Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Σχόλια, παρατηρήσεις, εκτιμήσεις και επισημάνσεις από τoν κόσμο τoυ X.A.A και των Αγορών - 29 Μαρτίου 2023

 


ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: ΣΗΜΕΡΑ ανακοινώνει τα αποτελέσματα χρήσης και δεν χρειάζεται να σας γράψω τι εικόνα θα εμφανίζουν... Προ 2μήνου στα 3,1000 και στα 2,9000 τώρα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κάτι θέλει να μας πει η μετοχή με την συμπεριφορά της. Μάλλον, για την χρήση 2022...

AUSTRIA CARD: Να τα γράφουμε όλα. Χθες έκανε επίδειξη στοργής και στήριξης απέναντι στην μετοχή της καλύπτοντας στο κλείσιμο όλη την πτώση με ανοικτή εντολή αγοράς 10.000 τεμαχίων αξίας 119.000 ευρώ.

SPREADS

ΧΩΡΑΑΠΟΔΟΣΗ %Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ4,17+1,88
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ3,15+0,86
ΙΣΠΑΝΙΑ3,34+1,04
ΙΤΑΛΙΑ4,15+1,85

ΕΛΣΤΡ- OAK: Τι αγοράζει κανείς με 47 εκατομμύρια σήμερα; Ένα ακίνητο που πουλήθηκε στον Σκαραμαγκά με 7 εκατομμύρια, ένα ακίνητο στην Θεσσαλονίκη αξίας άνω των 15 εκατομμυρίων, ίδια κεφάλαια 90 εκατομμύρια...

  • Και μην το ξεχάσω, μια εταιρία που πουλάει 140 εκατομμύρια ευρώ στο 9μηνο, με τα EBITDA 18,7 εκατομμύρια.  Δηλαδή, με τέτοιους ρυθμούς θα έχουμε μέχρι τέλος του χρόνου ένα EBITDA σχεδόν ίσο με την αξία της εταιρίας μείον τα δύο ακίνητα. 
ΕΡΧΕΤΑΙ το πακέτο… Ντελόρ για τις εταιρίες πληροφορικής. ΔΥΟΜΙΣΙ Δισ.είναι αυτά. Θα φάνε και οι κότες. Entersoft και ΠΕΡΦ οι μόνες που δεν έχουν ουσιαστικά αποτιμήσει την κατάσταση. Ελπίζω το 2023 να είναι η χρονιά τους από τον κλάδο. 

AEEAΠ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καλές χρυσές οι εταιρείες του κλάδου, αλλά για λίγα πράγματα επενδυτικά, πέρα από το μέρισμα!!! Το discount, που έχουν οι εν λόγω μετοχές είναι λογικό και για αυτό καλά θα έκαναν να το συγκρίνουν με την έσχατη, ταλαίπωρη και πλέον υποτιμημένη ΑΕΕΧ του ΧΑ, την Ανδρομέδα, η οποία διαθέτει και ποιοτικούς άμεσα ρευστοποιήσιμους τίτλους και όχι ακίνητα!!! 

  • Τώρα εάν κάποιοι ονειρεύονται αποτιμήσεις ανάλογες με αυτήν της μεγαλύτερης σε κεφαλαιοποίηση εταιρείας του κλάδου, η οποία διαθέτει όμως μηδενική διασπορά, δυστυχώς θα πρέπει να περιμένουν το επόμενο 1999!!!
  • Το χειρότερο είναι ότι ειδικά οι πρόσφατα εισαχθείσες, έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ αγορών ιδίων μετοχών, ενώ πραγματοποιούνται και περιοδικά πακέτα, προκειμένου να αυξηθεί ο μέγιστος ημερήσιος επιτρεπόμενος αριθμός μετοχών!!!

Προφανώς κάποιοι που μπήκαν με το ζόρι, προσπαθούν να απεμπλακούν! Δεν πιστεύω όμως ότι τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από την Δημόσια Εγγραφή προορίζονταν για αυτό τον σκοπό! Αυτά βλέπουν και οι υπόλοιπες μη εισηγμένες ΑΕΑΑΠ και το πάνε από αναβολή σε αναβολή!

**********

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

ΑΛΦΑ: Γιατί άραγε; Ποιούς εξυπηρετεί το...λιώσιμο της μετοχής της; 

**

ΠΑΝΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ: Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Monde, τέσσερις μεγάλες γαλλικές τράπεζες και μία τράπεζα του εξωτερικού αποτελούν αυτή τη στιγμή στόχο ταυτόχρονων ερευνών, στο πλαίσιο ερευνών που ξεκίνησε η Εθνική Οικονομική Εισαγγελία (PNF) τον Δεκέμβριο του 2021.

Η Société Générale, η BNP Paribas, η Exane (θυγατρική της BNP Paribas), η Natixis (όμιλος BPCE) και ο βρετανικός τραπεζικός κολοσσός HSBC είναι ύποπτοι για διακεκριμένη περίπτωση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες φορολογικές δραστηριότητες. Η BNP και η Exane είναι επίσης ύποπτες για διακεκριμένη φορολογική απάτη.  

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Τα αποτελέσματα χρήσης 2022 είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικά. Και το μέρισμα αναμένεται να είναι χορταστικό... Μία μετοχή για πραγματικούς επενδυτές, μια θέση σε ένα ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ 8 με 12 μετοχές είναι MUST!

ΕΝΑ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ανθρωπάκι - ως εκ των πράξεων του ο χαρακτηρισμός - μπόρεσε να σκορπίσει απέραντη θλίψη και οδύνη σε πολλές δεκάδες οικογένειες, ενώ παράλληλα παρέλυσε την οικονομική ζωή μίας ολόκληρης χώρας!! Τον βοήθησαν και μερικοί απερίγραπτοι συνάδελφοι του.

  • ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αρνείται να γράψει αρνητικό πρόσημο... Αναμένεται εξαιρετικό 12μηνο...
  • Eurobank + NBG : Καμία σχέση με τις άλλες δύο.
  • ΙΝΤΕΚ: Αμεση επαναπροσέγγιση των 4,00 ευρώ, κινείται ανεξάρτητα του γενικότερου κλίματος.
  • ΤΕΝΕΡΓ: Πιθανή συμφωνία ενόψει των εκλογών... 
  • ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Αύριο ανακοινώνει τα αποτελέσματα χρήσης και δεν χρειάζεται να σας γράψω τι εικόνα θα εμφανίζουν... Προ 2μήνου στα 3,1000 και στα 2,9000 τώρα.
  • ΜΕΖΖ: Νομοτελειακά θα συνέβαινε κι αυτό... Οι μετοχές δεν ανεβαίνουν διαρκώς, ενώ δεν τις κυνηγάμε στα ψηλά τους, με τις τιμές (ΓΚΜΕΖΖ) να έχουν ξεφύγει για τα καλά σε χρόνο dt. 
ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ: Επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ εκινείτο στα όρια της χρεοκοπίας, είχε αποτίμηση 400 εκατ. ευρώ, ήταν υπερδανεισμένη, ενώ οι τράπεζες ανησυχούσαν για πιθανή στάση πληρωμών και ο κίνδυνος του default δεν ήταν αμελητέος. Η δε διαχείριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως προς την ΔΕΗ ήταν τραγικά αποτυχημένη.

Σήμερα η ΔΕΗ έχει κεφαλαιοποίηση 2,93 δισ. ευρώ... Αλλά αφαιρώντας τα 1,35 δισ. της ΑΜΚ και το τίμημα για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ 1,35 δισ. προκύπτει χρηματιστηριακή αξία 200 εκατ. Και για να ακριβολογούμε έλλειμμα χρηματιστηριακής αξίας 200 εκατ. σε σχέση με την τραγική περίοδο ΣΥΡΙΖΑ. 

*****
ΑΠΑΝΤΗΣΗ για την ΙΝΤΕΤ που αποτιμάται σε... 8,2 εκατ. ευρώ(!!)



ΠΡΟΦΑΝΩΣ κάποιος(οι) αποχωρεί(ούν), θα βαρέθηκε(αν) να περιμένει(νουν)... 


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ...

INTET- YΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: 

Η CDMEDIA που απέκτησε από την Eurobank το 30% της ΙΝΤΕΤ στη χρήση 2021 εμφανίζει κύκλο εργασιών 70 εκατ. ευρώ και κέρδη 4,5 εκατ. ευρώ. Εξαιρετικά υποσχόμενη περίπτωση η ΙΝΤΕΤ και χωρίς ανάμειξη τρίτων (που λέει ο λόγος, αφού κάτι τέτοιο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει…) – Καθαρή εταιρεία, απελευθερωμένη από τον πρώην μεγαλομέτοχο που της έπινε το αίμα με το μπουρί της σόμπας!!
 
Η ΙΝΤΕΡΤΕΚ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ χωρίς την σπάταλη διαχείριση του Δημ.Κοντομηνά που την είχε ξεπατώσει επί 10ετίες(!!) βρήκε την ζωντάνια της και επανήλθε στην κανονικότητα.

Με αποτέλεσμα κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο, να επιτυγχάνει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές 1,05 εκατ. ευρώ περιορίζοντας έτσι το ύψος του καθαρού της δανεισμού μαζί με τις μισθώσεις από 3,6 εκατ. σε 2,6 εκατ. ευρώ. (ΔΔΜ εξαιρετικός στο 0,3)

Η Intertech είναι από τους πλέον καταξιωμένους ομίλους στον τομέα της τεχνολογίας στην ελληνική αγορά, με ένα πλούσιο και καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών και ένα πανελλαδικό δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών” είχε δηλώσει ο κ. Σπύρος Γιαμάς, Διευθύνων Σύμβουλος της CD Media SE.

Δεύτερο εξάμηνο 2022 – Κατακυρώθηκε υπέρ της ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. ανοιχτός διαγωνισμός της Υπηρεσίας Προμηθειών Πολεμικής Αεροπορίας ύψους €4,28 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ). Το αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η Προμήθεια – Εγκατάσταση Συστημάτων Αποφυγής Πρόσκρουσης πτηνών σε περιοχές αεροδρομίων.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: Πριν 15 χρόνια είχε κλείσει στα… 2,9600 ευρώ (μη προσαρμοσμένη, γιατί έχει κάνει και reverse split 2π/1ν και ΑΜΚ 2π/1ν στα 0,5000)

ΥΓ: Υπάρχει και το εξής… σενάριο: Κάποιος μεγαλύτερος, πολύ θα λέγαμε, όμιλος να ικανοποιήσει και τον κ.Αμοιρίδη και τον κ.Γιαμά. Εδώ σε θέλω κάβουρα…


*****

*****
ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 

ΑΛΛΑ και στο +110% στο 12μηνο -μείον την υποτίμηση του νομίσματος.

*********




ΟΑΚ: Η τραπεζική κρίση της Deutsche Bank νομίζω ότι αποτελεί υπερβολή μιας φοβίας που καμία ουσία δεν έχει. Η Deutsche Bank αποτελεί μια τεράστια τράπεζα στις 5 μεγαλύτερες του πλανήτη με ενεργητικό που ζαλίζει και που αν σκάσει δεν σώζεται ούτε από την Γερμανία. 


Συνεπώς για όποιο πιστεύει στο σενάριο αυτό καλά θα κάνει να αγοράζει κονσέρβες, γη και κάνα χωραφάκι με νερό να φυτεύει μαρούλια και να τρώει αντί να ψάχνει για αμυντική μετοχή. Δεν υπάρχει αμυντική μετοχή στο σενάριο της κατάρρευσης της DBK. Θα σβήσει ο ήλιος από τα χρηματιστήρια. 


Σε λιγότερο από μία μέρα θα διαλυθεί ο τραπεζικός κλάδος στον πλανήτη, ασφαλιστικά ταμεία θα τελειώσουν την δεύτερη μέρα, τα ελάχιστα εναπομείναντα αμοιβαία στον πλανήτη θα κλείσουν την τρίτη μέρα και μέχρι την τέταρτη ή πέμπτη μέρα το σύνολο των εισηγμένων μετοχών θα γράφει πτώσεις από 70 έως 99%.


Επιζώντες την επόμενης μέρας κάποιοι μέτοχοι εταιριών με μηδενικό δανεισμό και δυνατότητα να επιβιώσουν χωρίς παραγωγή για τουλάχιστον 12 μήνες. Και επειδή αυτά δεν γίνονται μην ετοιμάζεστε για αρμαγεδδώνα ακόμα.


***********


ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΤΕ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΑ και πρωτίστως μην ρευστοποιείτε μετοχές που διαπραγματεύονται με εξόφθαλμα εξαιρετικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες, γιατί είναι αμαρτία. 

Αποτελούν περιουσιακά στοιχεία σας και όχι αντικείμενα που λειτουργούν εις βάρος σας. 

ΜΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΣΤΕ από τις κινήσεις των ψευτοεπενδυτών του 24ωρου ή του 48ωρου, αυτοί είναι αρρωστάκια αγιάτρευτα με γνωστή κατάληξη.  

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ την δική τους αδυναμία και μην συμπαρασύρεστε μαζί τους. 

ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι πρότυπα επιχειρηματικής λειτουργίας και αξιοσύνης σε ποσοστό άνω του 50%(!).. Απομονώστε τους άχρηστους και τις άχρηστες μετοχές τους. 

ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΑΙ και τόση σημασία στο αποτέλεσμα των Εκλογών. Υπάλληλοι είναι και τίποτα παραπάνω. Ευτυχώς για μας, αλλιώς δεν θα είχε μείνει τίποτα όρθιο... 

ΣΤΟ -1,19% ο παρανοϊκός δείκτης, με τις υπόλοιπες αγορές να παραμένουν σταθερές και με οριακές μεταβολές...




Η ενασχόληση με το ελληνικό χρηματιστήριο, για κάποιους είναι δουλειά, για κάποιους μπίζνα και για άλλους μεράκι. Εγώ συμπορεύομαι με όσους το θεωρούν μεράκι και αγαπούν αυτό που κάνουν. 

Είμαι με εκείνους που μελετούν και προσπαθούν να αναλύσουν, να ενημερώσουν και να ενημερωθούν, χωρίς καμία σκοπιμότητα, χωρίς να έχω χαρτιά να σπρώξω.  Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να βγάλουν λεφτά είτε από τις μετοχές απευθείας ή από τις «διαφημίσεις». 

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τα πάντα. Από τους δημοσιογράφους, τους αναλυτές μέχρι και τους επενδυτές.   Ο ένας κοιτάει τον άλλο επιφυλακτικά. Γιατί να μας το γράφει αυτό έτσι λέει ο ένας, μας κοροϊδεύει θεωρεί ο άλλος, έχει συμφέροντα κρίνει ο άλλος και βέβαια υπάρχει και ο ξερόλας που απλά διαβάζει για να κράξει.  

Εμείς σύντροφοι, θα πρέπει να αλλάξουμε από αυτή τη σελίδα την εικόνα και να τη γυρίσουμε σε εκείνη την εποχή της ενημέρωσης και της παρουσίασης όλων των θεμάτων που θεωρούμε σημαντικά. Χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς μικροσυμφέροντα, χωρίς να ευνοούμε τον ένα ή τον άλλο.   

Παρουσίαση των δεδομένων, ανάλυση των ισολογισμών, πληροφορίες που ακούγονται και συνολικά όσα μπορούν να μας βοηθήσουν για να σταθούμε καλύτερα σε αυτό το παίγνιο, το οποίο ας μη γελιόμαστε, έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο.   

Καθώς δεν διασφαλίζεται η ίση πρόσβαση στη γνώση, που θεωρούμε σημαντική και πρέπει να μας τη διασφαλίσουν. Μέσα από εδώ, θα πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα ψύχραιμα και να τα αναλύουμε με σκοπό να μη μας πιάσουν στον ύπνο. 


ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ προς εμπέδωση: Οι ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ διαθέτουν δύο μειονεκτήματα σε σχέση με τις άλλες ξένες τράπεζες αφού σε σύνολο 24,5 δισ. ιδίων κεφαλαίων τα 13,8 δισ. αφορούν την αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση, είναι δηλαδή χαμηλής στάθμης κεφάλαια. 

Παράλληλα διαθέτουν 18 δισ. κρατικές εγγυήσεις για ισόποσα senior bond δηλαδή τραπεζικά ομόλογα που φέρουν κρατική εγγύηση. Και ενώ το ζήτημα της αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης αντιμετωπίζεται με την κερδοφορία, οι κρατικές εγγυήσεις σε τραπεζικά ομόλογα αποτελούν ουσιώδη ανασταλτικό παράγοντα.






Γ.ΚΑΤΙΚΑΣ - FRIGOGLASS: Ακούγαμε το προηγούμενο διάστημα διάφορα σχόλια για το τι θα πράξουν οι μικρομέτοχοι. Είχε μάλιστα ακουστεί πως οργανώνονταν για νομικές κινήσεις και περιμέναμε πως κάτι θα έκαναν σήμερα στη γενική συνέλευση. Κάτι θα έλεγαν, κάτι θα ρώταγαν. 

Τίποτα όμως. Δεν βρέθηκε ένας να ρωτήσει κάτι τη διοίκηση. Αλλάζει τώρα η εταιρεία και μένει με το 15% αυτών που είχε. Μακάρι να ξεκινήσει μία άλλη πορεία και να πάει καλύτερα στο μέλλον, αλλά νομίζουμε πως χρηματιστηριακά δεν έχει κάτι να δώσει.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν υπήρξε μέτοχος που να ψήφισε κατά. 




ΠΟΡΕΙΑ Γ.Δ στη τελευταία 5ετία


*************



Γιατί επενδύω στις ελληνικές τράπεζες (28.3.2023) 

Του Δημοσθένη Τρίγγα

Οι τράπεζες, έπειτα από 10 και πλέον χρόνια που ήταν στα αζήτητα, δείχνουν να τρέχουν να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο. 

Ο πίνακας με τους δείκτες ανάμεσα στις τράπεζες σε ολόκληρη την Ευρωζώνη αποδεικνύει γιατί οι ελληνικές τράπεζες είναι επενδύσιμες και μπορούν να φέρουν υψηλές αποδόσεις στους κατόχους των μετοχών τους. 

Από την άλλη πλευρά, ρίσκα δεν υπάρχουν; Σαφώς! Μερικά από τα ρίσκα τα οποία πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας για τις τράπεζες είναι







Χ.Α.Α: Εν ολίγοις πολλά (28 Μαρτίου 2023)

ΕΧΑΕ: Οι μισθοί να πέφτουν, οι αργομισθίες συν όλα τα άλλα τυχερά και άσε τους άλλους να αγαπιούνται. Κι αν δείτε εσείς μέτρα να θεσπίζονται από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να μου στείλετε χαιρετίσματα. 
  • Αλλωστε, οι επιτροπές που φτιάχνουν κάθε λίγο και λιγάκι μπορεί να... κουράζονται από το πολύ και μεγάλο έργο που επιτελούν, αλλά δε πρέπει να έχουν παράπονα. Κάτι θα παίρνουν για τον κόπο τους. Το κατιτίς τους που λέμε στα χωριά μας. 
  • ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...





MSCI GREECE ETF



ΔΕΙΚΤΕΣ



********************

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:

  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
  • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
  • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

  • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

  1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
  2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
  3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
  4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις και Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα + το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.