Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Στο τέλος δεν θα μείνει με μετοχές ούτε ένας Έλληνας- Πάντα πρώτοι στην υπερβολή και στον πανικό (Από τον Λογικό)

 







  • Την προηγούμενη ακριβώς Κυριακή σας γράφαμε πάλι για την υπερβολική αντίδραση των ελληνικών μετοχών και ειδικά των τραπεζικών στο θέμα της Credit Suisse. 

Γιατί λύση δεν μπορούσε να μην βρεθεί και όσοι αγόρασαν στο ξεκίνημα της Δευτέρας καρπώθηκαν γρήγορα κέρδη. 

  • Πάλι την Παρασκευή στο άκουσμα Deutsche Bank και στην κερδοσκοπία ξεπουλήσατε τα πάντα με την γνωστή υπερβολή. 

Βέβαια οι αγοραστές ήταν ξένοι κωδικοί και πωλητές ποιοί άλλοι, οι Έλληνες ιδιώτες και θεσμικοί. Και έγινε το προφανές, μάζεψε η Γερμανία αλλά και οι αμερικανικοί δείκτες

γύρισαν θετικοί. Στο τέλος δεν θα μείνει με μετοχές ούτε ένας Έλληνας. Πάντα πρώτοι στην υπερβολή και στον πανικό αλλά και στο θετικό σενάριο μίζεροι κυνηγούν τα κέρδη μερικών cents κυρίως με trading. Με αυτή την συμπεριφορά και επενδυτική βαθμίδα να πάρουμε οι Έλληνες επενδυτές μια ζωή χαμένοι θα είναι, πουλώντας στα χαμηλά και αγοράζοντας ψηλότερα. 

PPC Με τέτοια αποτελέσματα αντί την Παρασκευή να είναι +7%, τελικά έκλεισε στο -1,40% από την μανία των εγχώριων πωλητών. Αγοραστές μόνο οι  ξένοι και οι «λογικοί». Τι δεν καταλάβατε από τα αποτελέσματα της ΔΕΗ δεν ξέρω. 
  • Και όταν ακούω την χαζομάρα του πολιτικού ρίσκου γελάω.(34% πια το δημόσιο). Λες και αν το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι κακό για την οικονομία, αν και βλέπω ότι ο Κυριάκος θα το γυρίσει αφού η Λογική θα επικρατήσει , τι να έχεις ΔΕΗ τι να έχεις τράπεζες ή κάτι άλλο. Το πολιτικό ρίσκο δεν το έχει η ΔΕΗ το έχουμε όλοι πάνω στο κεφάλι μας και στο μέλλον μας. 
ΟΤΕ Πιστεύαμε ότι μαζί με την ΕΕΕ θα προσέφερε πολύτιμες βοήθειες στις κακές ημέρες. Δυστυχώς μας επιβεβαίωσε μόνο η δεύτερη αφού ο ΟΤΕ συνεχίζει την άσχημη συμπεριφορά.

TITC Μεγάλη και έντονη η διακύμανση του μεταξύ 14-14,60. Τα αποτελέσματα του δικαιολογούν την πολύ μεγαλύτερη κίνηση του προς τα 19,80€ με ήρεμα νερά στην αγορά μας. Στηρίζουμε ακόμα αυτή την άποψη μας και μας βοηθούν τώρα και τα ιστορικά της νούμερα.

Viohalco Με τα πιο εντυπωσιακά κέρδη και νούμερα από την ίδρυση της κάθε μέρα κάτω και πιο κάτω. Μηδενικό ενδιαφέρον, οι μικρομέτοχοι σε απόγνωση, ως πότε αυτή η απαξίωση; Αντί για 2 δις τουλάχιστον κεφαλαιοποίηση μόλις στο 1 δις σήμερα

Lamda Ενώ όλα προχωρούν κανονικά στο project και εδώ μιλάμε για περίπτωση δράματος μεγάλων και μικρών μετόχων. Το ψηλό των 10€ που είδε τον Ιούλιο του 2019 δεν το έχει ξαναδεί ούτε με κιάλι. Προβληματισμός σε όλους για την κακή εικόνα.

Alpha Bank Μακράν η χειρότερη στις αντιδράσεις της. Πρώτη στο κάτω, τελευταία στο πάνω. Ο μόνος που τρίβει τα χέρια του είναι ο Ολλανδός.

Motor Oil Το γνωστό δρομολόγιο που έχουμε αναφέρει μεταξύ 22-25€. 

Ideal Πολύ καλή η εικόνα της ειδικά στις πτωτικές συνεδριάσεις. Δείχνει εκτός επενδυτική επιλογή να αποτελεί και αμυντικό καταφύγιο.

Μοτοδυναμική Πολύ καλή η μετοχή όλη την εβδομάδα παρά το -3% της Παρασκευής. Έχει βάλει τις βάσεις για πολύ μεγαλύτερη αποτίμηση. Η τουριστική σεζόν μπήκε καλύτερα και από το αναμενόμενο. Μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας Κυριακή μεσημέρι μας έπεισε. Στα ύψη οι τιμές των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων αλλά και σε έλλειψη.

Cenergy Ο ημεδαπός με το «ξένο» διαβατήριο προσπάθησε να κερδοσκοπήσει πάλι υποτιμητικά με μεγάλες στημένες εντολές πώλησης που βέβαια δεν ήθελε να γίνουν αλλά να πιέσει τον τίτλο. Δεν τσίμπησαν πολλοί, έπεσε μόνο με 158χιλ τεμάχια.

**
ΕΥΧΕΣ για μία καλύτερη εβδομάδα,

Με εκτίμηση
Ο ΛΟΓΙΚΟΣ

**
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. 

Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.