Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

30.3.2023 - ΑΚΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΡΕ ΦΙΛΕ…

Ναι, εσένα λέω που κάθε πρωί με διαβάζεις και παίρνοντας πληροφορίες που δεν στις δίνει τσάμπα κανένας άλλος, αγοράζεις μετοχές τις οποίες όμως δεν τις πουλάς όταν έχουν απόδοση 30% και 50%,  αλλά ξερνάς χολή γι αυτόν που δήθεν τις... πατρονάριζε, και σου τις φόρτωσε(!)


Ναι, εσένα λέω που αγόρασες ΚΟΡΔΕ στα 0,45-0,48 όταν την προτείναμε την τελευταία φορά σαν μία πολύ  καλή - αν μη τι άλλο - εταιρεία που η μετοχή της ήταν και ακόμα είναι τσάμπα και που όταν η τιμή της πήγε στα 0,65 (δηλαδή κέρδιζες 35% σε μία εβδομάδα), δεν πούλησες.

  • Αλλά σκέφτηκες ότι εσύ ξέρεις καλύτερα την αγορά, και κράτησες τη μετοχή για να πλουτίσεις σε ένα μήνα με κέρδος 100%. Και η μετοχή δεν σου έκανε το χατίρι και τώρα ζητάς τα ρέστα από αυτόν που στην υπέδειξε στο τελευταίο ξεκίνημα της. 

Εσένα το λέω, που ο ΟΑΚ σου άνοιξε τα μάτια με τους Μεζζέδες στο 0,11, και τώρα που έπεσαν από το 0,48 στο 0,41, μουρμουρίζεις... Και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Εσένα λοιπόν φίλε, προσωπικά σου απαγορεύω να με διαβάζεις.

Δεν σε γουστάρω, γιατί δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας, βρες άλλες παραλίες να παίξεις με το κουβαδάκι σου, και άφησε όλους αυτούς που διψάνε για αντικειμενική και χωρίς σκοπιμότητες πληροφόρηση να μας διαβάζουν.

Άλλωστε θα βρεις πολλές παραλίες με καλοντυμένες κοπελίτσες που θα σου προσφέρουν αυτό που θέλεις ν ακούσεις, και όχι αυτό που πρέπει να μάθεις. Και τελικά άκου να σου πω ρε φίλε,

  • Σε αυτό το στέκι, διαβάζουμε ισολογισμούς, μαζεύουμε πληροφορίες, αναλύουμε στοιχεία, και πληροφορούμε τον κόσμο για την αξία ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, και όχι για την βραχυπρόθεσμη κίνηση των μετοχών τους.

Συγκρίνουμε την πραγματική με την χρηματιστηριακή αξία των ΕΤΑΙΡΙΩΝ, και σας λέμε αυτή η εταιρεία είναι ακριβή ή φτηνή, ανάλογα με την χρηματιστηριακή της τιμή. Αυτό και τίποτε άλλο.

Είδαμε ότι ο Λύκος μετά την συγχώνευση ήταν φτηνός, το είπαμε, ανακαλύψαμε τη λαμογιά με τα κέρδη την αναδείξαμε, είδαμε το ποσοστό των άυλων το είπαμε, και για να μην επανέλθουμε, ας ξεκαθαρίσουμε αυτό:

Όσοι γράφουν εδώ, μελετάνε καθημερινά, και για πολλές ώρες, μετοχές, εταιρίες, ειδήσεις, πληροφορίες, ισολογισμούς, συμβάσεις, συμφωνίες, και σου δίνουν έτοιμο το συμπέρασμα της μελέτης τους.

Δεν πάει πολύ ρε φίλε, εσύ που μπαίνεις κάθε πρωί εδώ, παίρνεις το έτοιμο φαγητό, το απολαμβάνεις και μετά, επειδή είσαι άπληστος και θέλεις να φας εκατό μερίδες, να κατηγορείς τον μάγειρα, επειδή έκανες εμετό;

Άντε μη θυμηθώ την καταγωγή μου, και μιλήσω τη γλώσσα της γειτονιάς μου, άφραγκοι τζογαδόροι, που έχετε το θράσος να κρίνετε κιόλας!!!

ΒΚΠ

ΥΓ:
 ΤΩΡΑ για τα περί του 1 εκατ. τεμαχίων στην ΚΟΡΔΕ, και για να μην μας περνάτε όλους για... κυρίους, σας παραθέτουμε τον σχετικό πίνακα, όπου θα διαπιστώσετε ότι πράγματι άλλαξαν χέρια 1,03 εκατ. τμχ αλλά με μέσο όρο 0,6300 ευρώ στο εύρος των 0,5420 και 0,7000 ευρώ... 

ΚΑΙ η μετοχή έχει λογιστική αξία υπερδιπλάσια, το p/e είναι στο 4 και πιο κάτω, το ev/ebitda το ίδιο κλπ. Η διοίκηση της έχει πραγματοποιήσει θαύματα κυριολεκτικά στα τελευταία χρόνια και δεν είναι υποχρεωμένη να παίζει με την μτχ της για να μην την...βρίζετε. ΝΙΣΑΦΙ πια βρε κουτσαβάκια της κακιάς ώρας. 

ΥΓ 2 

ΤΑΜΠΛΟ δεν είναι μόνον οι ΚΕΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ και οι 15-20 αναμασημένες ΟΙΚΟΜΕΤΟΧΕΣ! 

ΕΙΝΑΙ και πολλές άλλες εταιρείες που η κάθε μία στα δικά της κυβικά έχει μερίδιο αναγνώρισης, επισήμανσης, επιβράβευσης και ανάδειξης... 

ΟΥΤΕ όλοι οι επενδυτές είναι του ίδιου κεφαλαιακού αναστήματος... 

ΟΥΤΕ μπορείς να επισημαίνεις μετοχές που δεν μπορούν να προσφέρουν μία αξιόλογη απόδοση στον μικροεπενδυτή που θέλει να βγάλει κάτι παραπάνω για να καλύψει μερικές από τις βασικές του ανάγκες. 

ΝΑ ΤΟΥ γράψεις τώρα για ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ, ΤΕΝΕΡΓ κλπ , αυτές τις γράφαμε όταν είχαν φτάσει μπιρ-παρά. 

Μπορεί λχ ο ΟΤΕ να πάει στα 28 ευρώ ή η ΤΕΝΕΡΓ στα 35 κοκ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ φυσικά... 

Γι αυτό και κάνουμε ότι είναι εφικτώς δυνατό προκειμένου να του δώσουμε του μικροεπενδυτή χαρά και ικανοποίηση... 

ΒΚΠ