Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Που την είδατε την παραίτηση του Τσίπρα; (του Παύλου Α. Στράνα)




ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ σαν και τον κ.Παύλο Στράνα - κατά την προσωπική μου άποψη - δεν υπάρχει... 

Μεγάλη μου τιμή που δημοσιεύει τα καταπληκτικά άρθρα του αποκλειστικά για... πάρτη μου. 

Την ίδια άποψη έχουν και όλοι οι φίλοι μου.

......

Που την είδατε την παραίτηση του Τσίπρα; (του Παύλου Α. Στράνα)

Από το 2014, σε μπλογκ στο capital, είχα ξεκινήσει να γράφω την άποψη μου για τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία δεν ήταν καθόλου καλή.

  • Ένας νεαρός, μέτριας μόρφωσης, μέτριας εξυπνάδας, υπερβολικής αυθάδειας, και παντελούς έλλειψης μέτρου, και αίσθησης της πραγματικότητας, προβαλλόμενος από τα μέσα και από επώνυμους , τότε, δημοσιογράφους, με μέντορες, και υποστηρικτές, από τον Αλαβάνο μέχρι τον Φλαμπουράρη, που είχε φυτευτεί, άκουσον άκουσον ως υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, αντί του τεράστιου Μιχάλη Παπαγιαννάκη, και το αποδέχτηκε, σε εποχή που όλοι οι αριστεροί, όταν συναντούσαν τον Μιχάλη, έσκυβαν με σεβασμό το κεφάλι.

Κατάφερε, λένε, να κάνει την αριστερά κυβέρνηση, όσοι φυσικά αγνοούν ότι οι ελάχιστοι ακροδεξιοί ψήφοι που πήγαν τελευταία στιγμή στον Καμένο, και ξεπέρασε οριακά το 3%, στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, ήταν αυτοί που «έγιναν» κυβέρνηση, και όχι η αριστερά του Τσίπρα.

Και φυσικά από τα χρόνια του γέρου Παπανδρέου, γνωρίζαμε ότι εξουσία έχει αυτός που έχει το Υπουργείο ενόπλων δυνάμεων, και όχι ο Πρωθυπουργός. και αυτό το Υπουργείο όλοι ξέρουμε ποιος το είχε το 2015 – 2019. Επίσης ακούγαμε τόσα χρόνια για το άστρο Τσίπρα, όταν ο Σύριζα, υπό την αρχηγία του, έχει μετάσχει σε έντεκα εκλογικές αναμετρήσεις, και έχει κερδίσει ΜΟΝΟ στις δύο αναμετρήσεις του 2015!!!

  • Κομήτης ναι, άστρο γιατί;

Αυτό όμως που σίγουρα κατάφερε ο Τσίπρας, είναι να φέρει στην πολιτική ζωή του τόπου, την πολιτική αλητεία, την μετριότητα, την αμετροέπεια , την αναξιοκρατία, και την έλλειψη παντελούς σχέσης με την πραγματικότητα, και τις κρατούσες συνθήκες.

Και μόνο το στιγμιότυπο που προβάλλεται, στα αφιερώματα που του κάνουν τα κανάλια, στο οποίο μιλάει τετ α τετ με την Μέρκελ, χωρίς διερμηνέα, σε εποχή που τα Αγγλικά του ήταν επιπέδου preliminary, η την σκηνή που ήθελε πάλι χωρίς διερμηνέα να απαντήσει σε ερώτηση του Κλίντον, την οποία όμως δεν κατάλαβε ποτέ, αλλά …απάντησε χασκογελώντας, δείχνουν την ποιότητα και του χαρακτήρα, αλλά και των ικανοτήτων του ανδρός.

Μετριότητα στο σύνολο, και σαν πολιτικός και σαν άνθρωπος. Χτες λοιπόν αυτή η μετριότητα, παραιτήθηκε, αφού το σκέφτηκε με το μαξιλάρι του για τρεις νύχτες, έτσι είπε ο ίδιος.

Επειδή όμως, «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες», ας δούμε …πόσο παραιτήθηκε ο Τσίπρας.

Τι είπε; «αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει.», το νέο κύμα.

Αυτό στην Ελληνική γλώσσα σημαίνει ότι μόλις περάσει το κύμα, επανέρχομαι, αυτό σημαίνει το ρήμα «παραμερίζω», ούτε παραιτούμαι σημαίνει, ούτε φεύγω. Και για να μην γίνει παρερμηνεία, συνέχισε:

«Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς. Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές.».

Όσοι από εσάς νομίζετε ότι το «παραμέρισα», και το «Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές», συνιστούν παραίτηση του Τσίπρα, τότε ή δεν γνωρίζετε Ελληνικά, ή δεν ξέρετε τον Τσίπρα.

Στη δική μου λογική ανάγνωσης της δήλωσης του, ο Τσίπρας ΔΕΝ παραιτήθηκε.

Παραμέρισε, για να περάσει το νέο κύμα, προφανώς για να μην τον πνίξει, και δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα είναι παρών, ΚΑΙ ΠΡΙΝ, δηλαδή στις επιλογή των υποψηφίων, ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ, δηλαδή στη φάση της ψηφοφορίας για την επιλογή νέου αρχηγού, ΚΑΙ ΜΕΤΑ, δηλαδή στην εποχή της νέας αρχηγίας του Σύριζα.

Επί πλέον, δεν παραιτήθηκε από βουλευτής, οπότε είναι σχεδόν βέβαιο για μένα ότι θα… υποκύψει στην απαίτηση των βουλευτών του, να είναι αυτός αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας στην Βουλή. Εκτός αν μπορείτε να φανταστείτε τον Τσίπρα στη Βουλή να κάθεται στα πίσω έδρανα, και να αγορεύει σαν αρχηγός του Σύριζα, η Αρτινή συντοπίτισσα του.

Για να μην πάω παραπέρα τον συλλογισμό μου, ότι κατά την διάρκεια των διεργασιών για την εκλογή νέου αρχηγού είναι πιθανόν, σύμφωνα και με την …προτροπή Γκλέτσου- Αντώναρου, να ….υποκύψει στις χιλιάδες υπογραφές που θα συγκεντρωθούν για να …μην παραμερίσει καν!!!.

Προς το παρόν, «παραμερίζω», περιμένοντας να δω, την «παραμέρηση» του Αλέξη…

Παύλος Α. Στράνας

Υ.Γ. Το «παραμέρηση», κατά το …«απεύθυνση».

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στο https://markets.economico.gr/pou-tin-eidate-tin-paraitisi-tou-alexi-tsipra-tou-pavlou-a-strana/