Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ… του Παύλου Α. Στράνα

 

Ακούω ότι μάλλον κάποιοι από την Κυβέρνηση θα πάνε τους Σπαρτιάτες στο Εκλογοδικείο με σκοπό να ακυρώσουν την εκλογή τους. Μεγαλύτερη ηλιθιότητα, δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν.

Αν είναι οι ίδιοι που πρότειναν στον Μητσοτάκη και τη νομοθετική ρύθμιση για να αποκλειστεί ο Κασιδιάρης από τις εκλογές τότε τα πράγματα είναι σοβαρά. 


Και είναι σοβαρά γιατί φαίνεται ότι μάλλον οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν ούτε τον τρόπο που σκέφτεται η Ελληνική κοινωνία, ούτε και τον τρόπο σκέψης και δράσης των Ελλήνων δικαστών.


Εκ του αποτελέσματος πλέον, αποδεικνύεται ότι ο Κασιδιάρης ήξερε καλύτερα και τις διαδικασίες, και το πώς λειτουργούν οι δικαστές, αφού όπως φαίνεται, ήρθε σε συμφωνία με τους Σπαρτιάτες, και φυσικά για να τους υποστηρίξει και να τους βάλει στη Βουλή, απαίτησε να υπάρχουν σε κάθε περιφέρεια ΜΟΝΟ ένας υποψήφιος, και στις περιφέρειες που θα εξέλεγε βουλευτή αν έπιανε το 3%, έβαλε δικούς του υποψήφιους.


Όποιος δικαστής εξέτασε την νομιμότητα των Σπαρτιατών και είδε ότι το κόμμα έχει από έναν μόνο υποψήφιο σε κάθε περιφέρεια, και από τους υποψήφιους οι μισοί είναι πρώην υποψήφιοι του κόμματος «Έλληνες», θα έπρεπε να αντιλαμβανόταν το αυτονόητο, δηλαδή την παρουσία Κασιδιάρη σ αυτό το κόμμα. 

 Λέγεται ότι υπήρχε και άλλο κόμμα με υποψήφιους από τους «Έλληνες» που πήρε έγκριση, αλλά δεν κατέβηκε στις εκλογές και το οποίο ήταν η εναλλακτική του Κασιδιάρη για την περίπτωση που ο Άρειος Πάγος θα απέκλειε και τους Σπαρτιάτες.


Συνεπώς, όταν ο Άρειος Πάγος που είχε και τη νομική κάλυψη, απέφυγε να αποκλείσει τους Σπαρτιάτες από την εκλογική διαδικασία, δεν νομίζω ότι υπάρχει εκλογοδικείο που θα πάρει απόφαση εις βάρος των Σπαρτιατών, γνωρίζοντας ότι έτσι θα οδηγήσει με την απόφαση του τη χώρα, σε γενικές εκλογές εκ νέου.


Ας γίνουμε όμως λίγο πιο ειλικρινείς και ας δούμε μία πραγματικότητα κατάματα, μία πραγματικότητα που την αρνούμαστε λες και δεν την βλέπουμε δίπλα μας, κάθε μέρα.


Πιστεύει κανένας ότι τουλάχιστον οι διακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι των Σπαρτιατών, δεν ήξεραν ότι ψηφίζουν Κασιδιάρη, δηλαδή Χρυσή Αυγή;


Πιστεύει κανένας ότι οι 190.000 ψηφοφόροι της Νίκης δεν ήξεραν ότι ψηφίζουν τον θρησκευτικό φανατισμό;
Είμαστε τόσο αφελείς;


Τι υποστηρίζουν αυτά τα δύο κόμματα;


Την ξενοφοβία την ομοφοβία, τον ρατσισμό, την τυφλή πίστη στον αρχηγό, ανθρώπινο ή …θεϊκό, είναι και τα δύο κατά των αμβλώσεων, κατά των μεταναστών, κατά της ελεύθερης σεξουαλικότητας, έχουν σχεδόν τα ίδια ιδεολογικά στοιχεία, απλά το ένα ομνύει στον φασισμό, και το άλλο στον «χριστιανισμό», με φανατικό λόγο και πράξη, και τα δύο.


Όποιος έχει δει σε δράση, φουσκωτούς της Χρυσής Αυγής, και θεούσες έξω από εκκλησίες, αντιλαμβάνεται ότι το μίσος στα μάτια και των δύο, για κάθε έναν που τους αμφισβητεί ,είναι ακριβώς το ίδιο.


Ας δούμε όμως αν διαφέρουμε εμείς οι λογικοί, οι πράοι, οι δημοκράτες, οι προοδευτικοί, από αυτούς τους φασίστες, και τους χριστιανούς μουζαχεντίν των Σπαρτιατών και της Νίκης.
Πόσοι αλήθεια Έλληνες, αν τους ρωτήσεις ατομικά θα σου πουν ότι είναι ευχαριστημένοι που ήρθαν και έρχονται στην Ελλάδα χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες;
Πόσοι Έλληνες, αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ότι ευχαρίστως δέχονται να μένει στο διπλανό τους διαμέρισμα, μία πολυμελή οικογένεια τσιγγάνων;
Πόσοι Έλληνες, αν τους ρωτήσεις, θα σου πουν ότι θα επιθυμούσαν ο γιος τους ή η κόρη τους να είναι ομοφυλόφιλος/η;
Πόσοι Έλληνες, αν τους ρωτήσεις , θα σου πουν ότι δέχονται ενοικιαστές στο σπίτι τους Μπαγκλαντεσιανούς;
Πόσοι Έλληνες, αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ότι τους αρέσει να είναι μέθοδος αντισύλληψης η έκτρωση;
Πόσοι Έλληνες, αν τους ρωτήσεις θα σου πουν, ότι ευχαρίστως θα δέχονταν να παντρευτεί το παιδί τους μουσουλμάνα, και ιδιαίτερα από φτωχή οικογένεια;


Πόσοι Έλληνες, θ αάλλαζαν κόμμα και θα ψήφιζαν Νίκη ή Σπαρτιάτες, αν αυτοί έβαζαν το παιδί τους σε μόνιμη δουλειά;
Πόσοι Έλληνες υπάρχουν που τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους έχουν πει «συγνώμη έκανα λάθος, η δική σου άποψη είναι πιο σωστή από τη δική μου»;

Αυτή δεν είναι η κοινωνία μας ή μήπως κάνω λάθος;

Σε άγονο έδαφος δεν φυτρώνει κανένας Σπαρτιάτης, και καμία Νίκη.
Και το έδαφος δεν το στρώνουν οι οπαδοί του φασισμού και της θρησκοληψίας, το έδαφος το στρώνει η αρρωστημένη αντίληψη που έχει η κοινωνία μας, να βλέπει τα γεγονότα, με τα μέτρα και τα σταθμά που την βολεύουν.


Όταν αντιμετωπίζει με τεράστιο ενδιαφέρον και φροντίδα την δολοφονία Φύσσα, και με πλήρη αδιαφορία την δολοφονία των δύο νεαρών Χρυσαυγιτών, τότε ποτίζει το έδαφος για να ανθίσει ο φασισμός και το μίσος, και αναβιβάζει έναν κάποιον Στίγκα σε θερμικό κίνδυνο για την Δημοκρατία.


Σοβαρευτείτε κύριοι.


Δεν είναι μόνο οι Σπαρτιάτες, είναι και η Νίκη, είναι και οι φανατικοί μπαχαλάκηδες που ζητούσαν να καεί το μπου,,, η Βουλή, είναι και αυτοί που έκαψαν τα παιδιά στην Μαρφίν, είναι και η θεοποίηση της μετριότητας εις βάρος των πραγματικών αξιών, είναι και η περιθωριοποίηση της «συμβατής κανονικότητας» υπέρ της «ιδιαιτερότητας», είναι σε τελική ανάλυση η κοινωνία αναξιοκρατίας και μίσους που έχουμε οικοδομήσει, και η οποία γεννά τώρα πια, τους καρπούς, που τόσα χρόνια σπέρναμε.


Και η λύση δεν είναι να προσπαθούμε να απαγορεύσουμε σ αυτά τα αγκάθια τους Σπαρτιάτες και την Νικη, να ανθίσουν, η λύση είναι να γίνουμε εμείς όμορφα λουλούδια, ώστε τα αγκάθια να ξεχωρίζουν σαν άσχημες παραφωνίες, μέχρι που να μαραθούν.


Όσο εμείς συνεχίζουμε να γεμίζουμε την καθημερινότητα μας, με μικρά φασιστικά αγκάθια , αυτά θα κρύβονται ανάμεσα τους, και θα επιβιώνουν.
Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Π.Α. Σ.