Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΟΑΚ: Σφηνάκια - Μετά την επόμενη μέρα… (28.3.2023)

 


Καλημέρα και καλό υπόλοιπο εβδομάδας

 

Η τραπεζική κρίση της Deutsche Bank νομίζω ότι αποτελεί υπερβολή μιας φοβίας που καμία ουσία δεν έχει. Η Deutsche Bank αποτελεί μια τεράστια τράπεζα στις 5 μεγαλύτερες του πλανήτη με ενεργητικό που ζαλίζει και που αν σκάσει δεν σώζεται ούτε από την Γερμανία. 


Συνεπώς για όποιο πιστεύει στο σενάριο αυτό καλά θα κάνει να αγοράζει κονσέρβες, γη και κάνα χωραφάκι με νερό να φυτεύει μαρούλια και να τρώει αντί να ψάχνει για αμυντική μετοχή. Δεν υπάρχει αμυντική μετοχή στο σενάριο της κατάρρευσης της DBK. Θα σβήσει ο ήλιος από τα χρηματιστήρια. 


Σε λιγότερο από μία μέρα θα διαλυθεί ο τραπεζικός κλάδος στον πλανήτη, ασφαλιστικά ταμεία θα τελειώσουν την δεύτερη μέρα, τα ελάχιστα εναπομείναντα αμοιβαία στον πλανήτη θα κλείσουν την τρίτη μέρα και μέχρι την τέταρτη ή πέμπτη μέρα το σύνολο των εισηγμένων μετοχών θα γράφει πτώσεις από 70 έως 99%.


Επιζώντες την επόμενης μέρας κάποιοι μέτοχοι εταιριών με μηδενικό δανεισμό και δυνατότητα να επιβιώσουν χωρίς παραγωγή για τουλάχιστον 12 μήνες. Και επειδή αυτά δεν γίνονται μην ετοιμάζεστε για αρμαγεδδώνα ακόμα.

 

Στα εγχώρια,


ΓΕΚΤΕΡΝΑ/ΤΕΝΕΡΓΑ:  Απαράδεκτη η σιωπή της δεκάδες δημοσιεύματα ότι το deal χάλασε και αλλά τόσα ότι προχωράει κανονικά. Οι δύο εταιρείες γιατί δεν βγαίνουν μπροστά να μιλήσουν;

 

ΓΚΜΕΖΖ/ΣΑΝΜΕΖΖ σας είχαμε κάνει πλήρη ανάλυση περί των εκτιμώμενων τιμών. Στα 36 λεπτά το πρώτο και αναθεώρησα τον στόχο στα 48. Τα έπιασε και τα δύο. 

  • Για την κατάκτηση νέων υψηλών απαιτείται η δημιουργία υπεραξίας από τα ομόλογα κάτι που είναι άγνωστό μέχρι την δημοσίευση αποτελεσμάτων. Συνεπώς για όσους μας ακολουθήσαν από τα 11 λεπτά μην είσαστε τζογαδόροι. Πουλήστε και κάτι. 

ΜΟΗ/ΕΛΠΕ εξακολουθούν να είναι υψηλά τα περιθώρια διύλισης. Κάθε μήνας σημαίνει και τεράστια κέρδη!

 

ΟΤΕ, βγήκαν στα 12,80 μερικοί τεχνικάριοι και κάψανε κόσμο. Την υποτιμητική κερδοσκοπία δεν την είδαν ως σενάριο.  

 

Τράπεζες, τελευταία ευκαιρία ήταν η διόρθωση για όσους χάσανε το ράλι. Φυσικά αν υπάρξει το σενάριο DBK ξεχάστε τις, αλλά και τι θα μείνει μετά από αυτό;

 

Φιλικά 

ΟΑΚ