Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Όταν η βλακεία και η ανοησία χτυπάει κόκκινο στους εμπλεκόμενους με το χρηματιστήριο! (από τον Λογικό)

Για γέλια και για κλάματα λοιπόν αυτή η αγορά, αλλά το χειρότερο είναι ότι αν όπως επενδύουν έτσι κιόλας ψηφίζουν καήκαμε από χέρι.

Ανεξήγητα πράγματα λοιπόν χθες. Ενώ η αγορά είχε ξεκινήσει θετική, τι έγινε; Κάτι που ήταν πιο βέβαιο από ο,τιδήποτε άλλο. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 21 Μαΐου. Κάτι που η αγορά ήξερε και ανέμενε από μέρα σε μέρα. 

Παρόλα αυτά στο άκουσμα των εκλογών, η αγορά και ειδικά οι τράπεζες κατέρρευσαν. Σκεφτείτε δηλαδή να ανακοίνωνε και πρόωρες εκλογές ο ΠΘ και όχι προγραμματισμένες. 
Δυστυχώς έχουν χάσει την αίγλη τους τα καζίνο και ο ιππόδρομος που έχει μετακομίσει μακριά από το Φάληρο. 

Έτσι όλοι οι τυχοδιώκτες - για να το πω επιεικώς - έχουν μεταφερθεί στο ελληνικό χρηματιστήριο με αποτέλεσμα να κερδοσκοπούν εναντίον των υγειών επενδυτών που βάζουν τα χρήματα τους σε κερδοφόρες εταιρείες προσβλέποντας σε μελλοντικές καλές αποδόσεις.

Όταν η βλακεία και η ανοησία χτυπάει κόκκινο στους εμπλεκόμενους με το χρηματιστήριο που τους θεωρείς πιο ενημερωμένους ή καταρτισμένους τι περιμένεις να μου πεις από το σύνολο του εκλογικού σώματος;;

Στο τέλος βέβαια της συνεδρίασης συνέβη το παράδοξο οι μετοχές να χωρίστηκαν σε αυτές που περίμεναν τις εκλογές και σε αυτές που ξαφνιάστηκαν.( γέλια )

Έτσι λοιπόν η Eurobank (1,23€ +0,29%) βλέπει με θετικό μάτι την εξέλιξη των εκλογών, ενώ η Alpha (1,08€ -3,30%) ξαφνιάστηκε. Η ΔΕΗ επίσης ξαφνιάστηκε και έπεσε -2,73% γιατί δεν περίμενε να γίνουν καν εκλογές. 

ΑΔΜΗΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΧΑΕ, ΦΟΥΡΛΗΣ δεν το πίστευαν ότι πάμε σε εκλογές!! ΒΙΟΧΑΛΚΟ καλααααά κάθε μέρα εκλογές βλέπει αυτή.

Από την άλλη μεριά ορισμένες άλλες δεν τσίμπησαν και θεώρησαν την ανακοίνωση του ΠΘ ως πρόωρο πρωταπριλιάτικο αστείο και έμειναν συνεπείς στην πορεία τους με θετικό πρόσημο.(γέλια).

Έτσι ΟΠΑΠ 14,88 +0,54% , CENERGY 3,865 +2,52% , ΤΕΝΕΡΓ 18,70 +1,63% , ΜΟΤΟ 2,90 +1,05% , ΠΕΤΡΟ 6,70 +2,13% , ΣΑΡ 6,67 +1,99% , ΜΥΤΙΛ 25,06 σχεδόν αμετάβλητος έκλεισαν θετικά περιμένοντας από τα επίσημα χείλη την διάψευση για προσφυγή στις κάλπες. ( γέλια )

Και για να τρολάρουμε παραπάνω την ανοησία κάποιων, να γράψω ότι μετά τις 21 Μαΐου θα ξαναγίνουν εκλογές στις αρχές Ιουλίου όπως λένε οι πληροφορίες μου ( γέλια )

Για γέλια και για κλάματα λοιπόν αυτή η αγορά, αλλά το χειρότερο είναι ότι αν όπως επενδύετε έτσι κιόλας ψηφίζετε καήκαμε από χέρι.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΝΥΧΤΑ
Ο ΛΟΓΙΚΟΣ