Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Ισχυρό το Τραπεζικό σύστημα και ασφαλείς οι καταθέσεις; (από τον Μεθοδικό Σερίφη)


Για όσα ζήσαμε στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και διαδραματίστηκαν με τις Τράπεζες, ήρθε να τα φρεσκάρει στη μνήμη μας η Credit Suisse. 

Ποιος εγγυάται τι εγγυάται, καλύτερα ας μην ξύνουμε πληγές !

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ότι ο πρίγκηπας ήτανε γυμνός και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν με τις μαζικές αναλήψεις ένθεν και ένθεν σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εκείνο πού θα πρέπει να αναρωτηθούμε είναι το πού πάνε όλα αυτές οι αναλήψεις και νομίζω ότι σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε.
Το προφίλ που ανακύπτει στον κάθε ένα που τραβάει τα χρήματα  του δεν θα αναλύσουμε όμως μπορούμε να πούμε τις παραμέτρους η καλύτερα τις εναλλακτικές μορφές άλλης επενδυτικής  στρατηγικής που ενέχουν μηδενικό ρίσκο ( σήμερα τι δεν έχει ρίσκο ) μέχρι εκεί που αντέχει η ψυχολογία τους.

Δηλαδή να υπάρξει διασπορά επενδυτικού κινδύνου.
Να αγοράσουν κρατικά ομόλογα η εταιρικά.
Να τοποθετηθούν σε αμοιβαία κεφάλαια σε χρυσό η ακίνητα μέχρι και κρυπτονομίσματα.
Το σημαντικότερο να τοποθετηθούν σε μετοχές με  μερίσματα ή και χωρίς.

Αγαπητοί αναγνώστες υπάρχουν πολλές εισηγμένες που έχουν πιεστεί λόγο συγκυριών που δεν έχουν σχέση και θα πρέπει να τις δούμε ως ευκαιρία !

Ειδικά εκείνοι που ξύπνησαν από το λήθαργο τις μικροτραπεζικής πολιτικής επιτοκίων κοροϊδίας έχουν καταλάβει ότι καλύτερα ένα μέρος να το έχουν μετοχές παρά να λιμνάζει στον εγκλωβισμό μιας κατάθεσης.

Μην σας φανεί παράξενο τις ερχόμενες ημέρες να έχουμε αντίδραση του γενικού δείκτη σε σχήμα  V για τους λόγους που  αναφέραμε.

Εις το επανιδείν






Μεθοδικός Σερίφης ⭐️