Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

30.3.2023- Χ.Α.Α: Πολλά εν ολίγοις, από τον… Παρατηρητικό

 

ΜΟΤΟ: Ιδιαίτερα αυξημένος ο όγκος συναλλαγών τις τελευταίες συνεδριάσεις, αφού τοποθετήθηκαν αρκετοί επενδυτές αναμένοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας. Και πολύ καλά έκαναν:   

  • ΜΕ μονοψήφιο πολλαπλασιαστή κερδών (7,7), με την σχέση ev/ebitda να διαμορφώνεται στο 4,15(!!) και μερισματική απόδοση 2,9%.    
  • Υπερδιπλάσιο μέρισμα σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, Ebitda αυξημένα κατά 78%, αποτελέσματα προ φόρων +130%. 
Α, και από Porsche μια χαρά πάμε: Αύξηση πωλήσεων κατά 38%. Είπατε κάτι;  

**  

ΠΕΤΡΟ: Στα ίδια περίπου επίπεδα με εκείνα του 2021 οι πωλήσεις και τα καθαρά κέρδη της εισηγμένης με τον συνολικό όμως δανεισμό να μειώνεται δραστικά (πάνω από 25%)και τον καθαρό τραπεζικό δανεισμό να διαμορφώνεται με αρνητικό πρόσημο  

**  

ACAG: Με τιμή εκκίνησης την περασμένη Πέμπτη στα 13,42 έφτασε να διαπραγματεύεται κάτω από τα 11,40 την Τρίτη. (Μου αρέσει που υποθέταμε ότι τα ετήσια αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την ημέρα εισαγωγής για να δώσουν ώθηση στην τιμή της μετοχής!) 

  • Κάπου εκεί ευαισθητοποιήθηκε ο πρόεδρος της νεοσύστατης και προέβη σε αγορές με αποτέλεσμα να σταθεροποιηθεί η μετοχή στα 12 ευρώ. Στα 12,30 η τιμή που διαπραγματεύεται στη Βιέννη με ελάχιστο όγκο συναλλαγών  

**  

CENER: Κι άλλο έργο, κι άλλο πάνω. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια  

**  

ΓΚΜΕΖΖ: Απνευστί από τα 33 λεπτά στα όρια των 49 λεπτών (άνοδος σχεδόν 50%) σε 6 μόλις συνεδριάσεις. Ακολούθησε το limit down της Τρίτης, ενώ η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η χαρά του trader, αφού -παρά το γεγονός ότι διαπραγματευόταν συνεχώς με αρνητικό πρόσημο- σημείωσε έντονες διακυμάνσεις μεταξύ του -9,89% και του -2,40%. Τώρα, το ποιοι το εκμεταλλεύθηκαν αποκομίζοντας κέρδη, αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. 

** 

ΑΑΑΠ: Πιο οριακά δεν γίνεται. Απαιτείτο η υπερψήφιση από τα 2/3 των παρόντων για να περάσει η πρόταση μετατροπής των προνομιούχων μετοχών σε κοινές. Ε, 67,3% ψήφισαν υπέρ!!! Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας η λήψη της απόφασης θα βοηθήσει στην προσέλκυση πιθανών στρατηγικών επενδυτών  

**  

ΟΤΕ: Με τη χθεσινή του παράσταση μηδένισε ουσιαστικά τις απώλειες των 5 προηγουμένων συνεδριάσεων

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑ

Ο φίλος σας ο Παρατηρητικός 

  • Σήμερα στο… Παρατηρητήριο ο Ζ.Κ (Εκπρόσωπος της τερματικής Θύρας 13) 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.