Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Καλλιόπη Βαρδάκα: Το καθημερινό magazino του Stock Partners (Κυριακή του Πάσχα 16.4. 2023)

 








Οι τραυματισμοί από κροτίδες και φωτοβολίδες δεν έλειψαν ούτε από το φετινό Πάσχα, με το βράδυ της Ανάστασης να ολοκληρώνεται αφήνοντας πίσω του τρία παιδιά που υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς.

..... Τα χθεσινά περιστατικά σημειώθηκαν σε Σύμη Αγκίστρι και Ρόδο, αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά με τον χειρότερο τρόπο την επικινδυνότητα του εθίμου.
.....
Όταν η καρδιά για την πατρίδα σου, την εστία σου, την πόλη και το χωριό σου πάλλεται. Ακούστε και τους ταπεινούς. Αυτούς από τα υπόγεια. Τις μειοψηφίες. Αυτούς που σέβονται. (Φωτογραφία Μανώλης Βελονάκης)
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Όλες οι αντιδράσεις:
85


***

Υπάρχει μια λογικοφανής, έστω, εξήγηση στο γιατί οι σταθμοί ΚΤΕΛ της Αθήνας είναι μια τριτοκοσμική τρύπα στον χοροχρόνο; Μετά τα ΚΤΕΛ Κηφισού, που λες ότι είσαι στα Τίρανα, πήγα σήμερα στα ΚΤΕΛ Λιοσίων κ ένιωσα γυμνός χωρίς Μ4, Glock, μαχαίρι κ 2 χειροβομβίδες. Υπάρχει λόγος;

***

Ουδείς όμως μιλά για τη δεύτερη εντολή, αυτή που θα λάβει ο Α. Τσίπρας, ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος. Και αυτό είναι ένα σοβαρό λάθος. Πιστεύουμε πως ο Α. Τσίπρας, ομολογουμένως άριστος τακτικιστής, δε θα προσπαθήσει να την αξιοποιήσει με κάθε τρόπο;..

  • Υπάρχουν και κάποιοι, όπως αυτό εδώ το account, που τα λένε από πέρυσι - αν και εσύ (μέχρι πρότινος, τουλάχιστον) δεν φαίνεται να ανησυχείς για το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να προκύψει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜέΡΑ25, με την ανοχή ή συμμετοχή τής Ελληνικής Λύσης, αν χρειαστεί

***
Αν τύχει σήμερα και πρέπει να μιλήσετε με εργαζόμενο, φερθείτε του με τεράστιο σεβασμό.
  • Μιλήστε του στον πληθυντικό ακόμα και αν είναι πιτσιρικάς
    Στο γκαρσονι, τον γιατρό, τον νοσοκόμο, τον φαρμακοποιό, τον αστυνομικό, τον πυροσβέστη, τον εργαζόμενο στην καθαριότητα, τον εργαζόμενο σε ένα γραφείο τελετών, ακόμα και στον κ. Εισαγγελέα υπηρεσίας.
    Επικοινωνήστε με τον ναυτικό στον Ινδικό ωκεανό που ίσως γνωρίζετε. Με το φανταρακι στον Έβρο
    Τιμήστε την σημερινή ημέρα πέρα από το να είστε γαργαντουες των αμνών του Θεού
    "Συλλογιστηκε κανένας τι υποφέρει ένας ευαίσθητος φαρμακοποιός που διανυκτερεύει;"
    (Γιώργος Σεφέρης)
*****

















Καλο θα ήταν τα πληρωμένα δημοσιογραφάκια που ασχολούνται με τν Ολυμπιακό να κάνουν κριτική για τα εμετικά πανό που ανέβηκαν στα γήπεδα τς τελευταίες μέρες και οχι να προσπαθήσουν να μας πείσουν για το πόσο καλός προπονητής είναι ο Ιταλός..


















******
58 ετών συνταξιούχος ΔΕΗ 1.720 € σύνταξη πλήρωσε 8 €/κιλό το αρνί σε τσοπάνη που του το έσφαξε και του παρέδωσε.. Βρε πατριωτακι στα μαύρα το αρνί;
"Ναι, γιατί εγώ θα σώσω το κράτος;".... Βρε π@υστη σουλτάνε ρίξε καμιά 10 πυραύλους στην κολο Μπανανια να την ισοπεδώσεις..

******
Ο Τσίπρας ευχήθηκε αυτό να είναι "Το Τελευταίο Πάσχα που περνάνε φτωχικά οι Έλληνες ".
Ο Τσιπρας έκανε Πάσχα στην Κέρκυρα που βούλιαξε από τουρίστες.
Καλά πήγε κι αυτό.

Εάν ο αυτοεξευτελισμός, η δημαγωγία, ο αριβισμός ,η υποκρισία, το ψέμα, η αυτοταπείνωση κι ο εμετός είχαν στα συνώνυμα «συνημμένη» φωτογραφία στο λεξικό , αυτή θα ήταν ο #Τσιπρας να φιλάει εικόνες, να ψέλνει εκκλησιαστικούς ύμνους και να υποδύεται «το παιδί του κατηχητικού».
******

Αντώνης Σουρούνης (16.04.1942 – 05.10.2016)
“... Πάσχα στο χωριό δε σημαίνει αναγκαστικά άσπρες λαμπάδες, κόκκινα αβγά και σουβλιστό αρνί την εποχή που βγαίνουν οι παπαρούνες. Ούτε και σταυρωτά φιλιά. Παπαρούνες μπορούν ν' ανθίσουν και τον Γενάρη, φτάνει να το θες.

Ο καθένας μπορεί ν' αναστηθεί, όπου θέλει κι όποτε θέλει. Θα το καταλάβει όταν ασπαστεί τον εαυτό του. Κι επειδή μόνοι μας ερχόμαστε στον κόσμο και μόνοι μας φεύγουμε, ε, πρέπει, αν θέλουμε ν' αναστηθούμε, να είμαστε κι εκεί μόνοι, ολομόναχοι.

Για να μην υπάρχουν μάρτυρες και να μην το πιστεύει κανείς. Έτσι ώστε να είμαστε συνεχώς αναγκασμένοι να πράττουμε για να μας πιστέψουν οι άλλοι κι όχι συνεχώς να μιλάμε”.
• Πάσχα στο χωριό, Εκδόσεις Καστανιώτη (1991)

******




















********


Μολις τώρα, στον Πλάτανο της Κηφισιάς, πέρασε μηχανή που έτρεχε με πάνω από 150, και ακούγονταν να γκαζωνει μέχρι το Ζηρίνειο. 6 αστυνομικοί με 2 μηχανές και 1 περιπολικό, αράζουν, κουβεντούλα, τσιγαράκι κτλ. Ούτε που γύρισαν να κοιτάξουν. Χάλι αδιανόητο.

*****

Όσοι θέλουμε να καθαρίζει ο τόπος οι δρόμοι από τα αδέσποτα είμαστε ακαρδοι κακοί απαισιοι. Οκ ... Ας το εξηγήσουν τώρα στους συγγενείς της. Η αγέλη δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί, ή ο άνθρωπος;


Απερίγραπτης φρίκης σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στα Άνω Λιόσια όταν μια αγέλη σκυλιών επιτέθηκε και τελικά σκότωσε μια άτυχη γυναίκα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε σε μάντρα σκραπ (σκραπατζίδικο) και συγκεκριμένα σε χωράφι στο οποίο στεγάζεται η επιχείρηση επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ. Ουδείς είχε αντιληφθεί τι συνέβη, όταν γύρω στις 11:30 η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο χωράφι. Σύντομα όμως αποκαλύφθηκαν τα φρικιαστικά γεγονότα και ο ιδιοκτήτης της μάντρας συνελήφθη.


****

Το Βρούστι είναι ένα ορεινό απομονωμένο χωριό της Αργολίδας, 20 χιλιόμετρα δυτικά του Άργους και ανήκει στο Δήμο Άργους-ΜυκηνώνXτισμένο σε υψόμετρο 650 μέτρων πάνω στον ορεινό όγκο Λογκάκι, το Βρούστι φαίνεται στη βενετική απογραφή του Γκριμάνι το 1700 με πληθυσμό τότε 20 οικογένειες.


Η ονομασία του οικισμού πιθανόν να προέρχεται από το Βρούστι της Αρκαδίας που με τη σειρά του προέκυψε από το γερμανικό Brust (=στήθος), αφού το σημείο που ήταν ο οικισμός, μοιάζει με στήθος.


Το Βρούστι εποικίσθηκε κατά το παρελθόν από τον Θεόδωρο Παλαιολόγο με εποίκους από το αντίστοιχο Αρκαδικό και στο οποίο εγκαταστάθηκαν Αρβανίτες.


Στο μικρό οικισμό του Βρουστίου με τους ελάχιστους κατοίκους (περίπου 16), σήμερα ο επισκέπτης θα δει το γραφικό ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, μια κρήνη που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας, αλλά και παλιά λιθόκτιστα κτίσματα.


Λίγο πιο πάνω από τη Χούνη  βρίσκεται το σημαντικότερο αξιοθέατο του χωριού, ένα μικρό ερημοκλήσι, ορατό και από το δρόμο Άργους  – Καρυάς, η Αγία Ρουσαλή Βρουστίου, που είναι χτισμένη μέσα σε μια μεγάλη σπηλιά με απόκρημνο βράχο.

Στο Βρούστι διοργανώνονται συχνά πεζοπορίες στα υπέροχα φυσικά μονοπάτια που φτάνουν μέχρι και την πλατεία του χωριού, ενώ στην περιοχή πραγματοποιούνται και διαδρομές με άλογα από τον Ιππικό Φυσιολατρικό Σύλλογο Άργους.

Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού «Η Πλατάνα» έχει έντονη δράση και τελευταία αναβίωσε τη γιορτή της Υπαπαντής στην Αγία Ρουσαλή Βρουστίου, συντηρώντας την εκκλησία και βελτιώνοντας το δρόμο που οδηγεί στο σημείο, κάνοντας πιο εύκολα προσβάσιμη την περιοχή.



Πρωτομαγιά 2022, στην ορεινή Αργολίδα στο χωριό Βρούστι μαζί με περισσότερους από 2.000 φίλους του τοπικού συλλόγου, σε μια όμορφα διαμορφωμένη πετρόκτιστη πλατεία που δημιουργήθηκε με το μεράκι και με προσωπική εργασία των ανθρώπων του χωριού.

***

1ο Διεθνές Συνέδριο Πολυτελούς Τουρισμού: Επίσημη προσκεκλημένη η μητέρα του Elon Musk Είναι συγγραφέας, διδάκτωρ διαιτολογίας, supermodel και μητέρα τριών παιδιών

Επίσημη προσκεκλημένη του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Πολυτελούς Τουρισμού στην Ελλάδα με τίτλο «The Luxury Side of Greece» που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Απριλίου στη Σαντορίνη θα είναι η Maye Musk.

Το συνέδριο τελεί υπό τις αιγίδες του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της P.S.S.E.A.


Η διεθνούς φήμης συγγραφέας, διδάκτωρ διαιτολογίας, supermodel και μητέρα των επιδραστικών επιχειρηματιών Elon Musk, Kimbal Musk και Tosca Musk σε μια συζήτηση με την δημοσιογράφο και διευθύνουσα σύμβουλο Έλλη Σπυροπούλου θα αναλύσει πως συνεργάζεται επιτυχώς επί 50+ έτη, με κορυφαίους οίκους μόδας και διεθνή brands απ’ όλο τον κόσμο χτίζοντας το δικό της μοναδικό όραμα.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, μέσα από το παγκόσμιο best seller της «A Woman Makes A Plan» γυναίκες κάθε ηλικίας, εμπνέονται από την προσωπικότητα της και παραδειγματίζονται από τις δράσεις της. Άλλωστε όπως υποστηρίζει και η ίδια: «It’s great to be 75».

Έχοντας ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, θα διηγηθεί εμπειρίες που βίωσε στην πορεία της επαγγελματικής της δραστηριότητας και στιγμές από την ανατρεπτική ζωή της που την καθιστά πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως.

Στόχος του συνεδρίου

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει την Ελλάδα ως ένα ισχυρό προορισμό στον συνεχώς αναπτυσσόμενο Τουρισμό Πολυτελείας με σκοπό να διεκδικήσει την δική της ξεχωριστή θέση μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.

Στην γιορτή αυτή για τον Πολυτελή Τουρισμό στην Ελλάδα θα φιλοξενηθούν διεθνούς φήμης ομιλητές, επίτιμοι προσκεκλημένοι από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο, ισχυροί παράγοντες από τον κλάδο του τουρισμού και δημοσιογράφοι από μεγάλα εγχώρια και διεθνή μέσα με σκοπό να διασφαλιστεί η προβολή της χώρας μας και η ανάδειξη της ως Luxury Travel Destination.

******

  • Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη

Την τελευταία της πνοή άφησε το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου 15 Απριλίου η ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη στα 83 της χρόνια. Η Κατερίνα Χέλμη υποδύθηκε, μεταξύ άλλων, την αντίζηλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας» και έμεινε στην ιστορία για την ατάκα «Τσακίσου». 


Την είδηση του θανάτου της αγαπημένης ηθοποιού, έκανε γνωστή η σκηνοθέτις Πέτρα Τερζή. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς» αλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι «Τα κόκκινα φανάρια», όπου είπε την ατάκα «Μην φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ».  

Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της πήρε μέρος σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Ασχολήθηκε επίσης με την συγγραφή αρκετών βιβλίων. 

Ήταν παντρεμένη με τον καθηγητή και ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Σβολόπουλο και αντίθετα με την δική του πολιτική κατεύθυνση, καθώς  ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και διευθυντής του Ιδρύματος Καραμανλή, η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών. 

Στις δημοτικές εκλογές του 1994, εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.

******

Το Πάσχα του 1928 οι ποδοσφαιριστές τσούγκριζαν αυγά στην σέντρα του γηπέδου! Αφορμή η διεξαγωγή του «Κυπέλλου Πάσχα», το οποίο κατέκτησε ο Ολυμπιακός κερδίζοντας στο γήπεδο της Λεωφόρου τους ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Μικτή Βένους- Σπάρτα Μπεογκράντσκι! 

1928: Όταν ο τιμωρημένος Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Πάσχα στη Λεωφόρο!

Στην Ελλάδα από την Πασχαλιά του ’28, τσούγκριζαν πασχαλινά αυγά στην σέντρα. Σημείο αναφοράς το Κύπελλο του Πάσχα. Το τουρνουά που έκανε την πρώτη του σέντρα στις 14 Απριλίου 1928 και συνεχίστηκε με διακοπές έως το 1964. «Έλληνες! Παρακολουθήσατε τους αγώνας εις τους οποίους κρίνεται το ελληνικόν ποδόσφαιρον...», έγραφε χαρακτηριστικά η πρώτη αφίσα της νέας διοργάνωσης, που έφερε την υπογραφή του ΠΟΚ. Ηταν τότε, που οι φίλαθλοι στις κερκίδες αλλά και οι αρχηγοί των δύο ομάδων τσούγκριζαν αυγά στη σέντρα. Εκείνος που θα επικρατούσε είχε δικαίωμα να διαλέξει εστία, όπως συμβαίνει με το κέρμα.

Εκείνοι όμως δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά αμέσως, το Φθινόπωρο του 1927, δημιούργησαν το Π.Ο.Κ. («συμβόλαιον φιλίας και συνεργασίας προς εξυπηρέτησιν των συμφερόντων των σωματείων τούτων, θέσαντες συνάμα και ποινικήν ρήτραν 50.000 δρχ. δια τον αθετούντα την υπόσχεσίν του Σύλλογον»), ένα σύμφωνο εμπορικού χαρακτήρα των τριών δημοφιλέστερων ποδοσφαιρικών ομάδων της Αθήνας και του Πειραιά, προσφέροντας τα αρχικά τους (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Κωνσταντινούπολη για την ΑΕΚ) στην ονομασία. Σκοπός, διοργάνωση αγώνων- τουρνουά και εξελίχθηκε σε μακροχρόνια συνεργασία των τριών ομάδων, που διαλύθηκε το 1963.


Ολα ξεκίνησαν, όταν η ΕΠΟ πριν ξεκινήσει το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (1927-28), τιμώρησε τον Ολυμπιακό, με αιχμή το θέμα διαχείρισης των εισιτηρίων και διέταξε τα υπόλοιπα σωματεία να μην αγωνίζονται μαζί του ούτε σε φιλικά. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ δεν υπάκουσαν, στάθηκαν δίπλα του και προχώρησαν μαζί του στη διοργάνωση φιλικών αγώνων. Συνέπεια, η διαγραφή και των τριών.

Εκείνοι όμως δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά αμέσως, το Φθινόπωρο του 1927, δημιούργησαν το Π.Ο.Κ. («συμβόλαιον φιλίας και συνεργασίας προς εξυπηρέτησιν των συμφερόντων των σωματείων τούτων, θέσαντες συνάμα και ποινικήν ρήτραν 50.000 δρχ. δια τον αθετούντα την υπόσεχεσίν του Σύλλογον»), ένα σύμφωνο εμπορικού χαρακτήρα των τριών δημοφιλέστερων ποδοσφαιρικών ομάδων της Αθήνας και του Πειραιά, προσφέροντας τα αρχικά τους (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Κωνσταντινούπολη για την ΑΕΚ) στην ονομασία. Σκοπός, διοργάνωση αγώνων- τουρνουά και εξελίχθηκε σε μακροχρόνια συνεργασία των τριών ομάδων, που διαλύθηκε το 1963.

Μέχρι τότε πρόλαβαν την διοργάνωση 23 Κυπέλλων Πάσχα (πολυνίκης ο Ολυμπιακός με 11), αλλά και άλλων τουρνουά, όπως το Κύπελλο των Χριστουγέννων και το Κύπελλο του Σεπτεμβρίου .

Οι αγώνες γίνονταν πάντα στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κατάμεστη από χιλιάδες φιλάθλους, συμμετείχαν οι τρεις του ΠΟΚ και προσκαλούσαν ξένες εμπορικές ομάδες από Γιουγκοσλαβία, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, Ρουμανία. Μοιράζονταν τα έξοδα φιλοξενίας καθώς και τα έσοδα από τα εισιτήρια.

Στο πρώτο Κύπελλο Πάσχα, προσκλήθηκαν, η ισχυρή Μπεογκράτσκι από την Γιουγκοσλαβία και μία μικτή παικτών της πρώην πρωταθλήτριας Ρουμανίας, Βένους και της Σπάρτα, αμφότερες από το Βουκουρέστι. «Το Πασχαλινόν Πρωτάθλημα, υπήρξεν ένας θρίαμβος δια το ελληνικόν ποδόσφαιρον», έγραψε τότε η «Βραδυνή».

Μεγάλος νικητής στο πρώτο πασχαλινό τουρνουά, αναδείχτηκε ο Ολυμπιακός. Νικώντας την ΑΕΚ (4-1), τον Παναθηναϊκό (3-1), τη Μικτή Βένους- Σπάρτα (5-1) και στον «τελικό» της 23 Απριλίου, λίγες, μόλις, ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Κόρινθο, την Μπεογκράντσκι (3-0).

Το "Κύπελλο Πάσχα" κράτησε έως το 1964. Είχε αρχίσει ήδη η Α' Εθνική (από το 1959-60), η αντιπαλότητα είχε "φουντώσει" και το ποδόσφαιρο ήταν ημιεπαγγελματικό, ενώ οι ομάδες είχαν αρχίσει να παίζουν στα Κύπελλα Ευρώπης, στο Βαλκανικό Κύπελλο.

Στο Κύπελλο Πάσχα του 1964 και στον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, ο Κώστας Νεστορίδης των «κιτρινόμαυρων» πέτυχε ένα γκολ το οποίο ακυρώθηκε. Στο γήπεδο ξέσπασαν βίαια επεισόδια και έτσι, αφού ακόμα το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είχε φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού, υπό τον φόβο της εμφάνισής τους αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί ξανά το Κύπελλο Πάσχα.

Από το 1928 έως το 1964 με κάποιες διακοπές, το "Κύπελλο Πάσχα" έχει μείνει ως μια ωραία ιστορία ενός άλλου ποδοσφαίρου στις ημέρες μας.

Στο τουρνουά εκτός από τους τρεις συμμετείχαν και άλλες ελληνικές όπως ο Εθνικός, ο Απόλλων Σμύρνης, ο Άρης Θεσσαλονίκης, ο Αθηναϊκός, η Μικτή Παγκρατίου.

Τα περισσότερα τρόπαια κατέκτησε ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες σήκωσαν την κούπα για 11 χρονιές, για 4 ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Το 1937 το κέρδισε ο Εθνικός Πειραιά, το 1948 ο Άρης Θεσσαλονίκης, το 1956 η ΦΚ Κολωνίας (Γερμανία) και το 1957 Προγκρέσουλ Ρουμανίας.

Στο τουρνουά έπαιξαν μεγάλες μορφές της κάθε εποχής όπως οι αδελφοί Ανρδιανόπουλοι, ο Γραμματικόπουος και ο Βάζος (Ολυμπιακός), ο Μηγιάκης και ο Μεσσάρης (Παναθηναϊκός), ο Μαρόπουλος (ΑΕΚ), ο Βικελίδης και ο Κίτσος (Άρης).

Αργότερα ο κόσμος θαύμαζε τον Μουράτη, τον Μπέμπη, τον Δαρίβα, τον Ρωσίδη (Ολυμπιακός), τον Λινοξυλάκη, τον Πανάκη, τον Δομάζο, τον Παπαεμμανουήλ (Παναθηναϊκός), τον Σεραφείδη, τον Παπαϊωάννου, τον Νεστορίδη, τον Σταματιάδη (ΑΕΚ).

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Α' Εθνική, ο Γιώργος Σιδέρης, έπαιξε στο "Κύπελλο Πάσχα", ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, ο Μίμης Παπαϊωάννου τίμησε με την παρουσία του το τουρνουά ενώ και ο Μίμης Δομάζος με τις 536 (ρεκόρ) στην Α' εθνική ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια του!

https://www.fosonline.gr/