιποι ψηφοφόροι που ψηφίζουν ΝΔ, και Σύριζα, θέλουν αντίστοιχα τον έναν ή τον άλλον, άρα η δεξαμενή στην οποία απευθύνεται ο Ανδρουλάκης είναι οι υπόλοιποι.
Ε, λοιπόν, υπάρχει ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι έστω και ένας ψηφοφόρος αυτών των κομμάτων, θα ψηφίσει τον Ανδρουλάκη, για …επιλογέα Πρωθυπουργού;;;

Θα μου πείτε, υπάρχει και το 14% των αναποφάσιστων.

Σωστά, μόνο που όλοι γνωρίζουν πως οι αναποφάσιστοι, είναι σε μεγάλο ποσοστό, «αποφασισμένοι», που διαφωνούν με το κόμμα τους, αλλά την τελευταία στιγμή επανακάμπτουν σ αυτό, είναι «συνειδητά αναποφάσιστοι» γιατί γνωρίζουν καλά τι σημαίνει «ψηφίζω», και όχι αναποφάσιστοι του τύπου
«ρε γαμώτο, τι να ψηφίσω; Είμαι μεταξύ τριών».


Και σε αυτούς τους αναποφάσιστους, δεν έχει ελπίδες το ξαναζεσταμένο φαγητό Ανδρουλάκη.

2.- Και φυσικά, δεν άργησε η επανεμφάνιση Βενιζέλου ως πιθανού «εκλεκτού», του Ανδρουλάκη. Του γνωστού φοβικού Βενιζέλου, που μας έλεγε πως υπέκυπτε στις πιέσεις των Τροϊκανων.
Δηλαδή εσύ που έχεις αηδιάσει με τους πολιτικούς, και δεν γουστάρεις ούτε Μητσοτάκη, ούτε Τσίπρα, θα πας να ψηφίσεις Ανδρουλάκη, για να σου φέρει Πρωθυπουργό τον Βενιζέλο, στην επιλογή του οποίου …θα πρέπει να συμφωνήσουν ο πρώτος και ο δεύτερος των εκλογών .

Ε, να δω τον Μητσοτάκη, και τον Τσίπρα, να κρατάνε αλά μπρατσέτα τον Βενιζέλο και να τον …εγκαθιστούν στο Μαξίμου, …κι ας πεθάνωωωω!!!
Για να σοβαρευτούμε όμως λίγο, προσωπικά προβλέπω ότι με τις εμφανίσεις του πριν τις εκλογές ο Ανδρουλάκης, δύσκολα θα ανεβάσει το ΠΑΣΟΚ, σε διψήφιο ποσοστό.

Ας πάμε όμως σε ένα άλλο αστείο της εβδομάδας.
Την κυρία Δούρου την θυμάστε; Την γνωστή περιφερειάρχη;
Εμφανίστηκε κι αυτή χτες στο προσκήνιο, και δείτε τι γράφει στο τουίτερ.

«Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει πολιτικές εναντίον της αισχροκέρδειας & της ακρίβειας όπως έκανε η κυβέρνηση Σύριζα μέχρι το 19’. Χρόνια πολλά για αύριο.».!!!!!

Δεν σας κοροϊδεύω, αυτό έγραψε, αλήθεια, πιστέψτε το. Έγραψε… «ότι θα εφαρμόσει πολιτικές εναντίον της αισχροκέρδειας & της ακρίβειας όπως έκανε η κυβέρνηση Σύριζα μέχρι το 19’»!!!
Ρε, τι πιστεύουν; Ότι ο λαός είναι πρόβατο εντελώς;

Αρχικά, κυρία Δούρου, όταν γράφουμε συντετμημένες χρονολογίες η απόστροφος πάει πριν τον αριθμό και όχι μετά!!!

Δεν γράφουμε 19’ γράφουμε ’19.

Αυτό που γράψατε σημαίνει 19 λεπτά, το 2019 γράφεται , ’19.

Το επισημαίνω γιατί δεν είναι λάθος, είναι άγνοια της Ελληνικής γλώσσας, προσόν που διαθέτει εν αφθονία ….ο αρχηγός σας, μην κολλήσετε κι εσείς!

Ας πάμε όμως στη σπουδαιότερη παραδοχή που εν αγνοία της κάνει η κυρία Δούρου.
Γράφει στο τουίτερ:
«Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει πολιτικές εναντίον της αισχροκέρδειας & της ακρίβειας όπως έκανε η κυβέρνηση Σύριζα μέχρι το 19’.».

Όσοι γνωρίζουν Ελληνικά, από τη φράση «η επομένη προοδευτική κυβέρνηση ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ, ότι θα εφαρμόσει…», καταλαβαίνουν ότι:

1.- Υπάρχει σχηματισμένη ήδη η «προοδευτική κυβέρνηση», αφού ΕΧΕΙ δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει κλπ. κλπ.

2.- Για να υπάρχει τέτοια κυβέρνηση που μάλιστα ΕΧΕΙ δεσμευτεί κι όλας, θα πει πως υπάρχει γραπτή συμφωνία κομμάτων, να συνεργαστούν μετά τις εκλογές, και επειδή η κυρία Δούρου χρησιμοποιεί και το επίθετο «προοδευτική», τότε μάλλον μας «αποκαλύπτει» προγραμματική συμφωνία Σύριζα-Πασοκ-Μέρα 25. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει «επόμενη προοδευτική κυβέρνηση».

3.- Υπάρχει και το τρίτο ενδεχόμενο, να μην κατάλαβε τι ακριβώς σημαίνει αυτό που έγραψε η κυρία πρώην περιφερειάρχης.

Προσωπικά, θεωρώ την τρίτη εκδοχή ως επικρατέστερη, αν κρίνω και από το σύνολο της διακυβέρνησης Σύριζα. Άλλωστε και ο αρχηγός σε Συνέδριο το είχε πει, «σύντροφοι δεν καταλάβατε τι ψηφίσατε, γιατί καταψηφίσατε την πρόταση μου, οπότε ….επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία»!!!!!

Δημοκρατικές διαδικασίες!!!

Βενιζέλος - Δούρου - Καραμανλής.
Να έχεις πρόβλημα, και να σου προτείνουν να δεχτείς να σου το λύσουν, 
εκείνοι που σου το δημιούργησαν!!!!

Ελλάδάρα, αγάπη μου!!!